Koncert

Metronóm Jazz Klub: Szőke Niki Jazzplosion

Szőke Nikoletta előadó
László Attila előadó
Balázs Elemér előadó
E78 - Zsolnay Kulturális Negyed
2024. július 18. (csütörtök) 21:00

Helyszín:

E78 - Zsolnay Kulturális Negyed
7626 Pécs, Major u.21.

Km.: Szőke Nikoletta (ének), Fekete-Kovács Kornél (trombita), László Attila  (gitár), Barcza Horváth József (nagybőgő, basszusgitár), Balázs Elemér (dobok)


A montreux-i versenygyőztes, Junior Prima-díjas Szőke Nikoletta az ország egyik legnépszerűbb jazz előadója. A hazai koncerttermek és fesztiválok mellett nagy sikerrel lépett fel New Yorkban, Tokióban, Brüsszelben, Koppenhágában, Londonban és Berlinben is, énekelt többek között Michel Legrand-dal, Bobby McFerrinnel, Kurt Ellinggel és Gregory Hutchinsonnal. Eddig hét szólólemeze jelent meg, a Moonglow címmel kiadott legutóbbinak a Grammy-díjas Helik Hadar volt a producere.

Új formációja – nevéhez híven – kirobbanóan friss hangot képvisel. A zenekar tagjai a magyar jazz meghatározó művészei közül kerülnek ki, akik saját produkcióikkal és zenekaraik élén is népszerűek. A jazz-sztenderdekből és a zenekari tagok számaiból összeálló műsor, erővel és szenvedéllyel teli előadásmóddal társulva garantáltan egyedi hangzásvilágot és élményt ígér.