Koncert

Lidérc + Sickratman Intimkártett

Lidérc előadó
Gödör
2023. február 17. (péntek) 20:00
Ár: 2500 Ft, elővétel: 2200 Ft

Helyszín:

Gödör
1061 Budapest, VI. kerület, Király utca 50

„Öltözékem a vízpart ihlette: horgászkalap, gumicsizma, narancssárga poló. Orromra gólyacsőrt akasztottam, gumibéka jojózik benne. Eredetileg szagos radírnak készült még az 1970-es évek közepén, Makaón. A tánctermet nádasnak díszletezték, a parkettet sárral takarták, egy lány félrecsúszott álarccal hanyatt vágódik, pólója rongyokban, melltartójából kibuggyan egy darab szivacs. Ketten kerülgetik, két melírozott hajú pasas matrózruhában, az egyiken King Kong, a másikon Robin álarc a Batman és Robinból…

A Lidérc együttes kétrészes farsangi koncertjén a tavasszal megjelenő Budapesti Halottaskönyv című lemez anyaga, Lou Reed dalok magyar változata, Vi-dámpark-, Trabant- és Kézi-Chopin feldolgozások mellett, a Csodavárás című készülő műsorából is eljátszik pár számot.

– Orosz rulettezunk? Persze csak szemikontakt – ajánlkozik a napszemüveges, rendőr ruhás férfi, akiről később majd kiderül, hogy valóban rendőr, de akkor már tényleg késő lesz bármihez.

Dudás Zsombor / dob
Horváth Gábor / basszusgitár
Keszei Krisztián / gitár
Legát Tibor / ének
Martinkó Tamás / gitár
Papócsi László / billentyűs hangszerek

"A Sickratman Intimkártett nem ápol és nem takar el, a kiváló zenészekből álló formáció muzsikája Paizs Miklós kompromisszummentes, kíméletlenül túlérzékeny, húsbavágóan ironikus és/vagy őszinte szövegei köré fonódik, akár a borostyán a tölgyfára, mely egyszerre táplálék, gyógyszer és méreg."

Paizs Miklós – ének, fütyülők, miegymás
Kertész Endre – cselló, vokál
Móser Ádám – harmonika
Szegő Dávid – dob