Koncert

Soharóza: Take-Away | pop-up koncert

Soharóza előadó
B32 Galéria és Kultúrtér
2021. október 09. (szombat) 18:00

Helyszín:

B32 Galéria és Kultúrtér
1111 Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 32.

A TAKE-AWAY pop-up koncert (részlet a Dalok a Kamrából c. előadásból) olyan témákat dolgoz fel mind zeneileg, mind pedig vizuálisan (egy extravagáns divatbemutató keretein belül), amelyek a karantén alatt megváltozott gasztronómiai szokásainkhoz kötődnek.
Az előadás koncepcióját Mautner Zsófi gasztroblogger közreműködésével alakította ki Halas Dóra, a Soharóza vezetője, és Nagy Fruzsina jelmeztervező.
A mostani pop-up koncerten a Soharóza tagjai az előadás azon részletét adják elő, amely a házhoz rendelés kultúráját járja körül. Öt különböző nemzet ételei kelnek életre, megidézve a karantén alatt különösen nagy népszerűségnek örvendő biciklisfutár és take-away életformát.
A kifutó ezúttal maga a Bartók Béla út lesz, ahol az egyes zenei epizódokhoz passzoló éttermek és gasztronómiai egységek előtt tűnnek fel a ruhaköltemények és csendülnek fel a dalok.
A produkció zenei részét – az egyes témákhoz gyűjtött sokszínű dalanyag reflektált felhasználásával – Halas Dóra zenei vezetésével végzi a Soharóza, együttműködve Bartha Márk elektronikus zeneszerzővel. Az előadás különleges jelmezeit Nagy Fruzsina jelmeztervező hagyományos illetve rendhagyó anyagok és technikák ötvözésével képzeli el. A jelmezeknek saját dramaturgiája, humora és különleges mivolta a tervező meghatározó kézjegye.
A catwalk concert műfaját 2015-ben alkotta meg Halas Dóra és Nagy Fruzsina, akik az előadóművészetnek egy még ismeretlen összművészeti határterületét álmodták meg, ami valahol a színház, az extrém divatbemutató és a kóruskoncert metszetében kereshető.