6/10
nikato 2020 máj. 07. - 11:24:57 6/10
(12/12)
Olvastam, hogy Olivier és Monroe utáltak együtt dolgozni. Marilynnek 3 fehér színű ruhát is varrtak, mert ingadozott a testsúlya a forgatás alatt, a betegségei miatt, illetve időközben volt egy vetélése is. Laurence a színpadon felesége, Vivian Leigh mellett játszotta ezt a szerepet.
Meridol 2012 márc. 24. - 08:33:44
(11/12)
Azért az az igazi ha egy film ÖRÖK, teljesen mindegy mikor készült bármikor élvezhetõ és maradandó.
Amugy a többit nagyon köszönöm!!! Nem kell ruhátszaggatni...
olahmiki1959 2012 márc. 23. - 19:09:08
(10/12)
A végén írottakat természetesen iróniának szántam, nehogy már a szívedre vedd, mert akkor megszaggatom a ruháimat, a ruhajavítás számláit pedig természetesen elküldöm neked.
Az, hogy egy filmet évtizedekkel ezelõtt hogyan ítéltek meg, szerintem manapság nem sokat számít. Akkoriban olyan mezõny volt a jobbnál jobb filmekbõl, hogy azok között ez a film valóban nem volt egy nagy durranás.
Viszont olyan is elõfordulhat, hogy egy akkoriban óriási sikerû film mai szemmel már elavult, nem sikeres, a mostani nézõknek semmit nem mond. Biztos recept nincs.
Gondolj bele, - megint másik példa, de talán érdekes, - a "Jó reggelt, Vietnám!" címû filmben elhangzó "What a wonderful world!" címû számot Louis Armstrong már a 60-as évek közepén felénekelte, jó volt, de különösebben senkit sem érdekelt. Gyakorlatilag feledésbe merült.
És a film hatására, - évtizedekkel késõbb, - világsiker lett.
"A herceg és a színésznõ" minden szempontot figyelembe véve nekem egy kicsit mégiscsak tetszik, fenntartásokkal, és persze azt is figyelembe véve, hogy egy több, mint 50 éves filmrõl van szó.
Ennyi idõ elteltével nagyon sok mindent hajlandó vagyok megbocsátani.
Meridol 2012 márc. 23. - 18:22:03
(9/12)
A könnyed tipusú vigjátékokat is lehet magas szinvonalon "mívelni" azt hogy ezzel az OLivier productions bukott /errõl gondolom azért már hallottál hisz mindenki tudja/ettõl még nem lesz benne senki kevesebb.Nyilván õk sem igy képzelték bár a meghivott amerikai sztár" sajnos mûvészileg alapos melléfogás volt.De benne volt a pakliban . Nézz utána korabeli hireknek. /Amugy ajánlom az Egy hét Marilynnel c. filmet sok minden benne van/
A többire bölcsebb nem reagálni.. de gondold át máskor mit irsz . Én már szemethunytam.
olahmiki1959 2012 márc. 23. - 18:00:16 Előzmény Meridol
(8/12)
Soha nem értettem ezeket az indulatból mondott véleményeket. "Nagyon rossz film, és nézhetetlen." - írod.
Miért? Semmiféle mély mondanivalót nem kell várni az ilyen típusú könnyed vígjátékoktól, viszont bele lehet feledkezni a magas színvonalú operatõri munkába, csodálni lehet Laurence Olivier színészi kvalitásait, gyönyörködni lehet Marilyn Monroe legendás egyéniségében, utolérhetetlenül bájos arcában és bombázó alakjában, meg lehet mosolyogni a kissé naiv, bugyutácska történetet, és a film segítségével egy picit visszaálmodhatjuk magunkat egy tisztább, romlatlanabb, kissé meseszerû világba, amely valószínûleg soha nem létezett, de mégis nosztalgiával gondolunk rá.
Ha neked ez a film nézhetetlen, akkor bátran ajánlom neked a "c" kategóriás horrorfilmeket, esetleg Don "The Dragon" Wilson, vagy ha minden kötél szakad, Lorenzo Lamas teljes életmûvét.
Meridol 2012 márc. 22. - 07:29:24 Előzmény beszelo86
(7/12)
Vagy a közelébe sem került volna. Egy mások általt manipulált és "megcsinált" embernél elég a kisugrázás a többi nem számit.Ettõl élt és ebbe is halt bele. Amugy a film az Olivier productions legnagyobb bukása volt és tényleg nagyon rossz film és nézhetetlen.
olahmiki1959 2012 márc. 22. - 06:21:03 Előzmény beszelo86
(6/12)
Monroe-nak gyengécske, de elképesztõen erotikus hangja volt. Nem véletlenül maradt olyan emlékezetes az a jelenet, amikor elénekelte Kennedy elnöknek a Happy Birthday-t.
Sajnos, sokan õt is hajlamosak elkönyvelni egy buta, szõke bombázónak, holott jó színésznõ volt. Nem ért fel a legnagyobbak szintjére, de gyenge alakítást nem láttunk tõle.
Más. Nem nagyon értem, hogy miért mindig fekete-fehér fotókat mellékelnek "A herceg és a színésznõ" elõzeteseihez, amikor egy nagyon szépen fényképezett, színes filmrõl beszélünk.
Egyébként az X faktorból, a Megasztárból, vagy a Csillag születikbõl már sokkal jobb énekeseket is kivágtak, és sokkal gyengébbeket is továbbengedtek már. Hogy miért, az az igazi nagy kérdés...
4/10
beszelo86 2012 márc. 17. - 13:35:22 4/10
(5/12)
Monroe-t már az X-faktor válogatásáról kivágták volna! :)) Borzalmasan gyenge hangja van
perry 2011 ápr. 16. - 18:41:29
(4/12)
Még egy kicsit erõsítsed :).
Kakukk76 2011 ápr. 16. - 16:20:07
(3/12)
Egyre erõsebb bennem a gyanú, hogy a Micsoda nõ (Pretty Woman) címû film ennek a feldolgozása, modernizálása...
Jsmal75 2010 dec. 17. - 13:48:15 Előzmény perry
(2/12)
Annyit tennék hozzá, hogy Monroe színészi játéka legalább annyira hozzájárul az eredményhez, mint Olivier rendezése és színészete. A hölgy egyebek közt itt is remekül bizonyítja, hogy nem csekély színészi tálentum is volt benne, a film legendásan konfliktusos forgatása ellenére is tökéletes az összhang. Monroe teljelesen méltó partnere Olivier-nek.
A népszerû Terence Rattigan "Alvó herceg" c. színdarabja csakugyan bír a Molnár-féle társasági darabok szellemességével, még ha tartalmában nem is vetkedhet velük.
A két fõszereplõn és a kitûnõ technikai gárdán kívül (csodálatos operatõri munka és díszletek, jelmezek, fülbemászó századfordulót idézõ zene) kívül még egy extra tapsvihar illeti az angol színpad legendás veterán színésznõjét, Dame Sybil Thorndike-ot, aki az anyakirályné szerepében valósággal brillíroz.
perry 2008 jan. 07. - 18:33:11
(1/12)
Bár az idõ már megtette a magáét és a párkák is oldják és kötik az élet fonalát. A mozi még mindig
friss és nézhetõ.
Köszönhetõ ez Sir Laurence Olivier rendezõi és színészi munkájának és persze Marilyn Monroe izgalmas szépségének.
Szórakoztató, feszes, és a mozi anyaga is Molnár Ferenc legjobb munkáit idézi.