Koncert

Szimpla Lemming Program: NUBLAO

Nublao előadó
ONLINE
2020. március 24. (kedd) 20:00
Ingyenes

Helyszín:

ONLINE
1000 Budapest, Világháló

Bár a Szimpla Kert a kialakult helyzetre való tekintettel határozatlan ideig zárva tart, a Lemming Program koncertjeit még is megtartják - zárt ajtók mögött. A koncerteket a Szimpla Youtube csatornáján élőben nézhetitek.


A NUBLAO zenekar új utakat keresve talált rá az ambient, minimal, rock és jazz elemeket is felmutató stílusára, amit a sok improvizálás és a hangszerek cserélgetése közben alakítottak ki. Az amúgy még mindig kezdeti időszakát élő banda az egykori pszihedelikus/alterrock KisHerceg zenekarból született újjá 2016 végén. Akkor a három gitáros új formációt alapított NUBLAO néven, hogy továbbvigye a több mint 10 évig működő gimis zenekar örökségeit, de mégis felfrissítse a zenei kereteket. A zenekar tagjai: Kormos Balázs, Kormos Bálint, Pongor András, és nemrég csatlakozott Pongor Márton, hogy erősítse a ritmus és szintetizátor szekciót. A két testvérpár zenéjét többször a komoly- és könnyűzene különös egyvelegeként definiálták, ami ugyanúgy megállja helyét a nagyszínpadon, mint egy kávézó hátsó sarkában. Ez valószínűleg onnan is ered, hogy mind a négyen zeneiskolát végeztek klasszikusgitár szakon, miközben kitörölhetetlenül bennük van az a sok év, amit tinédzser koruk óta az underground könnyűzenei életben töltöttek. Tavasszal megjelent első egy számos kislemezük Moving címmel, ami most már online elérhető az egész földkerekségen.


119 zenekarból 12-őt van lehetőségünk behívni a Lemming Programba, melynek keretein belül nem csak koncertet adnak, hanem együtt megyünk a Tilos rádióba a Budapest Eklektik című műsorba, este 9 órakor, és két kerekasztal beszélgetésen is részt vehetünk, március 18-án és április 1-én 18 órától a Szimpla Kertben.
A Lemming Programnak még számos folyománya lesz, erdélyi turnétól kezdve koncertfelvételekig, de a legfontosabb, hogy különféle zenekarok egy kalandban vesznek részt.