sajt64 2011 máj. 11. - 14:09:47
(5/5)
Nagyon szép film, különösen most aktuális, hiszen a következõ héten repül utoljára az Endeavour, az az ûrsikló, aminek a fedélzetén készültek ezek a gyönyörû képek.
Emlékbe letöltöttem full HD minõségben, így máskor is elõszedhetem.
Sajnos Magyrországon nem kapható, még az IMDb oldalt sem nézhetjük meg.
offtopic
aranykata 2011 máj. 10. - 16:04:34
(4/5)
Ha visszaemlékszünk, maga az ûrhajós hölgy mondata volt: "a Föld legnagyobb ellenségei mi vagyunk!"
aranykata 2011 máj. 10. - 15:57:51
(3/5)
Nem értem miért vetítik az ilyen filmeket olyan csatornán, amit igen kevesen néznek. Ez egy igen fontos ,szép, és tanulságos film és szerintem mindenkit érdekelne, legalábbis a fiatalok nagy örömmel néznék, fogadnák. Sõt még az iskolákban is elõírnám,hogy egy egy környezetismeret...órán, esetleg osztfõ.órán a gyerekek nézzék meg, hisz csak így lehet elérni, azt hogy az emberek környezettudatossabban éljenek, tudják azt, hogy mit is tettünk eddig a Földdel.Magam már ídõsebb vagyok, nem tudom miért is fontos nekem ez az ügy, /dehogynem értem/ ám tapasztalom, hogy a mai 50- 60-ok, igen magasról tesznek, minden ilyen jellegû problémára. Nem értem õket? A kis kewrtjeiket féltik ugye, ám a "nagy" nem izgatja õket. Sajnos mindez önzésbõl fakad, a tulajdonos tudatával örzik, a sajátjukét, ám nem látják át azt,hogy az õk kis kertje sem lesz, lenne, ha a Föld egyszer "azt mondaná:elég volt: menjetek máshová, ne engem tegyetek tönkre".Elhiszem és megértem ezt a koroszályt, hisz az õk, a mi oktatási rendszerünkbe nem volt beépítve, a környezettudatos nevelés. Tehát mi, csak a mai ifjúságra számíthatunk, ám ha egyszerûen , az ilyen jellegû filmek, el sem érik õket, semmi sejtésük nem lesz arról, hogy milyen pusztításokat is élt már át ez a bolygó.S arról sem mit is tehetnek a védelmében! Arról nem is beszlve, hogy micsoda látványt nyújt ez a film, hiszen az ûrhajósokon kívûl senkinek nincs ilyen rálátása erre a bolygóra. Ami gyönyörû, csodálatos, s oly érzékeny. Mindeniskolásnak, és fiatalnak látnia kellene ezt a filmet, miért csak elvétve vetítik. Tán a "gagyi", "eszement" a "kedves nézõ" szórakoztatására szánt filmek vetítése helyett, ez túl drága lenne, a különbözõ csatornáknak? Nem hiszem! Egyszerüen itt tartunk ...még... csak, ennyi érdekli a magyar embert! Ökológiai lábnyom! Fogadni mernék, hogy igen de igen kevesen hallottak róla, mi is ez ,mit jelent! no ennyi.....
BladeW 2009 szept. 05. - 12:52:28 Előzmény Anada
(2/5)
Egyetértek.

Viszont nagyon rossz érzés volt szembesülni azzal, hogy milyen kevés erdõnk maradt.
10/10
Anada 2008 dec. 30. - 06:50:56 10/10
(1/5)
Ez az a dokumentumfilm, amit mindenkinek látnia kellene. Sajnálom, hogy csak ilyen kevés alkalommal vetítik.