Koncert

Rutkai Bori Banda

Elmarad
Bálint Ház
2020. március 22. (vasárnap) 11:00
Megjegyzés: Tücsök-Zene

Helyszín:

Bálint Ház
1065 Budapest, VI. kerület, Révay utca 16.

A Rutkai Bori Banda Sárkányjárgánya meghódította az eget, a Pizsamátorral a tengereken kalandozhattunk, a zenekar harmadik lemeze, a Fonogram-díjas Űrdöngölők pedig még távolabbi tájakra, a kozmoszba kalauzol bennünket.


Belevágunk a nyári kalandokba: csíkos függőágyakban ringatózunk, Piciklin száguldunk, vattacukor felhők alatt kókuszfagyit ebédelünk vagy a Balatonon vízibiciklizünk, a strand diszkóban pedig Rizibizi nénivel és bácsival reppelünk, aztán körtáncot járunk a tóba pottyanó naplementében, végül a Hordozható Tábortűz fényében különleges repülő lényekkel és járgányokkal kapunk szárnyra. Hatalmas tejúthajókon, színpompás, repülő csészealjakon érkezünk az Űrcsűrbe a táncos lábú vendégekkel együtt. Harsog a robotfalvi trappolós, kvartyognak a fánkitáni rugózós guminóták, sutyorognak a Qpi-szigetek varázsénekei, kinyílnak a dzsungelszerenádok pirosló hangszirmai. A legkülönösebb dalok pedig egy Föld nevű, titokzatos bolygóról érkeznek.


A táncos dalok egyik játékból a másikba repítenek, a dalszövegek humortól, nyelvi leleményességtől szikráznak, Bori saját kezűleg készített, horgolt bábjaival, kellékeivel kelti életre a mesedalokat, s nem csak a gyerekek, de a szülők is önfeledten szórakoznak.


A zenekar harmadik lemeze, a Fonogram-díjas Űrdöngölők távolabbi tájakra, a kozmoszba kalauzol bennünket. Belevágunk a nyári kalandokba: csíkos függőágyakban ringatózunk, Piciklin száguldunk, vattacukor felhők alatt kókuszfagyit ebédelünk. Bori saját kezűleg készített, horgolt bábjaival, kellékeivel kelti életre a mesedalokat, s nem csak a gyerekek, de a szülők is önfeledten szórakoznak.