Koncert

Magnificat 30

Szebellédi Valéria karigazgató
Pesti Vigadó (Díszterem)
2021. november 21. (vasárnap) 18:30
Ár: 2100, 2500 Ft

Helyszín:

Pesti Vigadó (Díszterem)
1051 Budapest, V. kerület, Vigadó tér 2

A programban változatos repertoárjuk mutatkozik meg: egyházi és világi művek csendülnek fel különböző zenetörténeti korszakokból, és a kórus profiljában kiemelt jelentőségű nemzetközi és magyar kortárs szerzők (Ola Gjeilo, Erik Esenvalds, Franz Biebl, Gyöngyösi Levente, Kocsár Miklós, Orbán György, Tóth Péter) alkotásai is megszólalnak.


A többszörös nemzetközi elismeréssel, rangos szakmai díjakkal rendelkező Magnificat Kórus, és alapító karnagyuk, a Liszt Ferenc-díjas Szebellédi Valéria az együttes fennállásának 30. jubileumát ünnepli ezzel a koncerttel.


Fellépnek a jelenlegi Magnificat Leánykar, és elődje, a Magnificat Gyermekkar és Ifjúsági Kórus egykori tagjai. A kórus valamennyi formációját szerteágazó zenei tevékenység jellemezte: 10 önálló lemezük jelent meg, közreműködtek a Kodály összkiadásban szereplő Bicinia Hungarica felvételeken.


Saját koncertjeik mellett számos zenei rendezvényen vesznek részt itthon és szerte a világon, valamint több kortárs mű ősbemutatójának megszólaltatása fűződik a nevükhöz.