Koncert

Snétberger Ferenc (gitár), Fenyő László (gordonka)

Fenyő László előadó
VeszprémFest (Nagyszínpad, História Kert)
2024. július 20. (szombat) 18:30

2024-ben a VeszprémFest Snétberger Ferenc Kossuth-, Liszt Ferenc- és Príma díjas gitáros művészetéből ad három napon át metszetet a fesztivál exkluzív koncerthelyszínén, a Jezsuita Templomkertben.

A festői Veszprémvölgyben felállított szabadtéri színpadon a 16. századi jezsuita kolostor romjai és a 17. században épült barokk templom-épület magával ragadó atmoszférájú környezetében három nap, három különböző műsort hallhat a közönség. Snétberger Ferenc ott volt a szárnyait bontogató, idén 20 éves VeszprémFest születésekor 2004-ben és 2005-ben, majd később, 2011-ben is fellépett. 2024 július 18-20. között a jazz és klasszikus műfajokból merítkező műsorait adja elő pályatársaival, barátaival és tanítványaival.

A programsorozat utolsó napján a Pablo Casals Gordonkaverseny nyertes, jelenleg a karlsruhei Zeneművészeti Főiskola professzoraként is tevékenykedő Fenyő László csellóművésszel közös John Dowland és más klasszikus inspirációk című programja lesz műsoron július 20-án.

Snétberger Ferenc július 18-án Antonio Serranóval, 20-án Fenyő Lászlóval közös koncertnapjainak délelőttjein az adott napon fellépő vendégművésszel közösen ingyenes, de regisztrációhoz kötött workshopokat is tart. Részletek hamarosan.