nikemummy 2018 febr. 12. - 18:15:42
(2/122)
Ezt a filmet remegve vártam, mert általában ez az én világom. Rajongok a felnõtt mesékért!
Tegnap megnéztem, és borzalmasan zokon vettem, hogy nem tetszett. Michael Shannon fantasztikus, a nõi mellékszereplõ, Octavia Spencer is meggyõzött. De valami mégsem stimmelt.
Az elsõ 20 percben még reménykedtem, hogy na majd hátha magával ragad a film, de nem.
A Disney Szépség és a szörnyeteg rajzfilmalkotásán még ma is bõgök, ha látom, de ennéla filmnél egy könnycseppet sem ejtettem, pedig készültem rá.
Számos elvarratlan, céltalan szál van a filmben.
Pités-boltos-srác?!
Más: A néma lány és a lény között kialakuló kapcsolat bemutatása elsietett. Mindösszesen 3 találkozás után egymásba szeretnek? Majd SPOILER még szeretkeznek is?! Meg aztán az a röhejes táncjelent?! Volt pár nagy pillanata a filmnek, de végig nem tudott lekötni, nem tudtam komolyan venni. A lány a vízben c. film ettõl ezerszer jobb lett.
Lehet megnézem még egyszer, mert tényleg szeretni akarom ezt a filmet, de egyelõre 10 bõl 6 pont
bb2626 2018 jan. 21. - 19:14:15
(1/122)
Biztosan sokan odalesznek, hogy ilyen meg olyan szuper, hogy gyönyörûen megalkotott, mûvészi érzékiséggel megvalósított filmmûvészeti remekmû..de sajnos nekem nem jött át. A leírásban benne van, hogy \"tündérmese\", és valóban, a legjobb bekategorizálása a filmnek, hogy \"mesefilm\". Mesefilm klisékkel. Az egyszerû és szegény, hátrányos helyzetû jók szembeszállnak a túlerõben lévõ gonoszok ellen, miközben betétdalokat, és még színpadi táncelõadást is élvezhetünk. A történetet sem mondanám eredetinek, szerintem nagyon sok hasonlatosságot mutatott az 1962-es \"A kétéltû ember\" szovjet sci-fi kalandfilmmel (!), egy kis E.T. utóérzéssel feltuningolva. Aki szereti a mesefilmeket, annak szerintem be fog jönni, talán még egy-két Oscart is bezsebelhet, de én most egy kicsit becsapva érzem magam és sajnálom az idõt, amit a film nézésére fordítottam.