Koncert

Szezonzáró KOBUCI Táncház // Rézeleje Fanfárosok // Magyarpalatkai Banda

Rézeleje előadó
Kobuci Kert
2022. október 06. (csütörtök) 19:00

Helyszín:

Kobuci Kert
1033 Budapest, III. kerület, Fő tér 1

Rézeleje Fanfárosokként 2020 óta játszunk együtt, elsősorban moldvai tánczenét. A táncházainkban és koncertjeinken azt a hangulatot idézzük meg, ahogyan a népi dallamok a mai korban eredeti közegükben tovább élnek: modern hangszereken megszólalva, keveredve a népszerű “muzică populară” dallamaival. A repertoárunk gerincét képző moldvai táncházi muzsikán túl szemezgetünk a Kárpát-medence, valamint Románia és a Balkáni országok zenei világából. Itthon egyedüliként alkalmazunk trombitát és tenorkürtöt ebben a műfajban, mely egyedivé teszi hangzásunkat a többi, hasonló stílusban játszó zenekar között.

Magyarpalatka egykor az erdélyi Mezőség fontos zenészközpontja volt, az itt élő muzsikuscsaládok - a Kodobák, Radákok, Mácsingók - pedig nem csak saját falujuk, de a környék zenei igényeit is kiszolgálták. Ma élő leszármazottaik Martin Florin Kodoba prímás vezetésével viszik tovább az erőteljes, semmihez sem hasonlítható zenei hagyományt, amely a táncházmozgalomban olyannyira kedvelt mezőségi táncok legautentikusabb kísérőzenéjének számít.

Jegyek elővételben az online jegyrendszeren keresztül, valamint a helyszíni jegypénztárban 1000 Ft-os áron, továbbá normál jegyek a táncház napján online, illetve a helyszíni jegypénztárban, nyitvatartási időben, 1500 Ft-os áron kaphatóak.