Koncert

THE HELLFREAKS - NOVA PROSPECT - TIANSEN

Instant-Fogasház
2024. szeptember 21. (szombat) 19:00

Helyszín:

Instant-Fogasház
1073 Budapest, VII. kerület, Akácfa utca 51.

Időnként felbukkannak városi legendák hazai zenekarokról, akik sikeres külföldi turnékkal és masszív rajongói bázissal a hátuk mögött pörgetik a rock-mindennapokat, miközben az itthoni közönség alig hallott hallott róluk. A Hellfreaks viszont pontosan megfelel az előbbi kritériumoknak.

A budapesti zenekar már 2009 óta létezik, kegyetlenül intenzív, punkhatásokkal finoman átszőtt modern metalt játszik és már öt stúdióalbumot adott a világnak.Több tízezres nemzetközi követőbázist, többmilliós nézettségű videókat és számtalan európai illetve amerikai turnét tudhat magáénak. 2021-ben a világ egyik vezető rock/metál-kiadó óriáshoz, az osztrák Napalm Records-hoz szerződtek és így egyben az első frontcsajos formáció, akik ebben a megtiszteltetésben részesültek országunkból. Az ötödik albumuk, a “Pitch Black Sunset” 2023 áprilisában jelent meg.

Ha a Pretty Reckless-nél dühösebbet és a Distillers-nél nyersebbet szeretnél hallgatni, akkor ők lesznek a te zenekarod!

NOVA PROSPECT (modern rock)
Az idén már 17 éves Nova Prospect a néha popos beütésű, helyenként progresszív elemeket is tartalmazó modern rockzenéjével, négy nagylemezzel és megannyi videoklippel a háta mögött mára stabil státuszt vívott ki magának a női frontemberrel kiálló underground zenekarok között. A koncert gerincét továbbra is a 2021 őszén megjelent “Törékeny egyensúly” nagylemezük tételei adják majd, de koncertekről az elmúlt 17 év legismertebb dalai sem maradnak majd távol.


A Tiansen 2016-ban alakult a Kőbányai Zenei Stúdió hallgatóiból. Stílusuk eklektikus és nehezen behatárolható,kompromisszumoktól mentes. Zenéjükkel nem csak szórakoztatni szeretnének, de gondolatokat is ébreszteni a közönségben. Szövegeikben olyan társadalmi problémákat érintenek, amelyek körülöttük történnek, és amelyek fontosak számunkra. Szeretnék felhívni a figyelmet azokra az eseményekre és kihívásokra, amelyek az emberek életét befolyásolják, és amelyekről nem beszélnek eleget. Azonban nem csak a szövegeikkel akarnak hatni. Koncertjeiken arra törekszenek, hogy az ebből fakadó negatív energiákat pozitív élményekké alakítsák át. Szeretnék, ha a közönség olyan érzéssel távozna a koncertjeikről, hogy megmozgatták a lelküket és valamilyen változást keltettek bennük.


Második albumuk 2023 tavaszán jelent meg szerzői kiadásban ‘EMERALD’ címmel.