4/10
Bellavita 2009 febr. 08. - 00:09:01 4/10
(211/831)
Lemaradt a vége: Tele a film üres és hatásvadász jelenetekkel (kolibri szálldos valamit jelképezve többször is- akárcsak a toll Forrest-nél), node mit akar ezzel mondani????????? Tele logikai hibákkal, amitõl valahogy nem áll össze a kép. Tele gusztustalan jelenetekkel ( öreg ráncos újszülött baba képe,ami rémisztõ élmény volt, gyerektestû öregember motoszkál bottal stb.), felesleges képkockákkal, amit simán ki is lehetett volna vágni. A filmet felhúzza Cate Blanchet tehetsége és varázslatos játéka, Brad Pitt- úgy ahogy kinéz és VAN, és a technikai megoldások (maszkmester munkája kiváltképp.) Ezzel együtt 5/10.
10/10
Thickleg 2009 febr. 07. - 23:58:55 10/10 Előzmény Fancso
(210/831)
Jó film. Persze nem tökéletes, de azért jó. Érdekes sztori, csipetnyi humor, pár jó helyre elhelyezett látványos jelenet. Szerintem igazi mozis (moziban megtekintésre érdemes) film.
Brad Pitt a fõszerepben azért teljesíthetett volna kicsit többet is, Cate Blanchett viszont eszméletlenül jó volt! Tuti az Oscar.

Fancso. Ha figyelsz akkor kiderül. Kb. olyan értelmesen született mint általában minden gyermek szokott. Ugyanúgy tanították, nevelték mint más gyerekeket. Azért szerintem figyelemmel követhetõ a filmben Benjamin jellemfejlõdése. A film végén csak külsõre gyermek, belül egy egyre szenilisebb öregember. Amikor megtalálják a gyereket és elviszik az Otthonba akkor mondják is, hogy olyan tüneteket produkál mint az idõskori szellemi leépülés. Mikor már nagyon kicsi és nem tud járni, beszélni az már inkább fizikális visszafejlõdés. Bár az én sem vitatom, hogy ilyen szempontból a történet néha tényleg sandít. De itt nem is ez a lényeg. Ez egy kitalált történet. Egy szórakoztató fikció.
Nem kell többet beleképzelni mint ami.
4/10
Bellavita 2009 febr. 07. - 23:58:34 4/10
(209/831)
A film összességében csalódás. Az a pár képkocka, amelyen Brad Pitt életerõs, vonzó pasit alakít, az ér valamit, talán ezért a szexi felsõtestért érdemes bemenni a Pitt rajóngóknak (még mindig húha de vonzó pasi), de másért nem. Forrest Gump utánzat 180 fokkal megfordítva- mármint idõben, de nem értjük, hogy miért????!!!! Ha mûvészfilm, akkor legyen mögöttes mondanivalója, node ennek nincs. FOrdítva öregszik két ember, és kész. Ja, és szerelmesek még így is, egy életen át. Csupa giccs. Marhaság. És hosszú, és unalmas. Csomó eseményt akarnak belesüríteni, mint a Forrest Gump-ba, node ott ezek az életszakaszok olyan élvezhetõek, viccesek és eredetiek voltak. Hiába a kellékek másolása, ez még még nem garantálja a sikert.
Zsófi 2009 febr. 07. - 23:00:38 Előzmény Fancso
(208/831)
Én az az igazság, hogy többet vártam volna tõle! Persze azért nem volt rossz! :)
1/10
Fancso 2009 febr. 07. - 20:55:04 1/10 Előzmény Sowulo
(207/831)
Köszönöm válaszod Sowulo.
Elõször is ha úgy véled csak mûértõk nyilatkozzanak egy filmmel kapcsolatban akkor igen sok emberkével vitatkozhatnál, hogy egyáltalán miért is szól hozzá ehhez a témához. Mellesleg meg nem gondolom ,hogy az "igazi mûértõk" ide irogatnának, ahhoz olvass inkább Élet és Irodalmat.

Számomra a mély film mérföldekkel távol van ettõl. Ha valaki öregen születik és fiatalon hal meg, az egy történet, de hogy csecsemõ lesz belõle a film végére az röhej. Az se derült ki a filmbõl, hogy ha idõsen született, akkor értelmesen is, vagy csak külsõleg ráncos, de az értelme gyerekszinten van. És ha az értelme fiatal, akkor miért lesz az értelme "fiatal" a film végére.(és itt csak a történettel vitatkozom, nem megyek bele részletesebben a többi problémába). Ez a film szerintem elsõsorban annak a rétegnek készült, akik átlag, semmitmondó, szórakoztató tömegfilmeket néznek,(ami nem baj, és lekezelendõ, nekik ez tetszik) és három évente beütemeznek egy "húú de elgondolkoztató" filmet, mert ugye õk is értik a mûvészetet.
Sajna ez egy tömegfilm, amibe a hatásvadász elemek sokkal inkább felfedezhetõek, mint a mûvészi fogások.
Emellett a díjak sajna semmit nem árulnak el a filmrõl, több olyan filmet fel tudok sorolni, ami igazán jó és nem kapott díjat, mint ami szintén színvonalas, és díjakat adtak neki.
Az oscar díj nem is arról híres, hogy azt a filmet díjazza ami megérdemli, ez manapság már tény.

javaslom (amik így egybõl eszembejutnak): A Bálnalovas, Intimitás, Rekonstrukció, Rengeteg, Amelie csodálatos élete, Tavasz,nyár,õsz,tél, és tavasz, Egy makultálan elme örök ragyogása.....
és még sorolhatnám igazából...,de minek is, ezek nem annak való filmek, akiknek ez a Benjamin tetszett.
10/10
csilla02 2009 febr. 07. - 19:37:57 10/10
(206/831)
Nekem tetszett. Angolul néztem így természetes, hogy a felét nem értettem, de mégsem untam végig azt a 3 órát. Szerintem néhány Oscar-t mindenképpen megér... Hát hajrá!
10/10
Rockdoll 2009 febr. 07. - 19:32:27 10/10
(205/831)
Nem értem mire ez a nagy pocskondiázás. Sokszor járok moziba, láttam jó, kevésbé jó, felejtõs filmeket. De ez egy élmény volt, nem csak a kukorica miatt volt érdemes beülni. Nem vagyunk egyformák, így a vélemények is mások. Mégiscsak úgy gondolom, hogy akinek ebbõl csak a "nyáladzás" és "mûvészfilm" jött el, azt csak sajnálni tudom. Aki megértette a mondandóját, annak talán sokszor eszébe jut még pár gondolat a filmbõl. Ráadásul a látványvilág, jelmezek, és a technika elképesztõ. Aki szereti a történelmet, ezt a korszakot, amelyet a film felölel, annak még élvezetesebb lesz.
Nyilván elég hosszú film, de egy élet sem rövid.
4/10
Meeschka 2009 febr. 07. - 19:25:58 4/10
(204/831)
csalódás....igazi oscar szagú nézhetetlen mûvészfilm szemét. najó, a látvány miatt mondjuk 5/10.
tcshooker 2009 febr. 07. - 19:22:51
(203/831)
Apropó kritika...

Ha valaki olvasott róla a neten pozitív kritikát, tegye már meg, hogy beilleszti a linkjét ide a fórumba! Szeretném elolvasni, hátha segít felnyitni a szemem, a film értékeivel kapcsolatban.
tcshooker 2009 febr. 07. - 19:06:06
(202/831)
Éredkes, amit mondasz. Mielõtt megnéztem a filmet, nem olvastam róla kritikát, csak láttam, hogy a Pestiest 8 pontot ad rá a 10-bõl. Nem értettem, miért...
Hazaérve elolvastam az elsõt, amit találtam, és szinte pontosan azokat a dolgokat írta, amik az én fejemben kavarogtak.
Ez a film pont olyan, mint mikor egy politikus órákon át beszél a nagy semmirõl.
10/10
igorrr 2009 febr. 07. - 18:26:32 10/10
(201/831)
A Port kritikája egy színvonaltalan maszlag. Az értékelése szánalmas (7/10). Én csak ajánlani tudom minenkinek, hogy nézze meg a filmet.
9/10
Lasagne 2009 febr. 07. - 16:30:15 9/10 Előzmény efes
(200/831)
OFF:
engem ott zavart, nem illett oda az a hirtelen jött mindenki táncol érzés.ennyi
9/10
Lasagne 2009 febr. 07. - 16:28:08 9/10
(199/831)
indiántáncúú XDsorry most néztem csak mit írtam! De utána meg abban a fórumban már jól..nem értem..szóval benéztem
10/10
hotyka 2009 febr. 07. - 16:24:07 10/10
(198/831)
Tudod mit nem vágok? Mi a rákot keresel itt? Nagyon jól tudtad szerintem,hogy ez a film nem a te ízlésvilágod lesz és még is megnézted. Aki látta trailert,az nagyon jól tudta mire számíthat,milyen tipusú filmet fog látni. De ha csak a tartalmat olvasod el,már abból lehet tudni,ilyen nagy moziszakértõ mint te illene tudnod már valamit a filmek tipusairól....Ha te akkora pancser vagy,hogy te még is beültél rá,ez egyedül a te sarad.
És mindig van egy pár ilyen kaliberû ember mint te aki ide jön és leanyáz meg kitombolja itt magát és két dologra tudok ilyenkor gondolni: Vagy ennyire hülyék vagytok,hogy nem lájátok,h milyen tipusú filmre fogtok beülni vagy direkt már csak azért is beültök,hogy egy jó nagyot utána tudjatok szörnyulkodni... MErt nekem vannak ismerõseim,akik direkt nem ultek be erre a filmre mert tudják már most h ez nem nekik való... De nem csinálnak ilyen patáliát ebbol mint amit te csinálsz meg egy két más eltévedt lélek itt ezen a fórumon...
Másik: A felsorolt kedvenc filmeid azok teljesen más mûfajú filmek. Ha igazságos lennél akkor azt mondanád,hogy én szeretem az akció,thriller, humoros filmeket de nem szeretem a romantikus drámákat. Mert utóbbi mûfajból egy olyan filmet nem mondtál ami ebbõl a mûfajból bejön neked.Szóval tulajdonképpen nem is a filmemmel van szerintem a bajod ,hanem mûfajt nem szereted. És ez nagyon nem mindegy!!!
1/10
lumpelem 2009 febr. 07. - 15:41:05 1/10 Előzmény muhaddib
(197/831)
úristen, én teljesen kész vagyok. ennyi nyáladzó, bélnedvet öklendezõ, sípoló hangú takonnyal már régen találkoztam egy helyen.
ez nektek a film? meg az érték? az élet nagy kérdéseit boncolgató oscar-díjas opus? joe black? na ez brad pitt két legsz*rabb filmje... g*cijó színész tudjátok miben? a californiaban, a 12 majomban, a blöffben, az ocean's-ekben. ebben? hányinger.
tudjátok mit? sosem szeretnék olyan emberekkel találkozni és beszélgetni, akik ilyen filmektõl kapnak ekkora orgazmust.
jó filmek... a jó film az spanyolországban meg franciaországban meg skandináviában kezdõdik. amerikában maximum tarantinonál.
de csak inhaláljátok magatokba ezt a hollywoodi nyálat, ha nektek ez elég az esztétikumhoz meg az ÉLET NAGY KÉRDÉSEIHEZ. huh... szánalmas b*eg.
10/10
hotyka 2009 febr. 07. - 13:51:40 10/10 Előzmény habeb
(196/831)
Az hogy benjamin button elment világot látni,az nem azt jelenti,hogy akkor ez a Forrest Gumpra hasonlít.Hany olyan film van,ahol a foszereplo meg elment vilagot latni,meg sem mondjuk ra hogy ez a Forest Gump.
Ez az ember ez szellemileg teljesen Ok volt. Eygszerûen semmi koze ennek a filmnek aForest Gumphoz. Teljesen mas stílus.
Masrészt: Ezt annyira nem szeretem sokan olyan meggondolatlanul kritizalnak.Egyik forumon vki azt írta,h Sean Penn nem jo mert csak kiabalgat es hatasvadaszkodik. Itt meg egy paran megjegyzik,hogy Brad Pitt fapofa. Tyûha de nehez elegfet tenni itt egyeseknek...
Sõt valahol mar azt is olvastam,h ez a film a titanic 2 lenne. Hat ez megint oltari baromsag.Eloszor is a Titanicban ott volt az acsunya harmadik szereplo,aki Leo és KAte szerelme koze probalt allni. Itt ebben afilmben szo sem volt ilyen gonosz figuráról,aki a szerlmesek boldogságát akarta megakadályozni.MAsreszt az hogy oreg nenike mesel,az meg nem titanic 2,ez egy rendezoi megoldas,hogy adjon vissza egy sztorit,de ettol ez meg nem titanic 2. Emberek azert ha leirunk valamit,ne rogton felszínesen hasonlítgassunk ossze dolgokat masokkal,hanem gondoljuk mar at,hogy van e alapja annak amit mondunk.
8/10
jamamura szadakó 2009 febr. 07. - 12:41:01 8/10
(195/831)
vajh india elsõszámú szupersztárja adna-e autogrammot egy tetõtõl talpig szarba mártott kiskölöknek?

mese volt ez a film elejétõl végéig, de szép mese.

na de ez a button topikja.
kaizer chiefs 2009 febr. 07. - 12:27:05
(194/831)
rendben van, de szerintem stilustores ez igy. hiaba nyomjak ezt a tisztelges dumat, az egesz film soran hianyoznak az ehhez hasonlo marhasagok. jobb lett volna, ha a stablista vegere teszik be, de leginkabb egytaltan nem kellett volna.

janamura: igen, nekem viszonylag realisnak tunt. helyenkent meg az isten varosat is megidezte. persze mese, de nem voltak benne otromba tulzasok ezt leszamitva.
6/10
offtopic
Obránszky Ármin 2009 febr. 07. - 12:19:19 6/10
(193/831)
Szerintem, valami poén akart lenni ez a táncos jelenet, csak Boyle-on kívül kevesen értették. :-)
Különben nem szerves része a filmnek, gyanítom, elsõsorban azért tette be, h így mindenki újra az eszébe vésse a szereplõ színészeket és egyéb közremûködõket.
8/10
jamamura szadakó 2009 febr. 07. - 12:18:33 8/10
(192/831)
reaálisnak tûnõ? hmm, én még azon se lepõdtem volna meg, ha az egyik jelenetben kiderül, hogy a rosszfiúknak patájuk van. :)