Koncert

ELMARAD: You Me At Six, Saint Phnx

Elmarad
You Me At Six előadó
Saint Phnx előadó
A38 Hajó (Koncertterem)
2022. február 22. (kedd) 19:00
Ár: 7000 Ft, elővét: 6500 Ft

Helyszín:

A38 Hajó (Koncertterem)
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

A You Me At Six egy minden eddiginél sokszínűbb lemezzel tér vissza Budapestre.
A brit banda felhagyva minden megfelelési kényszerrel Thaiföldre utazott, hogy a problémáikat hátrahagyva vegyék fel új lemezüket. A Suckapunch az indie-rock csapattól ígéretük szerint sok szokatlan, új elemet vegyít a dalok hangzásában, de a srácok pont ezt a sokszínű, kísérletező hangzást érzik magukénak. Az új hangzást mi is első kézből ismerhetjük meg 2021. június 6-án az A38-on.
A brit csapat Suckapunch című albumán teljes teret engedett a kísérletezésnek, így a korábban főleg rock alapú dalok mellett helyett kapott némi dance, R&B és hip hop is. A srácok nem sokkal a VI megjelenése után már el is merültek új anyaguk írásában, Dan Austin producerrel folytatva a hatodik lemezen elkezdett kísérletezést, akit már szinte tagként szeretnek. A VI turnéjával megjárták az összes jelentős fesztivált, 15.000 ember előtt játszottak Londonban, a koncertsorozattal végre Magyarországra is elértek első önálló koncertükkel. A népszerű VI után pedig januárban érkezik a vadiúj Suckapunch.
Az albumot Thaiföldön rögzítették, a dalok többsége útközben született, miközben Amerikában és Kanadában turnéztak. “A Thaiföldre utazás volt a módja annak, hogy elszakadjunk a külvilágtól és a zajoktól” - mondja Dan, a csapat dobosa. - “Semmi sem számított csak a lemez. Amikor rengeteg a szar körülötted nehéz fókuszálni. Nem tudsz a lényegre figyelni. Nem mondom, hogy azért mentünk Thaiföldre, hogy megtaláljuk önmagunkat, de az, hogy bezárkóztunk ebbe a boldog buborékba segített, hogy tisztán lássunk. Az egész rólunk és az alkotásról szólt.”
Ha a Suckapunch-nak van témája, az a reflexió és felszabadulás. Elfogadni azt, ami megváltozott és továbblépni. A lemez felvezetéseként már kint is a Beautiful Way, a teljes anyag pedig januárban érkezik, így bőven lesz időnk megtanulni a dalokat a júniusi koncertig.