9/10
Owl 2020 ápr. 04. - 11:59:00 9/10
(418/458)
Kétszer néztem meg. Elsőre nem nagyon jött be, mintha Caprio szenvedése is duplán lett volna leforgatva. Alighogy összeszedi magát, máris újból a földön csúszik-mászik. A film összességében egy lassú folyású, realisztikusnak szánt és részletes, látványos alkotás. A vadon megmutatása is jól sikerült, a vad folyók, a mohától süppedős erdők, a havas hegyek, viharok. A hideg. Minden, ami keresztbe tehet a prémvadásznak. Az, hogy ilyen hosszú lett, nem lehet véletlen. Nem a nagykörúton forgatták, ahol egymásba érnek a szereplők, helyet kellett hagyni az időben, különben valószínűtlenül túlzsúfolt lett volna. Itt ugyanis hatalmas területek bejárásáról van szó. Egy kicsit túltolták a lányát kereső indián főnököt, aki szó szerint mindenhol, minden nyomban, minden kő alatt a lányát vélte felfedezni.
A színészekről annyit, hogy Hardy és Caprio is jól játszottak. Szóval egyszer mindenképp meg lehet nézni, de a marveles bambuldákon szocializálódott átlagjános nem biztos, hogy szeretni fogja.
Nekik inkább a Halásos vadászat vagy más néven Vadászat életre halálra című Charles Bronson filmet javaslom, amiben hasonló, ha nem épp ugyanezek a jelenetek köszönnek vissza. Az is egy 10 csillagos film.
6/10
Ivy00 2020 febr. 11. - 01:41:27 6/10
(417/458)
Leonardo szenvedése az Oscarért. Régen láttam ilyen hihetetlenül fárasztó filmet. A történet alapjában érdekes lenne, és nekem a medvés jelenettel sem volt bajom (leszámítva, hogy közben azt gondoltam, ezt nem lehet túlélni). De rettenetesen elnyújtották, ami nem vált előnyére. Egyszerűen bizsereg az ember keze a gyorstekerő gombon, ha nem moziban nézi. A tájak szépségesek, a látvány miatt éri meg leginkább megnézni.
10/10
Bence450 2020 jan. 26. - 19:08:38 10/10 Előzmény Gergel Bikassy
(416/458)
Megragadtad a lényeget tényleg...
Gergel Bikassy 2020 jan. 26. - 18:59:13 Előzmény Bence450
(415/458)
Bosszú Fitzgerald "felé" ? (nem magyar az anyanyelv?) Sorry
1/10
musztydobay 2019 dec. 12. - 20:55:29 1/10
(414/458)
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚRISTEN... még jó, hogy gyorspörgetésekkel felére le tudtuk vinni a még úgy is túl hosszú filmidőt...
Tipische hállivúd... akkor a lexarabb, mikor "európais" művészfilmet akarnak GYÁRTANI Ockárért...
7/10
Midnight67 2019 nov. 12. - 20:09:12 7/10
(413/458)
Jahh, és a kibelezett lóban melegedés: "Nehéz idők járnak a lázadókra...."( no meg szegény tauntaunokra.:)
7/10
Midnight67 2019 nov. 12. - 18:02:34 7/10
(412/458)
Nem mondhatom, hogy rossz film, mert nem igaz. Pedig gyakorlatilag 150 perc tömény gyötrelem. (Szegény Leo, neki is az lehetett a forgatás..) Bevallom, egy kicsit nekem is az volt.. nem is voltam képes megszakítások nélkül végignézni, közben el-el kalandoztam különböző portálokon az értékelések, vélemények böngészgetéséhez. Nálam "egyszer" látni kell" kategória, többször nem hiszem, hogy neki tudnék ülni.
Off: A (CGI) macira inkább nem mondok semmit, mert volt szerencsém több olyan filmet látni már, amiben igazi, hús-vér medve szerepelt, nevezetesen Bart (sajnos már nem él és úgy látszik, azóta sem találták meg méltó utódját). Ő szerepelt A medve c. csodálatos filmben, A vadon foglyaiban, a Szenvedélyek viharában és még sok egyéb alkotásban. (Ha valakit érdekelne bővebben: https://www.mafab.hu/people/bart-the-bear-274247.html )
Őszintén bevallom, inkább ötször megnézem ezeket, mint még egyszer A visszatérőt. Nehéz film volt, kicsit megfeküdte a gyomromat, pedig már edzett voltam, mert több "túlélős", drámai hangvételű filmet láttam az elmúlt napokban, amik jobban tetszettek, de hát ez csak saját vélemény, így szubjektív. A film értékét amúgy sem kérdőjelezem meg.
3/10
blaze86 2019 szept. 07. - 23:54:18 3/10
(411/458)
( Gladiátor x Számkivetett x National Geographic )
+ kék filter
+ teljes kiszámíthatóság
+ Isten/sors tematika, hogy meglegyen a «művészet»
- 2,5 óra
= 3/10 és Leónak egy piros pont, de a csillaghoz két medve kell ám!
10/10
euTanázia 2019 júl. 29. - 00:05:23 10/10
(410/458)
Végig lekötött, számomra ez egy kimondottan jó film, A. G. Inárritu rendezéseit ki nem hagynám.
tortura 2019 júl. 26. - 16:01:21 Előzmény kispalissaci
(409/458)
Igen, megviseli az embert. De nemcsak minket nézőket, hanem a színészeket is. Hallottam vagy olvastam (már nem emlékszem), hogy maga LDC is nyilatkozta: annyira embertelen volt a forgatás, hogy már teljesen kikészült a végére. Mondjuk nem is csodálom, hóban- fagyban forgatni hetekig, talán hónapokig.... Szóval a színészek élete sem mindig irigylendő, hiába a sok pénz.
10/10
Bence450 2019 jún. 17. - 13:40:39 10/10
(408/458)
Nem értem miért fikázzák ennyien ezt a filmet.
A filmet megtörtént események ihlették.
Mivel abban az időben történt egy ilyen, hogy egy prémvadászt a halál széléig tépett szét egy medve, de sikerült vele végeznie. Aztán a társai otthagyták, de mégsem halt bele sérüléseibe. Végük egy gyorsan összetákolt tutajon csónakázott le egy közeli támaszpontig.
A szerelmi szálak és a bosszú a skalpolt fejű Fitzgerald felé valószínű fikció, de a medvés jelenet és a lényegében a "halálból való feltámadás" az tényleg megtörtént.
8/10
kispalissaci 2019 jún. 10. - 12:30:19 8/10
(407/458)
Ez egy brutálisan szomorú és lehangoló mozi. Lelkileg igencsak megviseli az embert. Már akit... én csodálkoztam azokon, akik azt írták,hogy unták. Nekem az egésznek olyan hangulata és ritmusa volt , mintha nem is a múltban hanem a jövőben játszódna, amikor már az emberiség maradék része is tényleg csak egymást pusztítja. Atmoszféra teremtésnek Innáritu sosem volt híján és most is megvillogtatta a tehetségét- csakúgy mint a maga köré rendezett brutálisan jó csapat, elsőként az operatőr... és akkor még a zenéről és a hangeffektekről nem is beszéltünk. Egyedül Caprio tudott néha kizökkenteni, mert néha kifejezetten komikus volt számomra, ahogy játszott.... sajnálom, de most sem miatta hanem a rendező miatt néztem meg a filmet. Nem állítom hogy sohasem láttam Leotól meggyőző alakítást, de ez (sem) az ő szerepe volt, szerintem. Ami a cselekményt illeti, néha nekem is nehéz volt túllendülnom a csodával egyenlő túlélési helyzeteivel. Vártam valahogy belül, hogy hoz majd némi megnyugvást és feszültségoldást a film vége, de nekem nem hozott sajnos. Az én bajom és talán pont így volt jó. 7,5/10

Bullózus pemfigoid 2019 máj. 08. - 20:39:25 Előzmény Orpheus100
(406/458)
Őszinte leszek, hogy a Véres Gyémántot nem láttam még, ahogy pl. a Revolutionary Road-ot és a J. Edgar-t sem. Talán idővel bepótolom.
Viszont volt még egy egészen szar filmje, a Body of Lies, amiben egész végig csak rohangál és telefonon ordítozik a folyton a kölkeit pesztráló Russel Crow-val. Simán elmehetett volna egy kis noname limonádénak, ha nem ilyen sztárokkal nyomják tele ezt a középszerű történetet, szóval nem lesz valóban mindenből arany, amire ráírja a nevét ez a pali, de hogy a legrosszabb filmje is értékesebb, mint Adam Sandler egész életműve, az hót zicher.
Nekem is nagy kedvencem, főleg a Catch me if you can és a New York bandái miatt.
Orpheus100 2019 máj. 08. - 20:30:01 Előzmény Bullózus pemfigoid
(405/458)
Igaz, igaz. Ezekről a filmekről megfeledkeztem. De te meg a Véres gyémántot hagytad ki a felsorolásból. :-))
DiCaprio a legszeretettebb színészem. Addig nem halhatok meg, amíg kezet nem rázhatok vele.
Bullózus pemfigoid 2019 máj. 08. - 20:26:04 Előzmény Orpheus100
(404/458)
Ez is egy vélemény. Személy szerint messze nem ezt nevezném a legrosszabb filmjének.
Rómaó és júlia, a nagy Gatsby, Az aviátor is szerintem jelentősen alulmúlták.
De ismétlem, hogy ez már ízlés kérdése mind.
Másrészt ha igaz is a lenti pletyka, messze nem ő vagy a nézők tehetnek róla, hogy annyi filmjéért nem kapta meg a jogosan járó díjat.
Az Academy meg olyan majmok gyülekezete, akik politikai és faji alapon osztja a díjakat, így nemigen van szakmai jelentőségük már. Aki A víz érintésére képes szavazatot adni, annak a kezét letörném...
Orpheus100 2019 máj. 08. - 20:05:30 Előzmény Bullózus pemfigoid
(403/458)
A "rossz nyelvek" azt suttogják, hogy A visszatérő-ért akkor is megkapta volna az Oscart, ha el se megy a forgatásokra. Egyszerűen a világ közvéleménye egyre cikibbnek tartotta, hogy ez a színészfenomén még nem kapott Oscart. Szóval kapnia kellett. Bármi áron.
Amúgy Leonardo saját bevallása szerint A visszatérő a legrosszabb filmje. És ebben egyet kell értsünk vele.
antibond 2019 máj. 07. - 14:31:09 Előzmény Bullózus pemfigoid
(402/458)
Nem tudom, vagyunk-e többen, de ketten már biztosan, akik egy teljesen gyenge filmnek tartjuk a "Szerelmes Shakespeare"-t.
A "Visszatérő"-csak ma fogom látni először, de abban is egyetértünk, hogy Leonak már legalább öt Oscart kellene reggelente szemlélnie a kandallója párkányán. (Az általad felsoroltakkal egyetértve még ki is tudnám egészíteni a sort egyéb, veretes darabokkal, de szegény DiCaprión ez nemigen segítene...)
olahmiki1959 2019 márc. 27. - 18:16:02 Előzmény Bullózus pemfigoid
(401/458)
Ott a pont!
Bullózus pemfigoid 2019 márc. 27. - 18:13:18 Előzmény olahmiki1959
(400/458)
De a mondnaivalóm fő lényege az volt, hogy Hardy szerepe hálás volt. Ha Oscart akarsz nyerni, Hókuszpók szerepét akard, ne Törppapáét.
A rossz élmények erősebbek, jobban megfogják az embert, így a szerepen kívüli látványod katarzisa is a malmodra hajtja a vízet: Jé, hú de nagyon rossz embert is el tud játszani, ő jó...
Emlékezz Dicapriora a Djangoból... a nagy monológjára az asztalnál. Na az egy getzi volt, egy igazi, kegyetlen vadállat.
olahmiki1959 2019 márc. 27. - 18:10:39 Előzmény Bullózus pemfigoid
(399/458)
Jó dolgokat soroltál itt fel, köszi, és egyébként igazad van.