10/10
Pünkösdi Kató jún. 28. 21:15:10 10/10
(43/43)
A youtube-on van több, Zagariáról szóló dokumentumfilm, én ebbe néztem bele, 1 órás, CAMORRA MICHELE ZAGARIA L' ULTIMO COVO 2019 NUOVO DOCUMENTARIO
A végét megnéztem, 53. perctől van a lényeg, az elfogás. Van több rövid jelenet is a sorozatból, az olaszoknál is nagy sikerrel ment a sorozat.
10/10
Pünkösdi Kató jún. 25. 21:26:55 10/10 Előzmény Pünkösdi Kató
(42/43)

Megint újranéztem a sorozatot, hiába tudtam, hogy mi lesz a vége, de még így is borzongató volt. Korábban írtam, hogy van egy gyanúm, én Jodicere gondoltam, a magas, idősebb ügyészre vagy mi volt a titulusa. De tévedtem, mert a végén, amikor a jövőt mutatták, akkor ott ácsorgott a füvön. Valószínű a fiatalabb titkár vagy mi volt, aki az ügyésznővel ment, amikor Salvoék drónoztak. Vagy lehet, hogy egy olyan személy, akit nem ismertünk. Figyeltem a gyűrűket, mert amikor láttunk egy kezet, ami olvasni fogja a jelentést és jelent Zagariának, szóval egyiküknek a kezén sem volt gyűrű.


10/10
Pünkösdi Kató jún. 24. 21:48:05 10/10
(41/43)
Steve Jobs életrajzát olvasgatta a föld alatt a maffiavezér
Markológéppel mentek neki a bunkerben rejtőzködő maffiafőnöknek
HVG cikkek és a youtube-ot még meg sem néztem...
10/10
Pünkösdi Kató jún. 14. 21:50:33 10/10 Előzmény Pünkösdi Kató
(40/43)
szintén egy emlék a y-on: Nicola ..." Stai Con Me "...Agata...!!! és Agata & Nicola || Tu Come Stai
10/10
Pünkösdi Kató jún. 14. 21:35:19 10/10
(39/43)
a y-on találtam egy videóösszeállítást a sorozat jeleneteiből: Erasmo Genzini - Showreel címmel.
10/10
offtopic
törökbálint jún. 12. 13:52:43 10/10 Előzmény Pünkösdi Kató
(38/43)
Köszönöm a segítségedet, mindjárt meg is próbálok utánajárni. /Vagy lehet, h egy laptop képes ennyire megbolondulni?!/
Közben eszembe jutott, h ami a tégla kilétét illette, hát erről sikerült is elfelejtkezni, miközben ment az utolsó rész, legalább is most így, utólag nem emlékszem, h szóltak volna róla.
10/10
Pünkösdi Kató jún. 12. 06:31:55 10/10 Előzmény törökbálint
(37/43)
Zsolnai Rita hsz-át nem is látom... Hiba van a rendszerben.
10/10
Pünkösdi Kató jún. 12. 06:31:08 10/10 Előzmény Pünkösdi Kató
(36/43)

A tippem, hogy ki volt a tégla, az idős ügyész volt, tévedtem.


10/10
Pünkösdi Kató jún. 12. 06:29:07 10/10
(35/43)
Én nem találok ilyen hsz-t. De ha Te igen, akkor írj a port-nak, lent van a címe, küldd el a hsz dátumát, megnézik. Én is leveleztem már ezért-azért, mindig válaszoltak. Elküldheted azt is, hogy spoilerbe ment aminek nem kellett volna. Hátha javítják. (jó, én már írtam tegnapelőtt, hogy javítsák a spoilert, de Te vagy a hsz tulajdonosa, a Te leveled többet ér! :)
10/10
offtopic
törökbálint jún. 11. 16:12:20 10/10 Előzmény Zsolnai Rita
(34/43)
Te érted ezt, h a Te neved alatt jelent meg egy régebbi hozzászólásom?!
10/10
Pünkösdi Kató jún. 10. 22:16:08 10/10 Előzmény törökbálint
(33/43)
A Ne ölj!-t már igencsak elkezdték, ha még fent van, lehet, elkezdem nézni. Nem szóltak hozzá. :( De előbb ezt a sorozatot szeretném még nézni. De köszi, hogy szóltál.
10/10
Pünkösdi Kató jún. 10. 22:11:55 10/10 Előzmény törökbálint
(32/43)
Endeavourt nem ismerem, a Ne ölj!-t se, de megnézem, hogy milyen. Szeretnék utána nézni Zagariának a neten, youtube-on, érdekel a történet.
Szerintem véletlenül kitörölted a spoilernél a [ ], most kipróbáltam és akkor kiírja a spoilert. De az utolsó hsz-t még lehet törölni, így nem küldtem el. írj a spoiler szó után pár szóközt és utána írj a fekete szövegre. Működnie kell!
10/10
Pünkösdi Kató jún. 10. 22:08:19 10/10
(31/43)

A fiatal srác volt a tégla, aki az ügyésznővel sétálgatott az előző részben a drónozáskor? Viszont nem kellett sok, hogy balul sikerüljön az akció, mert most is tudott jelenteni és hallhattuk a végén, hogy még mindig hivatalban van…
Tetszett, ahogy Romano utalt a teára és a sóra Dominico feleségének és hogy láttunk egy kicsit a jövőből.

10/10
Pünkösdi Kató jún. 10. 22:06:42 10/10 Előzmény Pünkösdi Kató
(30/43)

Laurát én sem értettem, bár láthatta, hogy Salvonak fontosak a gyerekek, Tere néha békülne, néha nem, és, végül is, nem közöltek vele jó hírt. De ha így tartotta jónak, ehhez is erő kell.
Jó, én is megbocsátottam Carlonak, de nem szívesen. Menjen inkább járőrnek, ha nem bírja a stresszt.
Hogy kitalálta már Romano, hogy ki hamisította mesterien az aláírását! Azt viszont nem értem, hogy lehet gombbal hamisítani? Utána kell néznem a neten… Mármint nem azért… )) Vincentint is megkedveltem, fura egy fazon a frizurájával és végül csak elismerte Romano érdemeit, pedig neki sem kisebbek. Csak ő szabálykövetőbb, mint Romano, igaz, nem mintha Romano nagyon áthágná, de az ügy érdekében szerintem megtenné.
Vajon Arturonak miért kellett meghalnia? Turko is csak pár részig szerepelt, de azért jó volt, mert vele együtt lett hosszabb a sorozat és még izgalmasabb. (egy piperkőc majomnak tartottam.)


10/10
Pünkösdi Kató jún. 10. 22:06:07 10/10
(29/43)

Azóta sem értem, hogy tudták kitalálni Nicoék, hogy megrendezik Agata halálát, tényleg csak ez az egy megoldás volt. Ahogy Nico megjelent a rész elején és ment Zagariához, Agatát pakolta a csomagtartóba, hol ásta el, stb., hát, tényleg nem értettem, hogy tehette meg. És amikor lelőtte Agata Zagaria emberét, onnantól már csak pislogtam.
Zagaria van olyan okos, mint Romano, csak nem egy oldalon álltak. A bunker belülről nyílik, kitalálta, hogy az emberét Nico elintézte, stb.
Nicoban is végig kétségeim voltak, hogy valóban feladja Zagariát vagy sem? Ott volta a benzinkutas jelenet, pedig már előtte mondta Carlonak, hogy Romanonak beszélne, de nem hittem el neki. Nem is tudtuk, hogy ismerik egymást. És az a pillanat, amikor húzza Zagariának az időt, megint azt hittem, hogy meglép és nem lesz vége a történetnek. Vagy a tengerparton lép le. Azért neki is kellett egy belső vívódás, főleg azért, mert nem úszhatja meg a börtönt. Aztán, hogy mi lett velük, erről nem szólt a jövő. Szerintem ők tényleg kitalált szereplők, velük még színesebb lett a történet, nem mintha nélkülük színtelen lenne. Sőt, már az elején azt gondoltam, hogy a bunkerben ott helyben lelöveti Nicot az emberével.

10/10
Pünkösdi Kató jún. 10. 22:05:26 10/10 Előzmény Pünkösdi Kató
(28/43)
Meg fogom újra néha, szerintem most is van olyan, ami nem maradt meg, mert még az előző jelenetnél ragadtam le. 
Tegnap meg akartam nézni az 1. részt, ma az utolsót, erre az 1. nincs már fent. Megnéztem a 2. részt úgy, hogy nem tudtam, mi lesz a 8. részben.
A többi a spoilerben

Hol is kezdjem? Hogy történhetett volna másképp? Nem hittem, hogy élve kapják el Zagariát...
- úgy tudtuk, hogy nincs nála fegyver, azt hittem, végül lelövi magát,
- amikor beadták a kábelt, arra gondoltam, szinte vártam, hogy felakasztja magát vele, ahogy nyílik az ajtó,
- összedől az épület, bár akkor sokan meghalnak,
- tényleg van egy kijárat, hogy nem jutott ez az eszébe. Sőt, ott volt az embere neje, azt gondoltam – ahogy a filmekben szokás – vhogy eltereli a figyelmüket és meglógnak
- a fürdés, azt hiszem, itt sem kaptam levegőt, szinte láttam magam előtt, hogy ott lóg meg vagy puffantja le saját magát. Mindig ez van a filmekben, fürdésre hivatkoznak, aztán meglógnak a bűnözők.


10/10
Pünkösdi Kató jún. 10. 22:03:44 10/10 Előzmény törökbálint
(27/43)
Szerintem csak párszor mozdultam meg az utolsó résznél, még a köhögés is rám jött, amikor elfelejtettem levegőt venni... Csak ültem és néztem és néha nem értettem, amit látok, az, amit látok? Azt hiszem, hosszú lesz a spoilerem már megint...
Én is nagyon örültem, hogy bevágták a valódi történet részét, olvastam a végén - mmint fordítóval -, hogy így nem történt meg, de van valóságalapja a történetnek, ezek szerint elég sok. Nem is tudom, mit írhatnék spoiler nélkül. Amikor a várost mutatják, mindig az eszembe jut, hogy milyen rossz lehet ott élni, nem elég a zsúfoltság, a maffiával is együtt kell élni. De hiába elkapnak egyet, jön helyette másik... Sokszor jutott az eszembe A polip, Cattani. Uolyan elszánt Romano, mint Cattani. Fordulatos a cselekmény, sőt, olyan érzésem is volt, hogy így is és máshogy is történhetett volna.
Minden részt a hét vége felé néztem meg, mert többször néztem a részeket, így csüt vagy péntek, főleg a 7. részt, mert akkora düh volt bennem a 6. rész után… Szerintem a 7. részt fel sem fogtam, csak amikor újra és újra megnéztem…

Ezért írtam, hogy puffantotta volna le Nico saját magát, mert akkor még nem láttam az utolsó részt.


10/10
törökbálint jún. 10. 13:18:44 10/10 Előzmény Pünkösdi Kató
(26/43)
Nem értem, az előbb a spoilerbe írtam bele, és mégis olvasható lett. Most már mindegy.... Remélem, a jövő héttől is folytatni fogják a sorozatot, ezuttal egy újabb epizóddal.
OFF - Viszont a közvetlenül utána következő "Ne ölj" szintén olasz sorozat is határozottan érdemes a megnézésre. Fordulatos, izgalmas, nekem legalábbis jobban tetszett az agyonhájpolt Endeavour-nél, pi. a fiatal nyomozónő még zseniálisabban dolgozik, mint az abban lévő Morse,
10/10
törökbálint jún. 10. 13:09:41 10/10 Előzmény Pünkösdi Kató
(25/43)
Most lett 1-2 szabad napom, így tudok reagálni a kommentedre. Hát, mesteri lett ez a lezáró rész minden szempontból. Viszont lehet, h vki még ezután szeretné megnézni, így itt nem írhatok a cselekményről, lásd spoiler.

Ide írd a spoileres tartalmat


Végül úgy végződött minden, h az igazságérzetünket is kielégítse, a bűnös megbünhődött, anélkül, h a helyszinen szitává lőtték volna, ahogy mondjuk meg is érdemelte volna, hanem az igazságszolg. kezére lett adva. Mesteri lett a dokumentumvideo beleapplikálása az elfogás folyamatába, felváltva mutatva az igazi és a filmszerinti Zagariát, sőt Romanot is. Na és, ami a legjobban megnyugtatott bennünket, kiderült, h Agata lelövése csak egy színjáték volt, ami zseniálisan lett megrendezve, egyikünk sem gyanakodhatott. Laura durva szakítását Salvoval viszont egyáltalán nem értettem. Végül nagy nehezen a néző is meg tudott bocsátani Carlonak, nem csak Kyara. /Ha már Romano egyáltalán nem neheztelt rá./ Azt nem értettem, miért írtad az utolsó rész után, h Nico miért nem eresztett magába is 1 golyót! Minek? Hát talán Agatába eresztett?

Ide írd a spoileres tartalmat


10/10
Pünkösdi Kató jún. 09. 21:11:20 10/10
(24/43)
Megint megnéztem a 7. részt, a 8. részt talán holnap vagy holnapután, azután... Tiszta feszültség ez a sorozat. A you-on vannak videók a valódi Zagariáról, amint lemegy a sorozat, szeretném megnézni, hogy mi a valóság. Mert mint tudjuk, így, ahogy a sorozat mutatja, nem történt meg...

Amikor Zagaria meglátogatta Agatáékat és leszedte a kanapéről a nejlont, komolyan azt hittem, hogy ott lesz a vég. Nem mintha a konyhai jelenet nem lett volna a vég... Nem értem Nicot, hogy tehette, hogy nem eresztett magába is egyet.