5/10
papua 2012 dec. 30. - 07:29:11 5/10 Előzmény mildi
(2/2)
Valóban istenkísértés volt színre vinni, de semmiképp sem felesleges.Mészáros Márta jól tette, hogy színpadra vitte, a Karinthy Színház pedig jól tette, hogy teret adott neki. Még a Városmajor nagy nézõtere elõtt is megélt az elõadás, ami azt mutatja, mégsem készült el hiába.
mildi 2010 dec. 25. - 23:34:08
(1/2)
Alapvetõen szép elképzelés volt Mészáros Márta részérõl, hogy színre vitte ezt a csodálatos filmet, így még szélesebb körben is ismerni fogják.
Másrészrõl meg nagy istenkísértés. Cabiria éjszakái Giulietta Masina nélkül teljesen elképzelhetetlen. Annyira nagyot alakított, hogy elképzelhetetlen mással ez a szerep.
Cabiria=Giulietta Masina.
Szegény Kecskés Karina hiába jó színésznõ, alkatilag sem a legmegfelelõbb egy utcalány szerephez, inkább egy kacérabb, csinosabb, extrémebb színésznõ illett volna ide - ha már mindenképpen erõltetjük a színre vitelt. Talán Stefanovits Angéla, Ubrankovits Júlia, esetleg Eszenyi Enikõ, vagy Udvaros Dorottya...
Elég megdöbbentõ Fellini-Masina filmeket újra dolgozva látni, az Országúton, a Júlia, és a szellemek átdolgozása igencsak merész ötlet.

Aki megnézte a darabot, ne felejtse el megnézni az eredeti filmet, mert még a legjobb átdolgozás is halványka próbálkozás!
Giulietta Masina=etalon.