Téma: Aranykalyiba

10/10
Vídia. máj. 14. 11:47:05 10/10
(6/6)
csúcs
A városi gyerek meg rí , ha nincsen csokika
10/10
lookk69@msn.com 2009 máj. 30. - 11:05:58 10/10
(5/6)
Ez a film mélyen megindító.Pedig látszólag "csak" pár nap története,egy másik magyar élethelyzetbõl.Eközben meg teljes azonosulás egy tiszta és érintetlen néppel,ahová minden igaz magyar "visszavágyik",ha csak a képzelet erejéig is,de megtisztulva és büszkén!
Ezek az emberek igaz magyarok.
Mi meg csak megbabonázva nézzük nyílt,tiszta tekintetük igaz ragyogását.
perry 2008 jún. 24. - 11:54:41 Előzmény sznevirag
(4/6)
A boldogság és az emberség egy másik kor messze tûnt világa?
Itt vagyunk a flaszteron zilált idegeinkkel a napi rohanással, cigarettáink füstködébe burkolózva. Szerzünk és elveszünk, plazák csillogó lüktetése pumpálja érzékeinkbe a vásárlás adrenalinját.
Jóféle lokálokban és kocsmákban töltjük idõnket, hogy aztán a televízió kígyó tekintete elõtt üljünk bûvölten meredve a képernyõre, ez a mi világunk.
Létezik egy másik világ is Zsigmond Dezsõ és Emilke világa, egy havasi "Kis herceg" világa aki nem a rózsáit gondozza, vagy tûzhányóit pucolja ki bolygóján, csak állatokat nevel egy romlatlan 13 éves kisfiú mint valami távoli mikrokozmosz ura nap mint nap éli az életét.
Egy letûnõ világot érhetünk nyomon ebben a filmben, egy olyan világot mely Tamási Áron könyveinek lapjáról köszön vissza.
Egy rögzült idõszelet a változatlan természetben.
Valami mágikus, õsi nyelv szólal meg ebben a filmben, mely kifinomult fülünk számára már-már barbár, ám egyszerre idéz meg regéket, mondákat, táltost, fonót. Mintha valahol elvesztettük volna magunkat. Kicsit olyan ez, mint mikor egy emberrel összetalálkozva az az érzésünk támad, hogy valahonnan már ismerjük. Talán egy másik életbõl. De rá kell jönnünk ilyet jó esetben is csak alkotásokból, vagy erdélyi barangolásaink rácsodálkozásiból ismerhetünk.
Neki ez a világ a természetes, mi pedig mókuskerekünkbõl kiszakadva erre az órára csak vágyakozhatunk egy ilyen idilli világ felé.
Siratva elveszett paradicsomunk szét tört darabjait.

off

Sajnos a film ne került kereskedelmi árusításba. Viszont néhány link ahol az alkotó nyomon érhetõ:
http://www.filmunio.hu/object.b6da54ac-96ec-4d9b-8e80-8fc7d08a2b21.ivyhttp://www.made.hu/index.php?Itemid=51&id=54&option=com_content&task=view
sznevirag 2007 febr. 16. - 09:07:09
(3/6)
Nekem is nagyon tetszett ez a film. Szeretném megnézni még többször is. Mikor fogják legközelebb játszani, vagy hol lehet esetleg megvenni a dvd-t vagy a videót róla? Kérem válaszoljanak. Már nagyon régóta keresem ezt a filmet. Köszönöm.
fassdw5 2006 aug. 23. - 22:49:32 Előzmény karadiz
(2/6)
én csak azért regisztráltam, hogy ezt megkerdezhesem nem tudnad megmondani vagy leitnod inkabb hogy honnan tudnam ezt a filmet megszerezni ir kosz
karadiz 2006 jan. 18. - 21:38:21
(1/6)
én csak azért regisztráltam, hogy ezt leírhassam..

a film nagyon jó, semmi malõr,semmi efekt,
de még jobb ott lenni,VELÜK!és csodálni, hogy tõlünk 700 km-re élnek nagyon kemény körülmények között, a medvéktõl, a farkasoktól, tolvaj népektõl és az ellenséges románoktól magukat teljesen egyedül megvédõ, igaz magyarok!
távol álljon tõlem a nagy "magyarkodás".
egyszerûen csak nagyon megható volt 10 napra kiköltözni egy kalyibába tavaly nyáron!
ajánlom mindenkinek!!
k