Koncert

PÉNZ presents: BAZI NAGY KAZI - COMP RELEASE BULI

Gólya
2024. május 03. (péntek) 21:00

Helyszín:

Gólya
1089 Budapest, Orczy út 46-48

Végre. Évek lázas kutatómunkája, megmérettetései és küzdelmei árán, de megtaláltad. Sokan azt mondták, csupán szóbeszéd, egy kósza legenda, eleinte magad is ezt hitted, majd újra és újra meggyőződtél, hogy létezik, és most végre itt van előtted egy karnyújtásnyira.

De mégis micsoda? Mi lehet olyan különleges egy látszólag átlagos válogatás kazettában? Mi ez a sok hűhő, hájp, hercehurca, heves handabanda, hihi-huhu-haha-hehe?

A duplán műanyag hexaéder-szarkofágba bugyolált kettős mágnesszalag spirálok, amelyeknek egymással fordított kölcsönhatásban való gyarapodása és elfogyása, A és B oldala az talán magára az ős-bölcsességre: a mindenben ott rejlő kettősségre, az egymás nélkül nem létezhető fényre és árnyékra utal. A kazi tartalmában ötvöződő ellentétpár, az újra és újra elővehető, lineárisan elénk táruló információ és az illékony érzéki élvezetek kettőse is megidézésre kerül e speciális forma által: egyszerre könyv és egyszerre lidlis (vagy aldis?) dupla-kakaós csiga. Rajta 14 tánczenés trekivel (és az ezeket összekötő sejtelmes átvezetőkkel), némely köztük olyan idős, hogy már az általános iskolába készülne, ha ember lenne.