Hermit 2009 aug. 23. - 16:35:53
(250/610)
Talán épp ez volt a cél hogy a legyen benne folyamatos változás mert valljuk be azért nehéz elképzelni hogy 10-éven át ugyanaz a csóka tárcsázza mindig a csillagkaput :)
Amúgy nekem is jobban tetszett a Csk-1 eleje és inkább nézem feliratosan mint szinkronizálva
Ugyanez a helyzet a Battlestarral is milyen hülye szöveg az hogy a "csillagközi"-n történt valami meg hasonló.
Sajnos nagyon sok esetben olyanok fordítják le a TV-ben akik szerintem meg se nézték a filmet hanem csak szövegkönyvet fordítanak szó szerint :(
Jellemfejlõdés pedig szerintem volt a CSK1 esetében hiszen a kedvencem Michael Shank azért folyamatosan fejlõdött hiszen még fel is emelkedett :)

Amit viszont nem értek, az Atlantisban van egy rész amikor azt mondja hogy az asgardok már kihaltak, nem emlékszem hogy lett volna ilyen a CSK-ban, csak felvázolták hogy ez fog történni.
sida_lee 2009 aug. 19. - 21:18:54
(249/610)
"sztem az SG-1 elsõ hat-hét évada nagyon színvonalas cucc, ami viszont utána jön arról hadd ne beszéljünk."

Ez kétségtelen. Engem Cameron és Vala karaktere zavart nagyon. Valószínüleg, mert már akkora régen Farscape rajongó voltam és nem tudtam hova tenni õket. Egyszerûen nem illettek bele...Adria meg idegesítõ volt, meg Vala "férje" vagy mifenéje is. A vallási fanatizmustól a való világban is lila hajat kapok, nem h a kedvenc sci-fi sorozatomban :D


"McKay szinkronja tûrhetõ - mondom ezt úgy, hogy õ a kedvenc karakterem..."

Nekem is! Már az SG-ben is felfigyeltem rá (ahol egyébként sokkal arrogánsabb karakter volt, meg is lepõdtem mikor megláttam az Atlantiszban) amikor vmi olyasmit mond Carternek, h maga akár a telefonknyvet is felolvashatja nekem... :D De feliratosan láttam, mind 2x és mikor belenéztem az AXN-n, ijedtemben továbbnyomtam...:) És még a hangsávot sem tudom átállítani, mert a csehek (asszem) hangalámondásosra csinálták (szürreális). Amugy jobban belegondolva nem tudnék más szinkronhangot mondani, fõleg h olyan gyorsan beszél.

De nekem a szinkron a vesszõparipám. Szeretek mindent eredetiben nézni, valamint szinkrondramaturg végzettségem is van, ugyhogy picit kritikus vagyok. :)

Atlantisz egyetlen hibája az volt h fõ és tökéletesen megfelelõ karaktereket cseréltek le. Megtört a csapatdinamika. :(
Vinogradov 2009 aug. 19. - 18:53:13
(248/610)
"Nem szoktam kommentelni, de ezt nem igazán tudom szó nélkül hagyni. Kb 4 éves korom óta sci-fi rajongó vagyok és innen fogva rengeteg filmet és sorozatot láttam. Személy szerint nekem az Atlantisz jobban tetszett, mint a 'sima' SG /fõleg az utolsó pár évada/."

Végre valaki!

Köszönöm, habár nem értek egyet veled mindenben, de te legalább valóban meg tudod indokolni, hogy miért gondolod azt, amit...

Pl: sztem az SG-1 elsõ hat-hét évada nagyon színvonalas cucc, ami viszont utána jön arról hadd ne beszéljünk.

Ez az ori-os szerencsétlenkedés több mint tré...

Ennél az Atlantisz legrosszabb formája is klsszisokkal jobb!



"Vicces h Ronon nevére emlékszel, aki az elsõ évadban benne sincs, de a két fõ karakterére nem."

Na igen, ezt a labdát nem lehetett elszalasztani... :)



"A "duci, fõtudos" vagyis Rodney Mckay az egyik legjobb figura és igazi jellemfejlõdõ karakter, ami valljuk be sosem volt a SG fõ irányvonala."

Most, hogy így belegondolok, tényleg meg kell állapítanom, hogy az SG soha nem volt az a karakterközpontú sori - karakterfejlõdésrõl meg fõleg szó sincs benne...

Persze én nem is ezért szeretem, de tény, hogy az Atlantiszban több jellemfejlõdéses vonulat is van...



"Persze arrogáns, meg cinikus, de ez nem a színész túljátszása, hanem ilyennek van megírva. Amugy szerintem a szinkronja borzalmas."

McKay szinkronja tûrhetõ - mondom ezt úgy, hogy õ a kedvenc karakterem...

Egyébként tényleg nem túljátssza a dolgot: éppenséggel nagyon jól teljesít - ha ez túljátszás, akkor micsoda T'ealc "Indeed"-re szorítkozó minimalista és néhol egyébként rendkívül idegesítõ szinészi játéka (mondom ezt úgy, hogy az SG-1-et jobban szeretem, mint az Atlantiszt)?



"A "jóképûnek beállított férfi" vagyis Sheppard, (sztem tényleg jóképû) szintén remek karakter, látszik J.F.-en h élvezi a szerepét. Az õ szinkronja is pocsék, mert az akcentusa ad valami igazi pluszt... A kettõjük dinamikája pedig sokkal szórakoztatóbb mint néhány sitcom amit volt szerencsém látni."

LoL, ez igaz - mármint az utolsó mondatod!

Flanigan-en nem vitatkoznék - hogy ki milyen képûnek tartja az szubjektív.

Jól hozza a megfelelõ karaktert és ez a lényeg.

Az õ esetében én is egyetértek azzal, hogy a szinkronja sokkal rosszabb, mint az eredeti hangja...



"Lényeg a lényeg, az Atlantisz méltó spin-offja a SG-nek, sõt sok esetben jobb is. Ha meg nem tetszik, nem kell nézni. :) Én végignéztem. 2x is. Imádom."

Minden szavaddal egyetértek (bár kétszer még nem láttam csak másfélszer - másodszorra már az axn-en követem végig - elõször felirattal néztem)...
sida_lee 2009 aug. 19. - 18:05:44 Előzmény intellectuel
(247/610)
Nem szoktam kommentelni, de ezt nem igazán tudom szó nélkül hagyni. Kb 4 éves korom óta sci-fi rajongó vagyok és innen fogva rengeteg filmet és sorozatot láttam. Személy szerint nekem az Atlantisz jobban tetszett, mint a 'sima' SG /fõleg az utolsó pár évada/. Vicces h Ronon nevére emlékszel, aki az elsõ évadban benne sincs, de a két fõ karakterére nem. A "duci, fõtudos" vagyis Rodney Mckay az egyik legjobb figura és igazi jellemfejlõdõ karakter, ami valljuk be sosem volt a SG fõ irányvonala. Persze arrogáns, meg cinikus, de ez nem a színész túljátszása, hanem ilyennek van megírva. Amugy szerintem a szinkronja borzalmas. A "jóképûnek beállított férfi" vagyis Sheppard, (sztem tényleg jóképû) szintén remek karakter, látszik J.F.-en h élvezi a szerepét. Az õ szinkronja is pocsék, mert az akcentusa ad valami igazi pluszt... A kettõjük dinamikája pedig sokkal szórakoztatóbb mint néhány sitcom amit volt szerencsém látni.
Lényeg a lényeg, az Atlantisz méltó spin-offja a SG-nek, sõt sok esetben jobb is. Ha meg nem tetszik, nem kell nézni. :) Én végignéztem. 2x is. Imádom.
Vinogradov 2009 aug. 19. - 00:42:42 Előzmény intellectuel
(246/610)
"elkalandozol a gondolatmenetben és nem tárgyilagosan reagálsz. mindenkinek más benymomása van az orirol és a lidekröl is."

Na igen, csak ebben a tekintetben semmivel sem voltál kevésbé tárgyilagos, mint én...



"az orik az õsökhöz kapcsolódva fonódtak a történetbe , teljesen beleillettek ; egy õsi ! nagyon bölcs , intellektuális fajt jelképeznek, filozófiailag vitatható és ez a lényeg! mondanivalóval."

Az "ori" rendkívül elcsépelt vallással kapcsolatos nézetek manifesztációi az SG-1-ben - már ennélfogva is unalmasak.

Vallási õrület, keleti filozófiák stb. - ez ilyen formában ábrázolva egyáltalán nem újdonság - meglep, ha te bármi ilyesmit felfedeztél benne...



"a lidércek mindenkit összevissza esznek, nem sok intellektuális élményt nyújtva. kielégületlenül állok fel a videó elõl másnap, lassan már nem veszem fel a részeket :P"

Ah, látom nálad az "intellektuális élmény" a kulcsszó... :)

Ha rendesen néznéd a sorozatot, tudnád, hogy a dolog egyáltalán nem csak arról szól, hogy a lidércek "mindenkit összevissza esznek" - egyrészt a replikátorok is fontos téma a harmadik évadtól, másrészt a lidércek is jóval bonyolultabbak ennél.

Meglehet, hogy fantasy-s reminiszcenciákat idéznek fel benned - kissé talán jogosan is - de ha azt állítod, hogy az "ori"-val foglalkozó részek számodra nagyobb intellektuális élményt nyújtottak, akkor nem nézed rendesen az Atlantiszt...



"nem igazán fûzi tovább az sg verzó szálát. az atlantis nem igen hasonlít a sg film ami az igazi volt és a sg sorozatra, amolyan újszülött. ismerem a replikátorok filmbeli mondanivalóját, de nem értek egyet vele, náluk a korlátlan hódítás a cél, és azt kell meghódítani ahol van is valami, nem néhány ember, viszont õk már annyira fejlettek hogy felesleges fejlesztgetnije magukat. nem igazán illik bele az sg történetbe, inkább csak elvarrják a szálakat."

Na ez aztán zavaros volt - látszik, hogy magad sem értetted teljesen, hogy mit írsz.

Az itteni replikátorok is abszolút beletartoznak a Csillagkapu klasszikus arculatába - Atlantistra meg azért mennek, mert egy õs település erõforrásait hatványozottan ki tudják használni...



"a lidércek nagyon primitív emós vámpíros benyomást keltenek, ezért olyanok mint a woodstoki ember kiszõkítve egy csomó emós társasága után."

És még én vagyok túl szubjektív...



"el kell ismernem ezt a verziót elfuserálták, persze egy különálló verziót akartak ; ez is lett !
az sg-ben a szereplõk nem nyomták el egymást, mindegyik nagyon beleillett a törénetbe ! az atlantisi nagyon túljátszott színészeket vonultat fel helyenként meg alacsony karakter teljesítményt.
az a fõtudós duci férfi nagyon túljátsza ! így nem lesz a tudósokról túl jó benyomásuk az embereknek. nagyképû nagyon. az a jóképûnek beállított férfi meg, nem túl aktív a szervezésben. az a téla nõ, pedig nem valami nagy bombázó stílusú ahogy elvárnánk. nem valami nagyon jó a fõszereplõgárda választása, de elmegy. ezt a sorozatot teljesen külön kell értékelnünk a sg sorozattól, és én erre világítottam rá. nekem is a ronon a kedvencem, nem ugrik be ki az, de névröl rémlik."

Hát, öregem, te marhára nem vagy képben...
Pingi88 2009 aug. 17. - 10:35:17 Előzmény Hermit
(245/610)
Igen, volt is egy CSk-rész amikor vissza mentek az idõben és akkor volt róla szól, hogy (aszem, de nem biztos) Aphofisz volt az elsõ goauld aki a Földre lépett és az õ szimbiótája ment egy gyerekbe aki nem félt tõlük... ebbõl már le lehetne vonni a következtetéseket!
Én azon lepõdtem meg nagyok ezeken a sorozatokon, hogy úgy csinálták meg ezeket a mitológiai dolgokat ahogy azok le vannak írva + egy kis sci-fi!
Pl. Atlantisz, a feljegyzések szerint Atlantisz egy sziget volt ahol kb. 10000 éve volt valami katasztrófa ami miatt a sziget teljesen eltünt és akik túl élték azok szóródtak szét a világban, és így terjedt el az élet!
A film arról szól, hogy kb. 10000 éve megtámadták a lidércek Atlantiszt és a Fõldre menekültek, és elterjesztették az életet itt és a galaxisban! Miközben Atlantisz eltûnt (lesüllyedt a víz alá), de persze ezt az öreg Weir-tõl tudjuk, hogy valóján hogyan is...
kabala 2009 aug. 16. - 09:33:03 Előzmény Hermit
(244/610)
Engem az érdekelne, milyen nyelven kommunikálnak, amikor összetalálkoznak idegen galaxisok lakóival? Vagy az angol tényleg világnyelv?
Hermit 2009 aug. 12. - 21:16:35 Előzmény intellectuel
(243/610)
Nem értem mi problémátok.
A Replikátorokat az Õsök hozták létre A Lidércek ellen.
A Lidércek miatt jöttek a Földre és jöttünk létre mi, szóval nem a goauldoknak köszönhetjük az életet hanem az Õsöknek.
tigerclaw 2009 aug. 11. - 16:52:13
(242/610)
én a mai napig nem értem min vitatkoztok? egy kitalált univerzumon? rosszabbak vagytok mint a gyerekek!!!

tegye fel a kezét, aki ezen a héten még nem hallotta ezt hogy: Indeed, vagy a másik szériából azt hogy: Rodney!!!

na hát akkor meg mirõl beszélünk, ez úgy jó ahogy kitalálták, ha meg nem akkor lehet mást nézni
Anchi 2009 aug. 06. - 15:38:11
(241/610)
SZENZÁCIÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



A Csillagkapu tévésorozat nálunk is népszerû, a játékiparban viszont elég hányatott életû, hiszen már mi is beszámoltunk az egyik „offline” projekt csõdjérõl. Szerencsére az MMOG-verzióval minden rendben van, a Cheyenne Mountain jó munkásemberei a végsõ csiszolásokat végzik rajta.

A GDC-n külhoni kollégák bepillanthattak a lassan végleges formát öltõ játékba, és igen elégedetten nyilatkoztak a látottakról. Aki szereti, szerette a sorozatot, otthon fogja érezni magát, hiszen a fejlesztõk szoros együttmûködésben dolgoznak az MGM filmstúdióval, amely a harmadik szériát tervezgeti, és ennek elgondolásaiba, valamint a két közelgõ DVD-mozinak a forgatókönyveibe is bepillantást nyertek, így aztán a játékosok a filmeket nézve is felismernek majd az SGW-bõl ismerõs helyszíneket, szereplõket. A két oldal, a „fény és sötétség” hívei, egyiken az emberekkel, Asgardokkal és a szabad Jaffákkal, a másikon a gonosz humánokkal, az uraikhoz hû Jaffákkal és a Goa’uldokkal dinamikus csatákban csaphatnak össze, lesz jó adag PvP, PvE, kalandozás, és persze a hatalmas univerzum felfedezése - a srácok egy karakter maximális szintjének eléréséhez bõ kétszáz órányi játékot ígérnek.
Az elsõ játszható verzió elõreláthatólag már március végén elõáll, ezután jöhet a gyártás elékészítése, majd a tömegtermelés. Az MMORPG az SG-1 harmadik és kilencedik évadja közti idõszak történéseit öleli fel, az olyan meghatározó alapeseményekkel, mint a Replikátor Háború, Anúbisz rendszerúr felemelkedése, az Asgardok felbukkanása, vagy amint az emberiség felfedezi a csillagközi utazás rejtelmeit. Nem annyira meglepõ módon a készítõk máris tervezik az elsõ expanziót, mely a Stargate Atlantishoz kötõdik majd; persze ez még csak papíron létezik, de logikus lépésnek tûnik. Ha minden a tervek szerint alakul, a rajongóbázisnak hála egy stabil MMORPG-vel bõvül hamarosan a mûfaj palettája.

NÉZZD MEG: www.pcguru.hu/.../csillagkapu_egy_meg_meg_egy
intellectuel 2009 aug. 04. - 21:57:30 Előzmény Vinogradov
(240/610)
nem értem vin. amit írsz az teljesen szubjektív ! elkalandozol a gondolatmenetben és nem tárgyilagosan reagálsz. mindenkinek más benymomása van az orirol és a lidekröl is.
az orik az õsökhöz kapcsolódva fonódtak a történetbe , teljesen beleillettek ; egy õsi ! nagyon bölcs , intellektuális fajt jelképeznek, filozófiailag vitatható és ez a lényeg! mondanivalóval.
a lidércek mindenkit összevissza esznek, nem sok intellektuális élményt nyújtva. kielégületlenül állok fel a videó elõl másnap, lassan már nem veszem fel a részeket :P
nem igazán fûzi tovább az sg verzó szálát. az atlantis nem igen hasonlít a sg film ami az igazi volt és a sg sorozatra, amolyan újszülött. ismerem a replikátorok filmbeli mondanivalóját, de nem értek egyet vele, náluk a korlátlan hódítás a cél, és azt kell meghódítani ahol van is valami, nem néhány ember, viszont õk már annyira fejlettek hogy felesleges fejlesztgetnije magukat. nem igazán illik bele az sg történetbe, inkább csak elvarrják a szálakat.
a lidércek nagyon primitív emós vámpíros benyomást keltenek, ezért olyanok mint a woodstoki ember kiszõkítve egy csomó emós társasága után.
el kell ismernem ezt a verziót elfuserálták, persze egy különálló verziót akartak ; ez is lett !
az sg-ben a szereplõk nem nyomták el egymást, mindegyik nagyon beleillett a törénetbe ! az atlantisi nagyon túljátszott színészeket vonultat fel helyenként meg alacsony karakter teljesítményt.
az a fõtudós duci férfi nagyon túljátsza ! így nem lesz a tudósokról túl jó benyomásuk az embereknek. nagyképû nagyon. az a jóképûnek beállított férfi meg, nem túl aktív a szervezésben. az a téla nõ, pedig nem valami nagy bombázó stílusú ahogy elvárnánk. nem valami nagyon jó a fõszereplõgárda választása, de elmegy. ezt a sorozatot teljesen külön kell értékelnünk a sg sorozattól, és én erre világítottam rá. nekem is a ronon a kedvencem, nem ugrik be ki az, de névröl rémlik.
Vinogradov 2009 aug. 02. - 10:23:27 Előzmény intellectuel
(239/610)
"nem sok közünk van a lidércekhez, mint homo sapiens a gyökereinkben, a goauldok építették az elsõ piramisokat, õk juttatták az egyiptomi birodalmat a felfedezéseikkel csillagászatukkal , építészetével stb, oda ahol van, de a lidérceket nem tudom elhelyezni sehol. engem az összevissza gyilok nem elégíit ki. az SG-ben a cselekményeket is nézd, azt hogyan alakultak a szálak ne csak a csetepatét."

Az Atlantis igencsak cselekménydús, nem tudom, mirõl beszélsz. Az igaz, hogy a lidércek nem humanoidok, de pont ezért sokkal izgalmasabb a velük való csetepaté...


"nem értem
miért nem lehetne összeereszteni a lidérceket az orival?
a lidércek megennék az orikat míg azok megtérítenék meg kiszívnák a spirituszukat. az önnmagukat másoló robotoknak is nem a kis atlantiszi városra kellene fenni a fogukat amikor a lidércek sokkal többen vannak."

Vagyis mire akarsz kilyukadni?

A replikátorok, tudod, pl. azért gerjednek Atlantiszra, mert az az õsök egyik központja, és azzal több mindent tudnak kezdeni, mint egy lidérc anyahajóval.



"mellesleg az ori meg a goauldok intelligens mértéktartó faj benyomását keltik a küllemükkel is, akikkel élvezetes háborút viselni, a lidércek pedig úgy néznek ki mint a woodstockból elszakadt narkósok hidrogénezett szõkére vámpír stylusban, retro new age kutyulék stílusban, mint a suhancok akik most akarnak almát bugázni a kertbõl."

Az ori rendkívül idegesítõ faj.

Kimondhatatlanul.

A goákat alaáírom, de a lidércekrõl adott jellemzésed nevetséges. Bennük ugyanúgy jelen vannak a humanoid jellemzõk, néhol ugyanolyan diplomáciát gyakorolnak, mint a goák, ráadásul sokkal veszélyesebbek, minthogy a jelenlétük állandó veszélyt jelent éhségüknél fogva. Egy fantasy-sabb hangulatvilágot hoztak ezzel be az SG-univerzumba, és sztem egyáltalán nem történt semmi rossz, sõt, nem kevés vérfrissítést adott a történetnek.

Az más kérdés, hogy némelyik fajjal kapcsolatban azért lehet találni kivetnivalót - pl: dzsenáj=kaledóniaiak, és még valami, amit én is hiányoltam: a lidérc-goa érintkezési pontok. Ha már a goák mindehol ott vannak, kiderülhetett volna valami arról, hogy esetleg találkoztak-e, harcoltak-e valaha, meg ilyesmik...

Vagy legalább felbukkanhatott volna egy elfelejtett rendszerúr, a Pegazus egy elfeledett sarkából... :)
offtopic
Vinogradov 2009 aug. 02. - 10:08:33 Előzmény Chlorian
(238/610)
Indeed... :)
Vinogradov 2009 aug. 02. - 10:06:04 Előzmény intellectuel
(237/610)
A Stagate-t legkésõbb a hetedik évadnál be kellett volna fejezni. Az orival való szerencsétlenkedés néhány elegáns és valóban színvonalas megoldástól eltekintve annyira érdektelen és unalmas, hogy az hihetetlen, a jaffák bénázásairól, dögunalmas belsõ hatalmi harcairól már nem is beszélve.

Amikor meg bepakolták Valát, aki talán a nyolcvanas években még jól nézhetett ki, de ma már kicsit öreg - ráadásul a színésznõ is hihetetlenül gyenge volt, a karakter idegesítõ mivoltáról már nem is beszélve, akkor úgy döntöttem, hogy nekem ennyi elég...

Ráadásul kilenc év után egy évadra lecserélni az egyik fõszereplõt, ha már eddig ezt nem tették meg, hatalmas hiba volt (és pont O'neil-t!).

A goák voltak az igazán elegáns ellenség, és abban egyetérthetünk, hogy az SG-1 elsõ hét évada fantasztikus - viszont az Atlantis is az, és a lidércek igenis nagyon jól nyomják.

A színészek remekül hozzák a megfelelõ alakításokat, a hangulata fantasztikus, és tele van inteligens problémamegoldással. Vannak kicsit bénább részek, ahol leül az egész, de alapvetõen fantasztikus sorozat, ami jól illik a Csillagkapu hagyományaihoz - sajnos nem annyira, mint, ahogy sejtetõen a Universe-t el fogják tolni..-

Bár én reménykedem...
6/10
csikosba 2009 aug. 02. - 09:28:02 6/10
(236/610)
Az AXN csatorna ebben a filmben is alkalmazott pofátlan gyakorlata ellen , miszerint a beiktatott reklámok hangereje többszörös a filméhez képest, (a tv-be épített automatikát is túlszárnyalva..) azt javaslom minden nézõtársnak, hogy a hangerõszabályzó helyett a "mute" gombot használják!
Ez egyszerûbb, gyorsabb, és a pofátlan reklámguruk szándékát is visszájára fordítja, mert így semmilyen formában nem hallgatjuk a kéretlen reklámokat!
intellectuel 2009 júl. 30. - 23:52:05 Előzmény Chlorian
(235/610)
ha te a népírtást izgalmasnak találod, akkor sok film igazán kedvere való lehet:D
nem sok közünk van a lidércekhez, mint homo sapiens a gyökereinkben, a goauldok építették az elsõ piramisokat, õk juttatták az egyiptomi birodalmat a felfedezéseikkel csillagászatukkal , építészetével stb, oda ahol van, de a lidérceket nem tudom elhelyezni sehol. engem az összevissza gyilok nem elégíit ki. az SG-ben a cselekményeket is nézd, azt hogyan alakultak a szálak ne csak a csetepatét.

nem értem
miért nem lehetne összeereszteni a lidérceket az orival?
a lidércek megennék az orikat míg azok megtérítenék meg kiszívnák a spirituszukat. az önnmagukat másoló robotoknak is nem a kis atlantiszi városra kellene fenni a fogukat amikor a lidércek sokkal többen vannak. mellesleg az ori meg a goauldok intelligens mértéktartó faj benyomását keltik a küllemükkel is, akikkel élvezetes háborút viselni, a lidércek pedig úgy néznek ki mint a woodstockból elszakadt narkósok hidrogénezett szõkére vámpír stylusban, retro new age kutyulék stílusban, mint a suhancok akik most akarnak almát bugázni a kertbõl.
10/10
Chlorian 2009 júl. 30. - 20:49:08 10/10
(234/610)
Ha ezt unalmasnak találod,akkor miért is tetszett a sg1 8.évada?? Na,az unalmas volt a többihez képest-bár tény,hogy ez volt az Atlantis induló évadának párhuzamos története.A 3.évadtól "vadulnak be" igazán a lidércek,Todd hatalmas fazon,Michael igazi gonosz-viszont õt az emberek tették azzá.Lesz komoly csata a replikátorokkal,népirtás,Ronon átállítása a "sötét" oldalra,harc a hibridekkel - szóval a 3.,4.,5. évad csupa izgalom.A karakterek is sokat változnak.Ha már itt tarunk: az eredeti sorozat is mindíg uaz.volt:jöttek a goa'uldok,Jackék meg leverték õket.Daniel mindíg feltámadt (szerencsére!!),Carter mindíg megoldotta a problémát.Teal'c meg tette a dolgát ."VALÓBAN..."
intellectuel 2009 júl. 30. - 20:06:44
(233/610)
hatalmas csalódás ez az ATLANTISI verzió. az eredeti goauldos és oris történethez képest. :P semmi izgalmas érdekes nincsen az egész történetben, a lidércekbe sehogysem tudom beleélni magam, a fõszereplõk sem játszák jól a szerepet, vagy éppen túl. nem jósolok ennek a verziónak nagy nézettséget
stanmart 2009 júl. 30. - 17:09:59 Előzmény casseius
(232/610)
Valamit elnézhettél. ;) Már le is adták az 5. évadot, és valóban az az utolsó. Ezen kívül most készül az Extinction címû Atlantis-film is.
Kitimi 2009 júl. 29. - 20:09:24
(231/610)
Na akkor én biztos csak álmodtam az 5. évadot :D :D

Van 5. évad, amely egyben az utolsó is :)