Programkereső

csütörtöki programok

Csütörtöki programok

Tekintsd meg aktuális programajánlónkat és válassz belőle bátran! Itt a lista hozzá!

ERRE A HÉTRE AJÁNLJUK

Spanyol Filmhét 2021

Budapest, október 26-november 1.

Spanyolország sokszínű filmterméséből ad ízelítőt az október végén, megszokott időpontjában jelentkező Spanyol Filmhét, amelyre ezúttal is a Spanyol Nagykövetség, a Budapesti Cervantes Intézet és az Uránia közös szervezésében kerül sor.A tizennégy filmet tartalmazó válogatásban erős hangsúlyt kap Pedro Almodóvar művészete: október 26-án az ő Velencében díjazott új filmje, a Párhuzamos anyasorsok nyitja a filmhetet, de a programban további két alkotás is kötődik a nevéhez: az Emberi hang / Voz humana című kisfilmnek rendezője, míg a Benidormban havazik című Isabel Coixet-filmnek producere volt.A műsoron szereplő, változatos műfajú, Hispánia megannyi arcát felmutató művek eredeti nyelven, magyar felirattal láthatók.

Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál - Cinemira Kids

Budapest, október 23-24.

Ismerd meg az Disney- és Pixar-univerzumon túli világot! A Cinemira missziója, hogy minőségi gyerek-, és családi filmeket mutasson be a világ minden tájáról, amelyek valódi értéket képviselnek, nem csupán szórakoztatóipari termékek. A gazdag nemzetközi filmes merítés mellett a fesztivál interaktív programokat is kínál: a gyerekek kipróbálhatják magukat filmes vagy animációs rendezőként, kaszkadőrként, táncosként vagy épp színészként. Részt vehetnek igazi castingon, mindemellett még egy őrült videóklip forgatáson is, nem mással, mint a Rutkai Bori Bandával!

8. Skandináv Filmfesztivál

Budapest, október 28-november 3.

Október 28. és november 3. között 8. alkalommal rendezik meg a Skandináv Filmfesztivált az Art+ Cinemában. A fesztivál keretein belül egy héten át a legkiválóbb északi filmek kerülnek vászonra az Art+ Cinema két mozitermében. A programot premier előtti vetítések, hazai forgalmazásba nem kerülő játék- és dokumentumfilmek színesítik.A fesztivál filmjei eredeti nyelven, magyar és/vagy angol felirattal láthatók.  

Primanima Mini és BABtér nyílt nap

Budapest, október 20-24.

A fiatal animációsok fesztiválja, a Primanima tavaly a járványhelyzet miatt elmaradt, ám az esemény kilencedik kiadására rengeteg inspiráló alkotást neveztek, ezért a szervezők fontosnak tartják, hogy figyelmet fordítsanak ezekre egy évvel később is. Így született meg a rendhagyó Primanima Mini.

I.MUST

Budapest, október 11-23.

Műfajok kavalkádjával indul október 11-én az I. MUST- Ifjúsági és Egyetemi Összművészeti Találkozó.

Lecsó és Kolbász Fesztivál

Budapest, október 22-24.

Lecsó és Kolbász fesztivál a Westend Tetőkerten! Ízletes paprikák, különböző méretű és színű paradicsomok. Itt az ideje, hogy október 22. és 24. között együtt csapjatok bele a lecsóba!

TikTOP Fest&Awards 2021

Budapest, október 24.

Magyarország legnagyobb Social Média eseménye 2021-ben

20. Brand Festival 2021

Budapest, október 28-29.

BEHAVIOURAL ECONOMICS X BRANDFESTIVALHa a gyakorlatban alkalmazható, naprakész tudásra vagy kiéhezve, itt a helyed!Egy év kihagyás után Közép-Európa egyik legjelentősebb stratégiai konferenciája visszatér: 2021. október 28-29-én ismét megrendezik a BrandFestivalt, élőben, személyes jelenléttel az Etele Plaza Hypermozijában.A fesztivál középpontjában a közgazdasági gondolkodást feje tetejére állító viselkedési közgazdaságtan lesz, amely jelentőségét mutatja, hogy a téma két elismert kutatója, Daniel Kahneman és Richard H. Thaler Nobel-díjban részesült.Amiért biztosan megéri eljönnöd:- Legerősebb külföldi előadói line-up- Több mint 100 előadó / 700 résztvevő- 2 nap- After Party  

Palacsinta Fesztivál

Budapest, október 29-31.

Palacsinták minden formában.

KÖKI Vegán és Mentes Napok

Budapest, október 30-31.

Október végén kedveskednek a vegán és mentes termékek rajongóinak egy igazi kézműves hétvégével!A Busz végállomás szintjén a földszinten találhatjátok meg az egyedi termékeket kínáló árusokat. Menjetek és vásároljatok a mentes termékek széles választékából! 

Így működik a Tinder az állatvilágban: jelzik egymásnak az állatok, ha megtetszik nekik valaki

Ha azt gondolod, a szerelmi életed kész katasztrófa, olvasd el, miket kell megtenniük az állatoknak a szaporodásért. Az állati udvarlás bizarr oldala.

Megjelent Mentes Anyu második szakácskönyve! Interjú a szerzővel

Inzulinrezisztensek, cukorbetegek és életmódváltók részére készült.

Betiltaná a prostitúciót a spanyol kormány

Legalábbis a miniszterelnök megígérte, hogy megteszi.

Miért 536 volt a legrosszabb év a történelemben?

A történészek szerint 536 volt az eddigi legrosszabb év a Földön – de vajon miért?

Miért éppen Alaszka? – Érdekességek a születésnapos Alaszkáról

Minden, amit nem tudtál az USA 49. tagállamáról.