Edmond Dantes febr. 26. 14:03:32 Előzmény rudapitecus
(8/8)
"ez nem tűnik egy világsiker kezdetének..." Ehhez képest elég jól összerakta Spielberg. A világsikert is és a filmet is. Ugyanezek egy TV-szerelő vagy egy zöldséges esetében nem garantáltak. A film különben jó, az első harmad kissé fárasztó, utána beindul. Minden picit mesterkélt, picit megcsinált, picit távolságtartó, de ezt nagylelkűen betudhatjuk a rendező önkifejezési eszközének.
8/10
sexykex febr. 25. 12:03:23 8/10
(7/8)
Mondhatnám, hogy meg sem tudok szólalni, ami talán nem teljesen igaz, de ez egy szinte tökéletes önéletrajzi film. Ha nem tudnánk, hogy Steven Spielberg a családjáról és a gyermekkoráról beszél ez a mű akkor is megállná a helyét. Sammy lehetne bárki. Egy útkereső, akinek hobbija a film, de később mérnök lesz, mint a papa vagy valamilyen művész, mint a mama.
Befejezetlen mondják egyesek, pedig a folytatást mindenki tudja. Az elmondott történetet sokan nem ismerhették, de Spielberg munkáit igen. A továbbiakban már nem az élete az érdekes, hanem a filmjei. Azokban minden benne van, amit Spielbergről tudni érdemes.
Rétegfilm, művészfilm, unalmas film mondják mások és ettől sokkal rosszabb, zavaros és érthetetlen filmeket dicsőítenek. Én pont azt szeretem Spielbergben, hogy nem kell hozzá látnoknak vagy kódfejtőnek lenni. Ő létrehozta a művészi közönségfilm műfaját, ami nem kis teljesítmény.
7/10
rudapitecus febr. 12. 16:29:26 7/10
(6/8)
Kicsit végig úgy éreztem, Spielberg azért csinálta meg ezt a filmet, mert megtehette. Ha mások is megtehetnék, akkor bizony 200 millió önéletrajzi film lenne a mozikban, mert ez annyira nem volt érdekes, ellenben nagyon hosszú. Úgy lett vége, hogy nem lett vége, ez az, amit kimondottan nem szeretek, a film félbeszakadt nem véget ért!! Egy darabig elnézegeti az ember, vár valami poént, csattanót, ami nem jön, a világon már több 100 milió ember vált el a férjétől vagy hagyta el vagy másba szeretett bele, ez a több 100 millió történetből az egyik... Amikor véget ért a film, a főhősből akár zöldséges bolt vezető is lehetett volna vagy TV-szerelő, ugyanis az egyetemet utálta, ott akarta hagyni, tehát az nem érdekelte és egy TV-s állás ajánlatot kapott, hogy majd valamikor valaki asszisztensének az asszisztensének az asszisztense lesz.... ez nem tűnik egy világsiker kezdetének...
Szityubogi jan. 28. 02:13:31
(5/8)
Egész jó film, olykor Cinema Paradiso beütéseelde sajnos a játékidő túl hosszú és sokszor unalomba fullad. A mester legjobb filmjei közé nem sorolnám. A történetmesélés hosszú és vontatott. Ami kiemelendő azok a szép képek, egypár megható, és érzelemben tartalmas jelenet. A színészi játék is aránylag rendben van, de nálam nem ez az év filmje közel sem.
Nem tudom, hogy a mai világban érdemes e ilyen klasszikus filmeket csinálni talál még közönséget az ilyen szintű művészfilm a mai modern felgyorsult világban. Mindenesetre akik fogékonyak az ilyen érzelemvilágú filmekre, azok számára tartalmas kikapcsolódás
lehet. 10/8
8/10
Tudom jan. 16. 22:08:58 8/10
(4/8)
Nézése közben sokszor úgy éreztem, hogy a filmet Spielberg nem magáról (a film önéletrajzi ihletésű), hanem inkább magának/magáért készítette. És mielőtt még elítéltem volna őt önzőségéért, felismertem, hogy ő azon kevés rendezők egyike, akik megérdemelten ajándékozhatnák meg magukat egy egész estés filmmel! Igen, hosszú és nagyon személyesnek ható alkotás, de ezt ellensúlyozza sok gyönyörűen - mondhatnám Spielbergiesen - megható jelenet.

(Izgalmas cselekményre számító nézők csalódottak lesznek, szóval nézzenek mást.)
tom1019 jan. 14. 22:55:58
(3/8)
Szerintem pedig nagyon jó film volt. Igen, valóban egy "rétegfilm" , de unalmasnak nem mondható... lehetett volna rövidebb és lényegretörőbb, de Spilberget is meg kell jobban érteni, hogy miért volt neki fontos ennek a filmnek elkészítése, mivel ő sem lesz fiatalabb (talán egy életmű lezárásának tekintette?)
chrissCoke jan. 10. 23:06:25 Előzmény Anna Dé
(2/8)
Jézusom...
Anna Dé jan. 04. 20:31:16
(1/8)
A Jim Beam jól mutatott a filmben, a többi felejtős. Én nagyon untam.. Lehet nem vagyok ráhangolódva az ilyen életrajzi filmekre, vagy csak nem jókor talált meg a film. Félidőben kikapcsoltam. (2 óra 30 perc volt a műsoridő.)
4 pont