Koncert

Saluti dall’Italia! - A Honvéd Férfikar olasz estje

Szüle Tamás előadó
Thiago Bertoldi előadó
Pesti Vigadó
2024. április 22. (hétfő) 19:30

Helyszín:

Pesti Vigadó
1051 Budapest, V. kerület, Vigadó tér 2

Km.: Szüle Tamás (basszus), Nagy László Adrián, Thiago Bertoldi (zongora)
Konferál: Frech' Zoltán


Saluti dall’Italia! azaz „Üdvözlet Itáliából!” a címe Honvéd Férfikar olasz dalokat és operarészleteket felvonultató zenei estjének. Április 22-i koncertjükön műfaji határok nélkül mutatják be az „Olasz csizma” zenei sokszínűségét, és adják át az igazi itáliai életérzést, hogy egy kis boldogságot csempésszenek a szürke hétköznapokba.


A kétrészes koncert első felében kiváló énekes szólisták közreműködésével olyan ismert operák kórusrészletei, jelenetei elevenednek meg, mint Rossini Sevillai borbélyja vagy Verdi Rigolettója, de felcsendül a híres Szabadságkórus is a Nabuccoból. A változatos zenei részletek hol elgondolkodtatóak, hol felemelőek, hol felhőtlenül mulattatók. A koncert második felében a könnyedebb műfaj felé veszik az irányt. A zenei válogatásából nem maradhatnak ki Nápoly ikonikus dalai a Santa Lucia, a Funiculi funicula vagy a O sole mio.


“La vita è troppo corta per non essere felici.” azaz “Az élet túl rövid, hogy ne legyünk boldogok.” – tarják az olaszok, és milyen igazuk van! Szinte biztos, hogy ezen az estén a zene segít, hogy a dolce vita életérzés magával ragadjon mindenkit.