Koncert

Snecker - DJ set (D)

Sziget Fesztivál (Magic Mirror)
2023. augusztus 12. (szombat) 02:00

Helyszín:

Sziget Fesztivál (Magic Mirror)
1033 Budapest, Óbudai-sziget

"_D_o_n_'t_ _f_o_r_g_e_t_ _h_o_w_ _t_o_ _d_r_e_a_m_..." _


Miközben a világ a lezárásoktól szenvedett, két régi barát, DJ és zenei producer úgy döntött, hogy végre zenei szövetséget kötnek. Kik is ők? A német származású Panorama Bar rezidens DJ nd Baumecker és az amerikai zenész és előadóművész Snax. És mi lett a formáció neve? Snecker. 


Minden ott kezdődött, hogy egy Lada Gaga szám bootleg remixének elkészítésével heti találkozókat szerveztek Baumecker stúdiójában a Berghain campuson. A jammelések órákig tartottak. Miközben Baumecker a hardverein bütykölt, Snax billentyűzetről billentyűzetre ugrált, és mindent rögzítettek. Snax stúdiójában, a város másik felén a hangszerelés végleges formát öltött, és a vokálok is megszülettek. 


Hamarosan mámorító, pszichedelikus és groove-os zenei fájlok halmozódtak fel a merevlemezeken, és a Snecker felkészült az első kiadásra a bécsi Freeride Millenium kiadónál, a MANDEMIC című EP-vel. Az ep, melyhez Captain Comatose is csatlakozott vendégénekesként, olyan ízlésformálók körében keltett feltűnést, mint Erol Alkan, Tim Sweeny és Rotciv, akik így nyilatkoztak: "...az ütemek, az acid, a hangok, a furcsa zajok és effektek... és az a break!!... wow!". 


Egy nap, amikor a klubok és éjszakai szórakozóhelyek még mindig zárva voltak, Snax kocogni ment. „Arról álmodoztam, hogy egy koncert után a színfalak mögött leszek, ahol emberek vannak körülöttem, senki sem aggódik, hogy túl közel kerülök-e hozzá, vagy hogy megérintem-e, és nincsenek szabályok a távolság, maszkok vagy bármi más kapcsán” - emlékszik vissza. "A járvány idején nehéz volt fantáziálni és álmodozni olyan elbűvölő dolgokról, mint a tánc, a fellépések, a szórakozás, mert minden leállt, és nem lehetett tudni, mikor térhet vissza az élet a korábban megszokott kerékvágásba. Tehát alapvetően azt mondogattam magamnak, hogy "ne felejtsd el, hogyan kell álmodni", mert ha nem álmodunk, halottak vagyunk. Kocogás közben a telefonomra mondtam fel ezt a szöveget. Még mindig megvan valahol az a felvétel. A szám hamarosan a Snecker új, a Permanent Vacation kiadónál ősszel megjelenő lemezének főcímdala lesz. 


DJ duóként a Snecker jelenleg a táncparketteken az okos és szexi zenék változatos keverékét kínálja, amit csak két, hosszú kreatív múlttal rendelkező zenész képes összeállítani. Baumecker és Snax tag team szettjei izgatóak, provokálóak, inspirálóak, hipnotizálóak. Hadd uralkodjon a Mandemic. És sose feledd, hogyan kell álmodni!


Erre a programra érvényes napijegy neve:
csütörtök - aug. 11.