Koncert

Nulladik Változat 35 éves jubileum

Gödör
2024. május 31. (péntek) 20:00

Helyszín:

Gödör
1061 Budapest, VI. kerület, Király utca 50

1989-es megalakulása óta stabil formációja a hazai underground klubszcénának. Bár a zenekar alapvetően az alakulás korszakának dark stílusában játszik, ezt hol folkos elemekkel, hol rockkal, hol poposabb hangvétellel ötvözi. Legismertebb dalaik: Felhők közt, Bolyongás évei, Metropolisz-tánc, Hová mész. Legutóbbi lemezük Hol a határ címmel jelent meg 2022-ben. A Nulladik Változattól nem idegenek a nagyívű koncepciók sem – kompromisszumoktól mentes hozzáállásuk stabil rajongótábort szerzett nekik.


Mindezeknek köszönhető, hogy minden koncertjük igazi beavatás és különleges zenei élmény. Új lemezre is készülnek, 2024-ben pedig 35 éves a Nulladik Változat, amit 35 számból álló repertoár előadásával szeretnének ünnepelni a tervezett koncertsorozaton. Az est különlegességét fokozza, hogy színpadra lép az ún. ORIGIN Nulladik Változat is, tehát a 90-es évek alapfelállását is láthatja és hallhatja Gödör klub közönsége.


Tagok:
Fenes Tibor - ének, gitár
Puskás Tibor - dob
Gyurmánczi Attila - gitár
Varga Attila - basszusgitár

Alakulásuk az ercsi laktanyához és Egerhez kötődik ("háborús zenekar"). A zenekar indulása még a Fekete Lyuk és a Tilos az Á klubokig, a rendszerváltozás körüli időkig nyúlik vissza. Többször felléptek a Sziget, EFOTT és a Volt fesztiválon is. A régi nagy helyek közül az Almássy téren és a PECSA-ban is játszottak a VHK és a Sziámi zenekar vendégeként. Fenes Tibor (gitár, ének), Hricsovinyi Tamás (basszusgitár), Puskás Tibor (dob), Szabó Attila (gitár, ének) képezte a csapatot ("négy képzeletbeli srác"). Ekkoriban készítették talán legismertebb dalaik videoklipjeit is (a Felhők közt és A bolyongás évei, valamint a Betty-bársonykék és a Metropolisz című dalokra). Erős vidéki bázissal rendelkeztek pl. Veszprémben, Salgótarjánban, Egerben, Hatvanban, Székesfehérváron, Tatabányán, Szombathelyen. A zenekar végig aktív maradt a 2000-es években is, változó felállással, de hasonló lendülettel viszik tovább a 90-es évek szellemiségét folyamatosan készen a megújulásra.