cag 2009 okt. 11. - 16:10:22
(22/102)
A film k..a jó, csak az a baj az ilyen filmekkel, hogy a hülyék elõtt felmagasztosulnak a bûnözõk.
zampano 2009 okt. 11. - 15:52:34
(21/102)
Vito Corleone közönséges bûnzõ, és a fajtájának rács mögött a helye.
tomázia 2009 okt. 11. - 15:49:01
(20/102)
Nekem mindegyik rész tettszik, a baj az, hogy Marlon Brando már nem játszik benne.
Donaless 2009 okt. 11. - 14:03:55
(19/102)
Egyértelmû, hogy a második rész a legjobb..Érdekes visszatekinteni Vitto Corleone hatalmának megszerzésére,melyet nem más mint Robert De Niro prezentál a nagyérdemûnek!!!
Donaless 2009 okt. 11. - 14:02:57
(18/102)
Egyértelmû, hogy a második rész a legjobb..Érdekes visszatekinteni Vitto Corleone hatalmának megszerzésére,melyet nem más mint Robert De Niro prezentál a nagyérdemûnek!!!
10/10
xrevolman 2009 okt. 11. - 12:11:38 10/10
(17/102)
Nekem az elsõ rész a kedvenc, utána a 3. és utána a 2.! :-)
10/10
RobertDowneyJr 2009 júl. 02. - 17:27:38 10/10 Előzmény akáclegény
(16/102)
Nekem mindegyik része tetszett, hisze mind a három fantasztikus!
10/10
akáclegény 2009 júl. 01. - 21:58:48 10/10 Előzmény RobertDowneyJr
(15/102)
a kedvenc filmem[részem is.
10/10
RobertDowneyJr 2009 jún. 30. - 19:35:30 10/10
(14/102)
Õszintén ha Robert De Niro és Al Pacino együtt, akkor tuti hogy a film az nem rossz, és így is van!:))) Ha õk együtt vannak legtöbbször Robert De Nironak tetszik a szerepe, de itt mint az elsõnél maradtam Al Pacinonál.
Az eredeti Keresztapa hiányzott, de meglehet szokni az ujjat is.
9/10
rekviemforadream 2009 márc. 07. - 13:02:20 9/10
(13/102)
Robert De Niro és Al Pacino egy filmben. Már emiatt sem lehet rossz:D ja és hogy Coppola a rendezõ...
9/10
10/10
Roti1 2008 ápr. 29. - 23:25:05 10/10
(12/102)
Nagyon jó film... igazi klasszikus........ Al Pacino és Robert de Niro is a kedvenc színészeim valamint Andy Garcia is (igaz õ csak a 3. részben tûnik fel).. Marlon Brando is nagyon nagyot alakít az egész sorozat kiváló... van aki egyik másik részét dícséri jobban, vagy húzza le jobban én szerintem mind a 3. epizód zseniális.... nekem van egy Al Pacino-s tetoválásom... azt is a Keresztapa II. borítója alajpján készíttettem a kis marionettes kézzel...
A II. részben látott kegyetlenség Michael részérõl már-már túl lõ az én tûréshatáromon is (persze csak már-már, azért nem :D) a Fredo-val való kibékülõs színjáték és aztán a horgászkalandok..... Nagyon kemény... mármint érzelmi síkon..., senki ne számítson nagy akciójelenetre...

az egész Keresztapa trilógia 10/10

Francis Ford Coppola legjobb rendezése szerintem

A Mario Puzzo regényt én igaz még nem olvastam, de lehet, hogy majd bepótlom ezt a hiányosságomat is... kiváncsi vagyok miket tartalmazhat még a könyv amik a filmbõl kimaradtak.... na legyetek üdvözölve... béke veletek :D
10/10
norton15 2008 jan. 06. - 21:36:24 10/10
(11/102)
A hatalmas sikert elért gengszter-eposz folytatódik Al Pacinoval. Ha az elsõ tetszett, ez már nekem történelmi jelentõségû film, sokkal jobb, mint az elsõ rész. A két cselekményszál miatt könnyen el lehetett volna rontani a vágást, de nem, remekül van összeillesztve. A történetre nem lehet panasz, Pacino játékára sem (az a jelenet, mikor Kay elmondja, hogy elvetette a gyereket, vagy mikor Fredot megcsókolja Havannaban), De Niro is remek, engem azóta emlékeztet Brandora. A lassúsága és a hossza sem zavart, és az jó, hogy nem magyaráz a film, mert akkor nem 3 óra, hanem 4 óra lett volna. És Pacino nem kapta meg az Oscart. Hihetetlen. Itt derül ki számomra, hogy Michael mennyire más, mint az apja.
Frank 'n' Stein 2006 dec. 02. - 17:33:41
(10/102)
Imádom az összes részt.Jöhet nekem akárki a Polippal vagy más más maffia filmekkel az örök klasszikus akkoris ez.
(egyébiránt a Polip is tök jó)
ZAVI 2006 szept. 02. - 09:28:49
(9/102)
Maximálisan egyetértek veled, biztos nekem se tetszett volna 4-5 évvel ezelõtt. Tényleg fantasztikus mindhárom rész, és nekem is az elsõ a legnagyobb kedvenc!
koriga 2006 szept. 01. - 18:58:24
(8/102)
Remélem nem rontják el a szinkront mint annó karácsonykor!
Az egyik szálon szinkronos volt a másik régi szálon meg sem felirat sem szikron! Szal ugy nem volt a legfrankobb! Remélem javitottak!
ZAVI 2006 júl. 10. - 14:24:07
(7/102)
OK, majd mégnezem a harmadikat is, és akkor kapok majd teljes képet. Végülis is a 2 rész is tetszik, meg nagyon jó, csak jelenleg az elsõ még jobban bejön. De lehet, hogy meg kell majd még néznem többször. Igen, ez igaz, talán Fredo és Michael kapcsolata a legmarkánsabb, na az tényleg oylan volt nekem is, mint az elsõ részben levõ viszonyok, alakulások.
Akkor az itt leírtak alapján kivi leszek a 3-ra majd.
Omachel 2006 júl. 10. - 13:43:59
(6/102)

Pontosan errõl van szó... Szerintem is ez a lényeges vonulata a második résznek, és ez több, mint zseniális...

Ez a lényeg, hogy megölte a saját bátyját, ezért fizet egész életében... Ezért fizet még a harmadik részben is ("I killed my brother... I killed my mother son... I killed my father son...")
Omachel 2006 júl. 10. - 13:41:26
(5/102)

Itt az a fontos, hogy Michael és Fredo, Michael és Tom, Michael és Kay kapcsolata hogyan alakul, ez már nem egy egyszerû maffiafilm: itt pengeéles beszélgetések vannak, melyeknek minden szava fontos... De itt Michael a lényeg, pontosabban az õ története és önmagában az a tény, hogy hogyan ölte meg a bátyját, nem pedig Vito Corleone, õ már csak mellékszereplõ lehet...

A második részt nem úgy kell nézni, mint egy akciófilmet, inkább úgy, mint egy drámát, ami egyáltalán nem unalmas, végig feszült és pengeéles tud maradni, és ez igazából olyan kivételes benne...

A don birodalmának kiépítésérõl nem kell többet megtudni, mondom, olvasd el a regényt, ha nem hiszed... Minden, amit meg kell tudnod az egész birodalom felépítésérõl és felépülésérõl megtudod az elsõ részbõl és a második rész, néhány jellemzõ részébõl... Itt nem rágnak szájba semmit, nem mondanak el kétszer semmit, ez nem az a film, ezt gondolkodó embereknek készítették... A végletekig le van csupaszítva minden, nincs egy fölösleges kép vagy szó és nem vész el semmi, ami egyébként könnyen elveszhetne a történetbõl...

Zseniálisan tömör ez a második rész, még akkor is, ha ez a leghosszabb mind közül... Nekem sosem volt hiányérzetem vele kapcsolatban, de ha így is lenne, ott van az a pár kimaradt jelenet, mely kitûnõen kiegészíti a történetet... És ez bõven elég... Talán még kicsit sok is...

És végül, amit én mindig mondogatni szoktam:

az elsõ rész elsõsorban maffia- és akciófilm
a második rész elsõsorban történelmi film és dráma
a harmadik rész mindezeknek összessége, és már csak ezért is méltó befejezése a történetnek...

Nézd meg minél elõbb, hogy végre teljes egészében lásd a történetet...
9/10
Newcastle United 2006 júl. 10. - 11:06:50 9/10
(4/102)
Én is a második részt tartom jobbnak. Nem értek egyet azzal sem, hogy a karakterek nem lettek olyan jól kidolgozva, nézd csak meg pl Fredo és Michael kapcsolatát, zseniális ábrázolás.
ZAVI 2006 júl. 10. - 10:10:20
(3/102)
Az elején férlreértettél, természetesen az elsõ részt láttam elõször, és utána néztem meg ezt, úgyhogy értettem. DVD-n néztem mindkét részt, és nekem nem volt rajta felirat,de míg az elsõ részben érthetõ volt szöveg nélkül is a szicíliai rész, addig itt inkább csak dumáltak végig. És az egész 2 rész is ezért tûnik nekem filmileg gyengébbnek, mert hiányoznak belõle a fordulatok, akciódúsabb részek, ötletes leszámolások pl. Itt gyakorlatilag végig csak tárgyalások, családi történések vannak 3 órán keresztül, az elsõben meg végig megdöbbentõ érzelmi, és történeti fordulatok, epizódok vannak. (sorlhatnám, a lovas rész, keresztelõ, étteremjelenet) Míg a másodikból vannak ilyenek? Színészileg is soványabb nekem, hiszemn az elsõben az össze segéd, még a rendõfõnõk is, meg az ellenfelek, nagyon emlékezetes arcok. A könyvet nem olvastam, de nem is akarom ,mert az elsõ rész ebben is hihetetlen részeltes és alapos volt, ahogy bemutatta a család szabályait, szokásait, a többi szervezettel együtt. Pl. ezt hiányoltam, a Don fiatalkori részeibõl is, ahogy mutatták volna, ahogy átlakaul, megkeményedik, mit, miért tesz. Itt meg volt egy szõnyeglopás csak.
A harmadikat természetesen megnézem majd, kíváncsi leszek.
De ez tényleg csak az én véleményem, mert nagyon sokan a másodikat tartják a legjobbnak.