Koncert

Kendőlengetős koncert gyerekeknek

Ötpacsirta Szalon / FSzEK Zenei Gyűjteménye
2024. április 26. (péntek) 17:00
Ingyenes

Helyszín:

Ötpacsirta Szalon / FSzEK Zenei Gyűjteménye
1088 Budapest, VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

A Kendőlengetős koncerteket azoknak az óvodás és kisiskolás gyerekeknek ajánlott, akik most ismerkednek a zenével, vagy szeretnének közelebb kerülni hozzá; szeretnek játszani, részesei lenni az eseményeknek. És persze szüleiknek, akik szeretnének közös élményeket a gyermekeikkel!

Hogyan lehet a zenét másképp hallgatni, érezni, átélni? A koncerteken a dalokat mindig tapssal szakítják meg, pedig a számok vége még nem jelenti mindennek a végét, hiszen a zene még tovább él bennünk. A Kendőlengetős koncerteken a zeneszámok végén kendőt lengetnek, így a zenék közötti csöndben adatik meg, hogy a mű magától csengjen le a lelkünkben.


A rendezvény szervezője a Kokas Klára Agape Zene-Életöröm Alapítvány, mely Kokas Klára szellemi örökségének, a Kokas-pedagógiának a megismertetésével, népszerűsítésével és oktatásával foglalkozik. A Kokas-pedagógia komplex esztétikai nevelés, amely lehetőséget nyújt a résztvevők számára, hogy zenei-mozgásbeli-vizuális kifejezésen keresztül saját személyiségüket is megismerjék és fejlesszék.

A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról  mindenki kap visszajelzést. Ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze.