xkp nov. 24. 07:39:52 Előzmény idõjós1010
(87/87)
A meggyilkolt lány anyja kierőszakolta, hogy esküdjön meg, hogy megtalálja a gyilkost.
8/10
Ocsisonka okt. 18. 15:33:46 8/10
(86/87)
Számomra egy jó film volt, JN szokás szerinti jó alakításával. Nincs igazuk, akik szerint vontatott volt a film, hiszen ez a regény szerint sem egy lövöldözős akciófilm, hanem egy végkifejlet felé sodródó történet, ami lassan csigázza fel a nézőket, hogy na, mi lesz már a vége!? Csupán a befejezés nem jött be nekem, emellett a főszereplő végső lelkiállapotát sem értem, ennyi rendőri munka után nem jutnak el idáig a nyomozók.
7/10
idõjós1010 jan. 31. 16:32:25 7/10
(85/87)
Egyetlen bajom volt a filmmel, mégpedig az, hogy a hajdani gyilkossági nyomozó motiváltságát valahogy nem sikerült kellőképp megindokolni. Harcedzett, sokat látott embert egy ilyen ügy, pályafutása végén már biztosan nem rázza meg ennyire. Igaz viszont hogy neki otthon már valószínűleg se kutyája - se macskája, és munka nélkül az élete üres, de ezzel meg nem igazán foglalkozott a film. maximum sejthető, és előhúzható indoklásnál, de ez már csak olyan belemagyarázás féle. Ezt leszámítva tulajdonképpen engem lekötött a film. Ugyanakkor viszont azoknak is van egy kis igazsága, akik azt mondják, hogy vontatott a történet.
k11zoltan 2021 ápr. 18. - 11:48:53
(84/87)
Nekem annyira nem tetszett ez a film.
Hosszú, vontatott, és semmi extra a történet.


A magyar verzióban legalább nyitva hagyták a végét.


10/10
timeataylor 2020 aug. 17. - 11:31:12 10/10
(83/87)
Nagyon tetszett minden, a színészi játék és a sztori is. Nem szirupos hollywoodi befejezésű, ami még inkább kiemeli.
3/10
offtopic
Zonic 2020 aug. 17. - 00:47:09 3/10
(82/87)
[SPOILER]

Ennyire hatalmasat már rég nem csalódtam egy film végén.. 2 óra 40 percen volt reklámokkal együtt, mondhatni elpazaroltam 3 órát az életemből. Ekkora egy szenny befejezést.... Az érzés amikor az agy orgazmusod van, csak a végén orgazmus nélkül.. Rettenetes lett elnézést a durva kritikáért.
10/10
furfang 2020 aug. 16. - 19:25:19 10/10
(81/87)
Dürrenmatt szenzációs könyve az Ígéret Nicholson szenzációs játékával.
1/10
Aleksandr 2020 ápr. 16. - 10:07:29 1/10 Előzmény toth.ferenc1@t-online.hu
(80/87)
Kedves Fecóka! Nagyon szánalmas, mikor valaki a korral érvel azért, mert nincsen azonos véleményen vele egy másik illető. És jelen esetben sikerült is árnyékra vetődni, mert az egyik kedvenc filmem pl. a Stalker, úgyhogy mélységben nincs hiány a látásmódomban...
De nem maradok adós: talán túlértél, mint egy barack, úgyhogy irány a cefre. ;-)
toth.ferenc1@t-online.hu 2020 ápr. 16. - 02:28:21 Előzmény Aleksandr
(79/87)
Kedves Aleksandr !
Tiszteletben tartva az egyéniségeket , a "szabad " gondolkodást --talán még érni kellene egy kicsit ...
1/10
Aleksandr 2019 okt. 04. - 07:33:01 1/10
(78/87)
Azt hittem egy régebbi jó film hiánypótlósa lesz, mikor megnézem, de hatalmas csalódás volt a veretes szereposztás ellenére is. Nagyon gyenge film, és Jack Nicholson "játéka" is átesik a ló túloldalára inkább.
1/10
pihes 2019 szept. 02. - 15:15:22 1/10
(77/87)
Figyeltem én ezt a filmet ahogy csak tudtam, de ez tényleg csak ennyi. Nem ezt vártam.
Nem is tetszett!

1/10
dorog 2019 aug. 03. - 20:44:19 Előzmény InteriorLulu
(76/87)
"Mirrenről senki nem állítja, hogy orvos lenne a szerepében": a port.hu szereposztásában szerepel így: Helen Mirren ....... orvos.
8/10
InteriorLulu 2019 jún. 13. - 12:48:16 8/10
(75/87)
Ha valaki még nem látta, de megnézné, nem tanácsolom, hogy elolvassa a Portos kritikát (judelaw-tól), mert durván spoileres.

SPOILER!

@Jim Hacker: "A legnagyobb bajom a filmmel az volt, amikor rájöttem, hogy egy ártatlan kislányt használnak fel csaléteknek. Ez rendben van egy krimiben, de ha a nézõnek egy másodperc alatt nem válik világossá, hogy ez visszataszító, akkor egy nagyon olcsó thrillert néz. Esetleg maga a nézõ perverz. Plusz itt még egy egész csapat rendõr és kommandós vesz részt az immorális akcióban."

A film egy krimi-vonalon mozgó dráma, és a krimikben éppúgy, mint a való életben való nyomozások során, nem ritka, hogy valaki ártatlant használnak fel csalétekként, elkapni a gyanúsítottat. Ez teljesen bevett dolog, már amennyiben egy megrekedt nyomozás csakis ezáltal lenne képes kimozdulni a holtpontról. Ezt a módszert persze ki-ki tarthatja visszataszítónak, vagy nem tarthatja annak, ez önmagában mindenesetre semennyire nem minősíti sem a nézőt, sem a filmet.
És a csapat rendőr-kommandós pontosan az akció sikeressége végett kell: a sok, lesben álló, fegyverrel az akciót biztosító rendőr annak az esélyét maximalizálja, hogy a csaléteknek valóban ne görbüljön haja szála sem.

@sexykex: "Hogy lehet az, hogy a világ ismerői, legjobb megfigyelői, logikus gondolkodói kételkednek az eléjük tárt tényekben – legalább is ezt akarja velünk elhitetni Sean Penn (vagy Dürrenmatt) és ez szerintem hiba. Az igazi zsaru úgy viselkedik, mint Black. Feláldoz mindent és mindenkit a cél érdekében. Még saját magát is, hiszen az élet tartogathat véletlen meglepetéseket, egyszeri logikátlanságot"

Az egyik, hogy a nyomozók pont nem kételkedtek a tényekben: a kevés releváns tény, ami rendelkezésükre állt, az volt, hogy az egyetlen szemtanú látta az indiánt elrohanni a tetthelyről, utóbbi pedig - a maga elmezavaros módján - nem tagadta a gyilkosságot, sőt azt közvetve meg is erősítette az öngyilkosságával. Ezek voltak csupán azok a tények, amikre következtetést alapozhattak.
Ami dolgok Blacket mondhatni végig mozgásban tartották (az évekkel korábbi, nagyon hasonló környékbeli gyilkosságok, illetve a kislány rajzai), azok ugyan ismertek voltak a nyomozók előtt, ám ők semmit nem tudtak velük kezdeni. A hasonló gyilkosságokat semmi olyan nyom nem kötötte össze, amin elindulhattak volna; a rajzok igen szubjektív óriásának, fekete autójának és sünjeinek pedig a környékre direkt e célból költöző, a helyi mindennapokba szervesen "beépülő", egyre mániákusabbá váló - és nem mellesleg nagyon jó nyomozónak tartott - Black számára is csak az idő előrehaladtával lett igazán jelentőségük.
A másik, hogy szépen is néznénk ki, ha egy zsaru - pláne egy "igazi" zsaru - mindent és mindenkit feláldozhatna a cél érdekében! Az konkrétan borzasztó lenne.
Függetlenül "az élet által tartogatott meglepetésektől és egyszeri logikátlanságtól".

@dorog: "Vanessa Redgrave, aki a megölt kislány nagyanyját alakította (neki jutott a legtöbb idő a filmben), Helen Mirren (mint orvos, bár nekem inkább pszichológusnak tűnt) és Mickey Rourke, akit egy korábban eltűnt kislány apjaként láthattunk kb. fél percig és 3 mondat erejéig. (Vajon mennyit kapott ezért a szerepért?)"

Redgrave összesen maximum ha tíz percet szerepel. Mirrenről senki nem állítja, hogy orvos lenne a szerepében. Ami pedig Rourke-ot illeti, fogalmam sincs, hogy jön ide az ő gázsija, mindenesetre az a pár perce iszonyú erős alakítás.
AttilaG. 2019 febr. 20. - 06:33:48
(74/87)
Az a filmplakátos kép a képek között szerintem egy kicsit nagyon eltévedt. Sőt, biztos. Az egy másik The Pledge című film plakátja lesz. :D Elég például megnézni a plakáton szereplő neveket, de akár az arcokat is. A film igazi plakátján Jack Nicholson látható, ahogy az egy korábbi hozzászólásban látható is.
dorog 2018 nov. 18. - 20:07:06 Előzmény Jenõ bácsi
(73/87)
"A szereposztásban sok nagy név szerepelt": így van, ilyen pl. Vanessa Redgrave, aki a megölt kislány nagyanyját alakította (neki jutott a legtöbb idő a filmben), Helen Mirren (mint orvos, bár nekem inkább pszichológusnak tűnt) és Mickey Rourke, akit egy korábban eltűnt kislány apjaként láthattunk kb. fél percig és 3 mondat erejéig. (Vajon mennyit kapott ezért a szerepért?)
antibond 2018 nov. 17. - 19:44:02
(72/87)
Hiába a neves színészek, hiába zseniális - mint mindig - Nicholson, nem adja vissza az eredeti Dürrenmatt regényt - talán azért, mert az egyszerően nem filmvászonra való történet.
Nem rossz, csak valahogy halványabb, mint amit ki lehetett volna hozni belőle.
Már a címet olvasva is heves fejcsóválásba kezdtem.
Ki az a fajankó, aki szükségesnek tartotta a "megszállottja" kifejezést beépíteni?
A kisregénynek egyszerűen az "Ígéret" a címe, és ezt Sean Penn sem tartotta szükségesnek "felturbósítani". Így olyan stevenseagalos lett a cím.
Szerintem, hatalmasat tévedett, aki ezt jobbnak gondolta.
sexykex 2018 nov. 14. - 09:13:49
(71/87)
Megrögzött realista vagyok, ezért az életszerű történetek mindig jobban érdekelnek, mint a furmányos agyalások során kilökődött szuperképességű lények meséi. Mondom ezt most egy lassú és unalmas film kapcsán, amin még Nicholson meggyőző játéka sem lendít sokat.
Hogy lehet az, hogy a világ ismerői, legjobb megfigyelői, logikus gondolkodói kételkednek az eléjük tárt tényekben – legalább is ezt akarja velünk elhitetni Sean Penn (vagy Dürrenmatt) és ez szerintem hiba. Az igazi zsaru úgy viselkedik, mint Black. Feláldoz mindent és mindenkit a cél érdekében. Még saját magát is, hiszen az élet tartogathat véletlen meglepetéseket, egyszeri logikátlanságot. (Jó volt ez egynek, de nem fogom újra megnézni, hacsak nem válok teljesen szenilissé.)
Jenõ bácsi 2018 nov. 14. - 07:25:25
(70/87)
Ha megnézek egy filmet, általában előtte elolvasom a kommenteket, az irányít valamennyire. Ezt a filmet nagyon vártam, mert a könyvet még régen olvastam, és az egy nagyszerű lélektani dráma. A hozzászólók közül sokan nem olvasták a könyvet, és nem voltak elégedettek a befejezéssel. pedig a könyvben is hasonló történik, de ott jobb a befejezés módja. Szerintem Jack Nicholson nem játszott rosszul A szereposztásban sok nagy név szerepelt, de úgy látszik nem figyeltem, mert többet nem is láttam, vagy nem figyeltem fel rá.
5/10
Holly19. 2018 nov. 14. - 00:03:15 5/10
(69/87)
Imádom Nicholsont! A világ egyik legnagyobb színészének tartom.
Most sem okozott csalódást. Vitt végig magával , lebilincselő téma,
tökéletesen megoldva úgy, hogy rátapadjon a néző a tévére.
No, de a vége........iszonyatosan nagyot csalódtam .
Sajnálom....annyira vártam ezt a filmet az előzetes és a leírás alapján.
Direkt nem olvastam kommenteket. Bár tettem volna.
Nekem ez így nem "fekszik".
10/10
furfang 2018 nov. 13. - 23:52:34 10/10
(68/87)
Ez után a film után enyhe szorítást érez az ember a gyomra táján, mert a fantasztikus Dürrenmatt regény nagyszerű adaptációját láttuk a fantasztikus Nicholson játékával és Sean Penn kiváló rendezésében.