Omachel 2006 júl. 09. - 16:14:26
(2/102)

"Minden ismerõsömtõl azt hallottam, hogy a 2. rész a legjobb, fórumokon is ezt olvastam,de nekem ez nem volt akkora élmény. (persze lehet, hogy pont azért mert azt láttam elõször)"

Elõbb láttad a második részt, mint az elsõt... Persze, hogy nem tetszett, mert nem értettél semmit...

Életem legnagyobb filmélménye a második rész volt... Amikor elõször elkezdtem nézni az elsõ részt, egy idõ után rohadtul nem érdekelt, marha unalmasnak találtam, és még el sem jutottunk a Szicílliai részig, én felálltam, és azt mondtam, hogy ilyen dögunalmas, fárasztó filmet nem nézek... Aztán eltelt két év, és barátnõm, aki nagyon nagy rajongó újra rádumált, hogy nézzem meg... Megnéztem, és akkor marhára tetszett... De a második rész, az valami elképesztõ élmény volt... Ültem, tátottam a számat és bámultam... Ez a rész maga a tökély, nem is értem, hogy nem tetszhetett... Ez fizikai képtelenség...

Sokkal eredetibb, mint az elsõ rész, még akkor is, ha egy fokkal kevesebb fordulat van benne, és ami a legfontosabb: nincs egy fölösleges jelenet sem (sõt, szerezd meg és nézd meg a rendezõi változatot a kihagyott jelenetekkel, azok is fantasztikusak...).

A második rész egy kicsit jobb, mint a harmadik: (láttad már?), az fordulatosabb, mint a második, de majdnem olyan eredeti, és ráadásul ez egyike azoknak a filmeknek, amelyek megteremtették a kilencvenes évek akciófilmes hagyományait, mindenesetre sokkal jobb mint az elsõ (szerintem)...

"A mellékszál is olyan semmilyen, nagyon kíváncsi voltam, hogy építi ki a Don a birodalmát,de ott is csakilyen átlagos, beszélgetõs részeket kaptunk, picit úgy érzem felesleges mellékszálként."

Na, ezt nem kommentálnám: amennyit a filmbõl meg kell tudni, megtudsz a Don birodalmáról, ha többet akarsz tudni, olvasd el a könyveket... Sajnálom, hogy neked ezek a részek feleslegesnek tûnnek...

"...amibõl ráadásul semmit nem értettem szövegileg a nyelv miatt"

Hm... Minden dévédé kiadáson és a videón is feliratozzák az olasz részeket, felirat nélkül tényleg semmit nem lehet érteni az egészbõl... Akkor elhiszem, hogy nem tetszett...

Szerintem nézd meg még egyszer: ki tudja, hány millió rajongó egyszerûen nem tévedhet (és ez a film tényleg nem véletlenül kapott 6 Oscart!!!)

És ha még nem láttad, nézd meg a harmadik részt...
ZAVI 2006 júl. 08. - 16:58:13
(1/102)
Hát, lehet hogy bennem van a hiba, de nekem ez a második rész jóval kevésbé tetszett, mint az elsõ. Minden ismerõsömtõl azt hallottam, hogy a 2. rész a legjobb, fórumokon is ezt olvastam,de nekem ez nem volt akkora élmény. (persze lehet, hogy pont azért mert azt láttam elõször)
Szóval amiket ott leírtam, azok most szinte mind hiányoztak: alakult a történet, de egyáltalán, vagy alig voltak olyan felejthetetlen, emlékezetes részek, mint az elsõben. Érzemileg, karakterileg, játékokban is sokkal mélyebbnek éreztem az elsõt, sokkal több történés, fordulat volt. A mellékszál is olyan semmilyen, nagyon kíváncsi voltam, hogy építi ki a Don a birodalmát,de ott is csakilyen átlagos, beszélgetõs részeket kaptunk, picit úgy érzem felesleges mellékszálként. (amibõl ráadásul semmit nem értettem szövegileg a nyelv miatt)
Azért elszaladt a több mint 3 óra, a különös hangulat ott van, de nekem az elsõ jobban tetszik.