Koncert

Pablo and the Escobars

Muzikum Klub & Bisztró
2024. szeptember 12. (csütörtök) 20:00
Ár: 4000 Ft, elővétel: 3500 Ft

Helyszín:

Muzikum Klub & Bisztró
1088 Budapest, VIII. kerület, Múzeum utca 7. Kossuth Klub

A Silver Rust a Cry Free (Deep Purple cover) és a Heep Freedom (Uriah Heep cover) zenekarokból létrejött szupergruppnak is tekinthető, ui. összes muzsikusa megfordult már mindkét csapatban állandó tagként, helyettesként vagy vendégként. Nagy örömünkre úgy tűnik, az említett produkciók rajongótábora is hamar az új együttes mellé áll(t).
A 2016-os alapítás a Dog With Two Bones zenekarból érkező Blackmore fanatikus gitáros, Antal Ádám és a Cry Free (illetve sok más klasszik rock produkció) frontembere, Scholtz Attila „Atka” nevéhez fűződik. A több évig tartó kulisszák mögötti alapozás és tagkeresés után a Deep Purple-szakértő művészek a hazai klasszikus rock szcéna szintén elismert zenészeivel, Kaminszki Szergej dobossal, Várkonyi Imi basszusgitárossal és Márkosi Joci Hammond orgonistával véglegesítették a felállást 2022-re. A csapat összes tagja rendszeresen lép fel a hazai és nemzetközi élvonal legendás szereplőivel (az Omega, Edda és Dinamit zenészeitől a Deep Purple, a Uriah Heep és a Rainbow sztárjaiig) közös produkciókban.
Miután a tribute világban kivívták maguknak a méltó tiszteletet, a Silver Rust muzsikusai a dalírásra helyezték át a fókuszt, de a saját zene stílusát illetően sem hazudtolták meg önmagukat: a Deep Purple családfa zenekarait, a Purple-t, a Rainbow-t és a Whitesnake-et vették célkeresztbe. Teljes műsoros koncertjeiken az angol nyelvű saját szerzemények mellett ezen együttesek korszakalkotó dalaiból adnak elő autentikus feldolgozásokat.
A Silver Rust fellépései tehát valóságos időutazások a 70-es évekbe: igazi hiánypótló a zenekar, hiszen a műfaj szerelmesei nem találkozhatnak Magyarországon angolszász klasszikus rock stílusú saját zenével.