adamnagysweetmovie 2013 febr. 13. - 15:11:31
(3/3)
család...
élettársi kapcsolat nem család...
pneklara 2011 aug. 28. - 08:38:52
(2/3)
Volt a filmben egy /valószínû/ középiskolás lány.Le a kalappal a kommunikációja elõtt! Olyan éretten, szakszerûen, hitelesen nyilatkozott, mint egy szakember.
Tetszett a film, de olyan volt, mint egy tankönyvi szöveg: a tényt elmondja, de az okokat, fõleg a megoldási módokat homályban hagyja. Minden 2. házasság válással végzõdik. S ne beszéljünk az élettársi kapcsolatokról, ahol nem is regisztrálják a közösség felbomlását.
Igen, az okok sokrétûek. Nem hisszük, de valahol kezdõdõhet ott is, hogy a 6 éves gyerek az óvodában egész délelõtt csak játsszon! Nincs szüksége arra, hogy fél órán át koncentráljon valamire, tartson ki a feladata mellette, oldja meg a rábízott dolgot. Aztán lehet az is ok, hogy az iskolában senki nem kíváncsi arra, hogy a gyerek tudja közölni az ismereteit,eltelik egy év, hogy hangját sem hallatja, csak teszteket old meg.
Az ember fokozatosan érne meg, készülne fel a házastársi, szülõi kötelezettségre. Mint egy puzzle darabjai - kerülnek helyükre a dolgok. RENDSZER, átgondoltan, tervszerûen. S ez az, ami hiányzik teljes mértékben az egész életünkbõl.
feketevipera 2011 aug. 26. - 23:01:02
(1/3)
A film rávilágít arra, hogy a család milyen fontos szerepet tölt be a társadalomban és az egyén életében, a gyerek hogyan szocializálódik, milyen viselkedésmintákat lát, milyen problémákat okozhat az, ha a gyerek azt tapasztalja, hogy a szülei kapcsolata nem mûködik, és ez hogyan hathat ki késõbb az õ párkapcsolataira stb. Egyébként igen érdekes az, hogy a megszólaló fiatalok hogyan vélekednek a témáról, sokszor meglepõen komolyan tudnak gondolkozni. Véleményem szerint a fõ bûnös a család szerepének csökkenésében a szabadságot szabadossággá torzító álliberalizmus, ami hazugságokkal tömi az emberek fejét, és teljesen hamis "értékeket" állít be fontos dolognak.