Koncert

MINISTRY, The 69 Eyes, 3Teeth

Elmarad
Ministry előadó
The 69 Eyes előadó
3Teeth előadó
2022. november 21. (hétfő) 18:30
Ár: 13900 Ft, elővét: 10900 Ft, Balkon: 14900 Ft

ÚJ HELYEN!

A több mint 40 éve alapított Ministry mind a mai napig Al Jourgensen elsőszámú zenei projektje. Synth-pop csapatként indultak, ám az évek múlásával nyersebb és karakteresebb hangzás felé mozdultak el, a Twitch (1986), a The Land of Rape and Honey (1988) és a The Mind Is A Terrible Thing To Taste (1989) lemezek pedig az industrial műfaj alapdarabjaivá váltak. Az 1992-es Psalm 69: The Way to Succeed and The Way to Suck Eggs már a Grammy jelölést és a széleskörű ismertséget is meghozta a Ministry-nek.
A zenekart meghatározó alapító-énekes, Al Jourgensen mindig is küldetéssel, mondanivalóval töltötte fel a dalait. Időről időre artikulálta a jogegyenlőségért, és amerikai alapjogok helyreállításáért folytatott küzdelmét, agresszív gitárriffek és harsány dalok formájában leplezve le az elnyomást és tetten érve a becstelen politikusokat.


Az európai turnén Jourgensen mellett egy igen erős hangszeres részleg áll majd színpadra a Ministry tagjaként: Cesar Soto és Monte Pittman (Prong, Madonna) gitárosok, Paul D'Amour (Tool) – basszusgitáros, Roy Mayorga (Stone Sour, Soulfly) dobos és John Bechdel billentyűs. A turnén szerepel a The 69 Eyes is, amely 1989-ben alakult, és azóta hosszú utat járt be, de mind a mai napig a goth’n’roll műfaj legnagyobb képviselőjének számít. A zenekar az ezredforduló idején több platinalemezt is kiadott, köztük a Blessed Be és a Paris Kills albumokat. Finnországban számos slágerlistás első helyezést gyűjtöttek be, és a 2000-es évek goth hype-ja alatt világszerte ismertté váltak. Az ezt követő években inkább a sleaze rock irányba mozdultak el. A csapat legutóbbi lemeze a 2019-es West End, de az idei év híre, hogy leszerződtek az Atomic Fire kiadóhoz, így hamarosan új dalok érkezésére is készülhetünk.

Ajánlók és kritikák: