1/10
tombenko 2009 aug. 18. - 13:57:42 1/10
(205/265)
Asszem, bár annyira nem érdekel, hogy utánanézzek. A lényeg: Ha apuci nem vesz meg 1000-es nagyságrendben az elsõ lemezbõl, az életben nem ismerné senki.
offtopic
norton15 2009 aug. 18. - 11:02:28
(204/265)
Van aranylemeze? Menekülök ebbõl az országból...

A Megasztárnál is így volt, az elsõ háromban jó volt a zsûri. Viszont a negyediket úgy elcseszték, ahogy csak lehet, mert követni kellett mindenképp a külföldi trendet.
1/10
tombenko 2009 aug. 17. - 22:42:59 1/10
(203/265)
Majd nyitunk egy újat. Addig maradjon itt offtopic. Majd megjelölgetjük addig is. :)
1/10
tombenko 2009 aug. 17. - 22:41:50 1/10
(202/265)
Na ja. Az elsõ aranylemezét az apucikájának köszönheti...
Hát ja, pont erre gondoltam.
Szakmabelinek pedig nem Nárayt, Mestert vagy Friderikuszt tekintem. Sem Fábryt. Létezik rengeteg értelmes ember is, csak megfelelõen kell õket megkeresni.
geri12 2009 aug. 17. - 22:20:38
(201/265)
Srácok-srácok! :) Azt hiszem így a végén, hogy a hozzászolásoknak más topikba kellett volna kerülnie... Sok az igazság, de én akkor sem itt beszéltem volna meg. Üdv! Geri12
norton15 2009 aug. 17. - 22:07:29
(200/265)
Ja, képzelem, ahogy a Sziget-reklámokból megismert nagyon sukár csávó odaállít Presser és Hobo elé lökni a sódert...:D

Rosszul fogalmaztam. Ha nem is hozzáértõt, de ízig-vérig szakmabelit igen. Nem ilyen Mester Tamás féléket. Meg nem is a Csillag születik-szintû mûsorhoz egy Nárayt, vagy egy Fábryt. Kissé kínos volt nézni, hogy mindannyian úgy kezdték az értékelést, hogy õk nem szakértõk, ezért ne õket dobálják meg, ha nem tetszik nekik valami.

De mégis más, amikor mondjuk ebben a bizonyos mûsorban karolnak fel egy zenekart, ahol a heti, vagy inkább napi nézettség megvan, ott már nyert ügy van szinte. Gyõzõnél szerintem kemény pénzeket kellett kicsengetni, hogy valaki vegye már észre.:)
1/10
tombenko 2009 aug. 17. - 21:52:34 1/10 Előzmény norton15
(199/265)
Bár megenné! :)
A felkérés módja nem mindegy. El tudom képzelni, amikor egy kinyalt, magát oltári vagánynak képzelõ senkiházi valamelyik kertévétõl odaállít mondjuk a világhírû karmester elé:
-Szevasz, apukám...
-Viszontlátásra!
Így nem is lehet hozzáértõ embert toborozni.
Pénzes apuci bármikor bárkit felkarolhat, nem kell hozzá ez a mûsor. Pont jó példa gyõzõ kartárs. :) A mûsornak pont az a lényege, hogy olyanok kapjanak bemutatkozási lehetõséget, akiknek máshogy nem valószínû, hogy jutna.
norton15 2009 aug. 17. - 20:50:45
(198/265)
Mert Gyõzike fizetett a hírért, és hát hallatnia kellett magáról valahogy. Tavaly pl azt mondta, hogy költöznek Londonba, és mégis valahogy itt eszi a fene.

Jó ötlet ez a mûsor. Viszont a mónikasó helyett nem lehet ugye, kell a sok hülye, aki ott agyonveri egymást. Sajnos még az is elõfordulhat, hogy a tehetségtelen zenekart egy gazdag emberke, menedzser, apuci felkarolja, és akkor vége, pénz beszél, kutya ugat. Az m1-en el tudom képzelni, máshol nem nagyon. A szakmai zsûrit meg nehéz összeszedni, az igazán szakmabeliek nem szoktak ilyesmire vállalkozni, csak az úgynevezett sztárocskák meg nem illenének oda.
1/10
tombenko 2009 aug. 17. - 18:18:33 1/10
(197/265)
És ebbõl sem lett semmi kára... Ez itt a nagy baj.
1/10
tombenko 2009 aug. 17. - 18:17:15 1/10
(196/265)
Rosszat nyomtam, az elõzõ válasz akart lenni. :)
1/10
tombenko 2009 aug. 17. - 18:16:25 1/10
(195/265)
Á, a két "nagy" adó tele volt vele!
Õk is így terjesztik magukat, de ebbõl nagyon belterjes lesz az egész. Szó se róla, jó az underground státusz, de valamibõl nekik is élni kell. Fél perc reklámblokk meg egy átlagos együttesnek csak álom marad, az millió forintokba kerül... Kellene egy mûsor, ahol ezek a csapatok kapnak bemutatkozási lehetõséget. Mondjuk 45 perces mûsor, szerepel benne egy pop meg egy rockzenekar, hogy minden oldal meg legyen szólaltatva, készülnek egy 15 perces elõadással, utána szakmai zsûri (de nem megasztáros minõségû) röviden véleményt mond. Több nem is kellene, a mónikasó helyett nagyon jól elférne. A végén meg lenne egy elérhetõség (vagy közben), ahonnan hanganyagot lehet rendelni, illetve amin keresztül meg lehet õket hívni. Többre nincs is szükség szerintem.
Nem csodálom, hogy nem hallottál róluk, kimaradnak a média érdeklõdésébõl, nincs körülöttük botrány, õk csak zenélnek, nem is rosszul.
norton15 2009 aug. 17. - 16:01:10 Előzmény tombenko
(194/265)
De talán pont ez a varázsa ezeknek a zenekaroknak, hogy csak egy bizonyos kör ismeri õket. Bevállalhatnák, hogy tátogós popot nyomatnak, de nem teszik. Pl az orosz DDT '81-ben is úgy kezdett, hogy az elsõ albumuk másolt kazettákon terjedt, hivatalosan nem volt megtalálható. (Sõt, az igen könnyen félreértelmezhetõ, azaz az akkori politikai viszonynak megfelelõen túl szabados szövegek miatt a zenekar néhány tagját a KGB is megfigyelte.)

Egyik név sem rémlik.:) Pedig ha tényleg jók, akkor kéne reklám nekik, elég lenne egy félperces hirdetés.

"Arról viszont mindenki tud keseregni, hogy szegény gyõzikét nem engedték be Amerikába."

Emiatt csak õ kesereg, meg a pereputtya.:) Kozsó meg megy vissza oda eltûnni pár évre.
1/10
Cullangka 2009 aug. 17. - 14:20:45 1/10 Előzmény tombenko
(193/265)
az vicces volt amikor itt NK-án volt egy megnyitó, és Márk is fellépett! valami mûszaki hiba volt... elkezdett dumálni meg vicceket mesélni, azt elindult a playback... még javában mesélt és ment az ének, erre észbe kapott és elkedett tátogni... na az volt a lebukás xD
1/10
tombenko 2009 aug. 17. - 10:18:08 1/10 Előzmény Cullangka
(192/265)
Nem kell kinézni. Playback az vastagon. Még a tátogást is csak imitálják.
1/10
tombenko 2009 aug. 17. - 09:46:29 1/10 Előzmény norton15
(191/265)
Nem is kell, hogy szem elõtt legyenek, de kapjanak lehetõséget, hogy ne csak egy szûk kör ismerje meg õket is. Így csak egymás után állnak bele a földbe, mert a zenekarosdi elég jól tudja vinni a pénzt, ha pedig kicsi az ismeretségi körük, akkor semmibõl nem is tudják fedezni a kiadásaikat (próbahely, koncertszervezés, utazgatás, stb).
Mi több: Ektomorf lemezeket a Nuclear Blasttól, az egyik legnagyobb lemezkiadótól lehet beszerezni - világszerte. Egyetlen egyszer szerepeltek a tévében, mivel romák, akkor sem említették, hogy mennyire ismertek a világban. A Sear Bliss volt a legelsõ magyar együttes aktív külföldi szerzõdéssel. A nevük olyan marha ismerõs, nem? :) A Moodot meghívták az USAba egy zenei fesztiválra, igen csak neves zenekarok kérésére. Nem bírták összekaparni még a kiutazás költségeit sem, szponzorokat meg nem találtak. Kicsit késõbb fel is oszlottak. Van egy másik banda, õket Kínába hívták, nekik sem jött össze.
Arról viszont mindenki tud keseregni, hogy szegény gyõzikét nem engedték be Amerikába. Meg amikor valami primitív leányka irigykedve mondja, hogy õ nem is akar külföldre menni, neki a magyarok szeretete a fontosabb... Közben bárki alá odabújik egy külföldi koncertért, csak senkinek nem kell...
offtopic
norton15 2009 aug. 16. - 17:57:19
(190/265)
Vagy egyszerûen csak a menedzserek, és egyéb cápák úgy látják, nem eléggé cukkancsvirágocskás az arca ahhoz, hogy kiálljon. Illetve ma már inkább a külsõség, a trendiség a fontos, ami viszont már az én szememben eléggé ciki.
1/10
Cullangka 2009 aug. 16. - 17:35:15 1/10
(189/265)
én a legtöbb énekesbõl akut cukinak titulálnak kinézem hogy playback az egész, és a háttérben egy kevésbé vonzó énekes adja a hangját... sok pénzért, mert õ fél vagy tényleg ronda ahhoz h kiálljon a színpadra:)
offtopic
norton15 2009 aug. 16. - 15:09:39
(188/265)
Ezeknek a zenekaroknak szerintem csakis jót tesz, hogy nincsenek "szem elõtt", nem szállnak el maguktól. Azt nem is gondoltam volna, hogy külföldön kifejezetten hívják õket.:O De hát ez már csak egy ilyen dolog, mi ilyen hülyék lehetünk.

Ezeknek a mai popzenészeknek, akik elég könnyen kiismerhetõ, gyenge sémát követnek, se ízük se bûzük. A most felkapott amerikai énekesnõk nagy része gyakorlatilag ugyanazt éneklik, ugyanazzal a hangzással, épphogy megváltoztatott szöveggel.

Rúzsa Magdi meg tényleg nagyon tehetséges, nem szállt el magától, és nincs is orrba-szájba a tévében, újságokban. Egyszóval normális. Szerintem így kell ezt csinálni.
1/10
tombenko 2009 aug. 16. - 13:41:10 1/10
(187/265)
Viszont pont a reflektorfény hiánya generálja, hogy gyakorlatilag megélni sem tudnak. Jó lenne, ha a zenekaroknak lenne folyamatosan bemutatkozási lehetõsége, az embereknek meg széles látókör biztosítva.
Képzeld el, vannak olyan zenekarok itt, Magyarországon, akiket nemzetközileg jegyez a szakma, rendszeresen hívják õket külföldre, itthon meg hangot sem hallani róluk, kijutni meg szinte csak sátoros ünnepeken tudnak.
Helyettük viszont itt vannak a megasztár nyikhajaink a csorgó nyálukkal. (Bár Rúzsa Magditól nemrég egész értelmes interjút hallottam. Vele lehetne valamit kezdeni, ha nem próbálnák folyton kiherélni...) Siralmasan szûk témaválasztással, zenének sem igazán nevezhetõ hanghalmazzal olyanok érvényesülnek, akiket legjobb esetben is legfeljebb lagzikon engednék fellépni, de csakis az asztalra. Sajnos sokan meg el is hiszik, hogy ez a jó, ezzel keresletet generálnak, amire aztán lehet hivatkozni. (Bár mondják, hogy tízmillió légy sem tévedhet.)
offtopic
norton15 2009 aug. 16. - 11:54:42
(186/265)
Tegnap néztem egy riportot egy újabb tehetségrõl, akit véletlenül fedezett fel a menedzsere. Hát kb olyan hangja volt, hogy elég könnyen lehetne mondani másik három olyan hölgyet, akinek olyan a hangja... De van néhány tehetség azért, csak õket nem az elõtérben kell keresni.