Téma: Barbie

2/10
Ildikó Nóra 2023 dec. 27. - 18:57:05 2/10
(180/220)
A film egyáltalán nem tetszett, borzalmas volt, nagyon nehezen nézt. végig (a moziban kijött. volna a teremből), szerencsére csak bő 1 óra 40 perces volt; egy picit azért jobb filmre számítottam. Elképesztő mondatok vannak a filmben (pl. "Barbie náci", "A nőket mindenki utálja", stb.), végig idegesítő párbeszédek, szereplők/karakterek, szörnyű díszletek, berendezés, csúnya ruhák, rossz sminkek több, mint 100 millió dollárból. Annyira látszódott, hogy egy stúdióban forgatták, és a befejezése.... Hihetetlen, hogy Ryan G. elvállalt egy ilyen szerepet, de ismerjük az adott mondást, nem illett hozzá a szerep. A filmzene, szinkron tetszett.
5/10
Felhőjáték 2023 dec. 26. - 11:17:49 5/10
(179/220)
Akkor talán még nem volt szerencséd látni a Nemek harca című valóságos alapokra épülő mozifilmet. "A nemek egyenjogúságáért, az LMBT-jogokért és a nemi diszkrimináció ellen folytatott küzdelme elismeréséért Billie Jean lett az első női sportoló, aki megkapta az Elnöki Szabadság-érdemrendet, amely a legmagasabb civil kitüntetés az Amerikai Egyesült Államokban". Olvasatimban a Barbie sem szól másról mint a két nem közötti vetélkedésről a végén megtűzdelve love story befejezéssel. Aztán , hogy ez a világ egy fantázia világ fikció arról a néző nem tehet. Ki így, ki úgy mutatja meg a valóságot, egy létező élethelyzetet. Soraidat olvasva némileg az tűnik fel, hogy van benne "feminista propaganda" kérdem én mégis mi? Talán az, hogy a nők lázadnak a férfiak ellen? Vagy úgy gondolod a nőknek a tűzhely mellett a helyük akár szüljenek 3 gyereket és utána jöhet a "vak komondor"? Azt meg aztán, hogy hozzá biggyeszted gondolatodhoz a woke szót ami szerény tudásom szerint: ... A woke kultúra vagy woke ideológia tehát egy figyelemfelhívás a társadalmi igazságtalanságra, elsősorban a faji megkülönböztetésre....ha ehhez még hozzá teszem a feminizmust és a kettő szitokszóként való összekapcsolását esetedben akkor megértem miért harcoltak a szüfrazsettek. Ja, meg van jegyzetedben férfiak elleni uszítás, ami azért érdekes mert a dominancia kérdése koránt sem ennyire egyszerű. Bármennyire elképesztőnek tűnik léteztek matriarchális társadalmak a világtörténelemben. Ott viszont a férfiak szerves részei voltak a társadalomnak. A legszebb része mini kritikádnak a film fasisztoid térbe való belengetése. Te mint tanult barátom bizonyára tudod , hogy a goebbels-i politika nem állt másból mint : Goebbels szerint a propaganda az egyszerűsítés műfaja, nem intellektuális műfaj. Fő elemei a következők:

1. Kerüld az elvont gondolatokat, és az érzelmeket vedd célba!

2. Kevés üzenetet küldj, de azokat folyamatosan sulykold!

3. Használj felszínes, általánosító véleményeket, sztereotípiákat!

4. Az érvelés legyen egyoldalú – soha ne árnyalj!

5. Folyamatosan kritizáld az ellenfeledet!

6. Keress egy ellenségképet, és folyamatosan rágalmazd! -megjegyzem ennek használata sajnálatos módon nagy "divattá vált" napjainkban is-
Ezek után a Barbie filmre ezeket ráhúzni és párhuzamba állítani egy nőkről szóló filmre mint igazolást használni , mit mondjak finoman szólva is merész húzás. Lenni Riefenstahl pedig aki hű kiszolgálója volt a fasizmus vizuális ideológiájának és élete végig ápolta a hitleri ideológiát és mint csodálatos barátjára hivatkozott rá már megbocsájts mi képen jön ide? Finom adalékként a rendezőnő "toxikusságáról" : 1940 óta forgatott Tiefland(wd) c. filmje (amelyben játszott is), a neve azonban nem jelent meg rajta. Rendezőként G. W. Pabst van feltüntetve. A filmet bemutatták az 1954-es cannes-i filmfesztiválon. Jean Cocteau, a zsűri elnöke magasztalta a kamera költőiségét. A filmben 68 cigány statisztált délszaki típusokat ábrázolva, akiket egy Salzburg melletti koncentrációs táborból hoztak ki, majd oda is kerültek vissza. Szinte egyikük sem maradt életben.
2/10
szenbanyasz@gmail.com 2023 dec. 26. - 09:15:54 2/10
(178/220)
Egészen elképesztő, goebbels-i szintű woke-feminista propaganda. Nem is tudom, láttam-e valaha ilyen toxikus, férfigyűlölő, ennyire a férfiak ellen uszító filmet. Persze jól van megcsinálva, dehát Lenni Riefenstahl filmjei is jól voltak megcsinálva.
5/10
offtopic
Felhőjáték 2023 dec. 21. - 14:02:40 5/10 Előzmény vigilance
(177/220)
Pedig a való élet bizony lekörözi a filmet.
4/10
vigilance 2023 dec. 21. - 13:26:16 4/10
(176/220)
Sosem láttam még olyan filmet amiben a nők ennyire ostobának nézik a nőket...
8/10
Ahoj poplacsek 2023 dec. 21. - 08:47:19 8/10 Előzmény ef
(175/220)
ezt mibű számoltad ki?
2/10
ef 2023 dec. 21. - 07:41:07 2/10
(174/220)
Film konzumidiótáknak.
5/10
offtopic
Felhőjáték 2023 dec. 20. - 20:52:23 5/10
(173/220)
Tetszik nekem a válaszod deadnak
offtopic
SilkSuit 2023 dec. 17. - 02:08:41 Előzmény Dencey
(172/220)
A Dunning-Kruger hatás eklatáns példája. Hibátlan, 10/10!
9/10
tomi0210 2023 dec. 03. - 12:56:40 9/10 Előzmény Dencey
(171/220)
Ezt nem kicsit túltoltad. A filmek betiltása meg szerencsére nem a te egysíkú személyed feladata..
8/10
offtopic
Ahoj poplacsek 2023 nov. 23. - 22:25:51 8/10 Előzmény deadscott
(170/220)
Nem mindegy neked, ki volt a célközönség? Nem nézed meg és kész. Mások meg megnézik ha akarják. Kurva unalmas ez a tálib indulat, hadd ne legyen már mindenki uniformizált. Ja BTW kicsit erről is szól a történet.
1/10
deadscott 2023 nov. 23. - 20:52:35 1/10
(169/220)
Költői kérdés: ki volt ennek a célközönsége? Nyilván senki, ez csak egy nagyon jó marketingfogás, lényegében egy majd' kétórás Barbie -reklám. A botoxos picsa meg a botoxos faszkalap kicsit vének voltak a szerepre, na nem mintha fiatalabb színészekkel működött volna ez a filmre vett izé.
comedia 2023 nov. 22. - 12:12:06 Előzmény nikato
(168/220)
A világ mindig rossz irányba ment.
1/10
nikato 2023 nov. 22. - 12:07:46 1/10
(167/220)
Iszonyatosan rossz! Azon felül, hogy mai világ üzenetét közvetíti (nagyon rossz irányba megy a világ, sőt már ott is van), idegtépő film. Margot Robbie és Ryan Reynolds színészi mélypontja.
2/10
dancilynch1 2023 nov. 01. - 06:55:40 2/10
(166/220)
Micsoda egy férfigyűlölő, okádék, egy kártékony foshalmaz.
5/10
Skall 2023 okt. 31. - 10:11:10 5/10
(165/220)
A feminista propagandát félretéve is vannak bőven hiányosságai a filmnek. Az ember-barbie világ közti viszony enyhén szólva is sablonos. Az pedig jó kérdés, hogy a Mattel cégnél miért minden barbie stílusú, amikor még gyártanak vagy száz másik játékot? Mindenestre korántsem egy rossz film. Vannak szórakoztató pillanatai. A kivitelezés pedig pazar lett.
1/10
Lámai Dala 2023 okt. 22. - 14:10:23 1/10
(164/220)
A robotra gondolsz vagy az 1ik törpére a 7ből?
1/10
pompos 2023 okt. 22. - 13:56:41 1/10 Előzmény pompos
(163/220)
KUKA
1/10
pompos 2023 okt. 22. - 11:07:30 1/10 Előzmény AdiRicka
(162/220)
Nem tudom ki vagy,de kedvet csináltál a filmhez.Nagyon szèpen írsz,fogalmazol.Az általad leírtakkal 101% ban èrtek egyet.Azt sem tudom fèrfi vagy e vagy hölgy.A lènyeget nagyon szèpen fogalmaztad meg.Szóval köszi👍🏆🥃🧄
4/10
AdiRicka 2023 okt. 21. - 21:15:46 4/10
(161/220)
Sokan pocskondiázzák és sokan nem értik miért. Az ellenszenv nem indokolatlan. A film hazug és folyamatosan axiómaként kezeli a feminista szélsőbal mantráit a patriarchális társadalmi rendszerről. Amikor ez kritika nélkül megy át a nézők tudatán az szerintem probléma és ez a film célja. Mit hazudik nekünk a film? Hogy nincs egyenjogúság, a férfiak szisztematikusan nyomják el a nőket. Hiába alkalmas egy nő egy adott pozícióra, a férfiak világában nem tud érvenyesülni. Ez azt sugallja, hogy egy profitorientált cég inkább vesz fel alkalmatlan férfiakat, csak nehogy nőket kelljen alkalmaznia, ami nonszensz. Létezik férfiak es nők közötti néhány szazalékos bérkülönbség és magas pozíciókban több a férfi, mint a nő, csak arról feledkeznek el nagyvonalúan, hogy a férfiak es nők nem egyformák és a nők közül kevesebben taposnak a kiélezett versenyszférákba, mert gyakrabban preferálják a biztonságos állásokat vagy a házvezetést, már aki megteheti. Tulajdonképpen az egész mai feminista diskurzus arról szól, hogy ugyanannyi nő legyen a jól fizető állasokban, mint férfi. Tehát adott esetben inkább egy alkalmatlan nőt kelljen felvenni egy alkalmas férfi helyett. Ezt a férfiakkal szembeni diszkriminaciót próbálják elfogadottá tenni ezzel az állandó nemek közti uszítással, ami már lassan mindenhonnan dől. Egyébként a legnagyobb marketinghazugság, hogy a Barbie márkát feministának állítja be. Mert ez a téma most jól pörög. Az öntudatos nők meg beveszik és Barbiet vesznek a kislányuknak. Rögtön egy hazugsággal indít a film, hogy a Barbie játék azt tanítja a kislányoknak, hogy anyukák helyett mondjuk ügyvédek lehetnek. De szerintem a tanítás helyesen úgy hangzik, hogy anyukák helyett lehetnek esetleg ribancok, gold diggerek, plázacicák vagy Disney hercegnők. Egyébként van nehány jó poén a filmen, de a legtöbb igénytelen, erőltetett és kínos. 4 pontot szerintem megér, márcsak azért is mert érzelmeket vált ki az emberből, főleg felháborodást, de azért végig bírtam nézni.