Koncert

Klassz.Kamaralépcső

Bolyky Zoltán műsorvezető
Hegyvidéki Kulturális Szalon
2021. június 19. (szombat) 18:00
Ingyenes

Helyszín:

Hegyvidéki Kulturális Szalon
1124 Budapest, Törpe u.2.

Műsorvezető: Bolyky Zoltán


Lalo: Spanyol szimfónia - I. tétel
Csanády Jeromos (hegedű), Szalókyné Uhrner Judit (zongorán kísér)
Pequena: Csárdás
Ivan Komatina (szaxofon), Sveda Brigitta (zongorán kísér)
Britten: The Salley Gardens
Ernyey Dávid Marcell (ének), Szalókyné Uhrner Judit (zongorán kísér)
Gárdonyi: Március
Ernyey Dávid Marcell (ének), Szalókyné Uhrner Judit (zongorán kísér)
Sosztakovics: Waltz, No. 2
Vass Édua (fuvola), Szveda Brigitta (zongorán kísér)
Holzer-Rhonberg: Schrorschis Schräg-Räg, Chicken Rag
Csillag Mátyás (cselló)


Interaktív szabadtéri koncert a Solti György Zeneiskola ifjú tehetségeivel.
A Cziffra György - emlékév keretén belül június 19-én és 26-án is a Solti György Zeneiskola kiemelkedő tehetségű növendékei adnak hangversenyt a Hegyvidéki Kulturális Szalon előtti színpadon.
Izgalmas zenei kalandozáson vehet részt a szabadtéri koncertre látogató közönség, amely a mediterrán hangulatot megidéző tételektől a nosztalgikus és melankolikus dallamokon át, egészen a jazzig, igazán színes műsort kínál. Bolyky Zoltán pedig, az est házigazdájaként további érdekességeket oszt meg majd a felcsendülő darabokról.
Az emlékév során a fiatalok támogatása, számukra fellépési lehetőségek biztosítása kiemelt fontosságú, követve Cziffra György példáját, aki szintén sokat tett a fiatal művészekért és munkássága valódi példaképpé emelte őt. Balázs János művészeti vezető így fogalmazza meg ezt a missziót: „…Hisszük, hogy Cziffra György a világ legnagyobbjainak járó sikereit kiemelkedő tehetségén túl a munkába vetett hitének, a megalkuvást nem tűrő, mindig a legmagasabb minőség elérésére való törekvésének, az öncélú csillogástól mentes ügy iránti szeretetének és elkötelezettségének köszönhette. Fordulatokban gazdag élete, kitartása és sikerei nemcsak a mai kor fiatal zeneművészei, hanem mindnyájunk számára példaértékű lehet….”.