Rhubarb 2015 febr. 04. - 13:19:18
(601/9141)
Dehogynem!
Nem maradhat úgy. :))
Tegu 2015 febr. 04. - 12:53:12
(600/9141)
Egy kerekhasu üvegcsét tett le a WangSo felesége WSR-asztalára. Az méreg lesz.
Tegu 2015 febr. 04. - 12:51:40
(599/9141)
és milyen király? Wang Wook apja vagy testvére Jeongjong? Vagy még a Balhae-i király?
K. Judit 2015 febr. 04. - 12:19:49
(598/9141)
Egész pontosan az van kiírva, hogy Subtitles by Soompi TV.
Nem tudtam, hogy van ilyen.

Viszont a dramaneten már megvan a 6. epizód fordítása is.
(Még nem tartok a mérgezésnél - Wang Wook most vallotta be a lánynak, hogy régebben szerelmes volt valakibe, akit a király is kiszemelt magának .... most törhetjük a fejünket, hogy az ikertestvér, testvér, vagy az anya volt, mondjuk annak kicsi a valószínûsége).
Tegu 2015 febr. 04. - 12:08:08
(597/9141)
MÁr nem kell sokat várni szerintem, feltételezem a felesége már rájött, hogy nem az a bohém idétlen, aminek megjátssza magát, s WSR is tudja.
Addig még gyorsan megmérgezik a királyt?
Szóval be lehet fejezni a fiuruhás és röhörészõ idióta szerepeket.
K. Judit 2015 febr. 04. - 12:05:47
(596/9141)
Pedig ezt legalább nem kell fordítani :)
Rhubarb 2015 febr. 04. - 11:57:58
(595/9141)
:))

Én annyira nem örülök... :D
K. Judit 2015 febr. 04. - 11:55:32
(594/9141)
Én még az 5. epizód közepe felé járok, nekem tisztára átment bohózatba ez az epizód.
Túlzott ripacskodás folyik gondolom, míg ki nem derül, ki kicsoda ...
Ez is fura, az elején még nem szokták húzni az idõt.
K. Judit 2015 febr. 04. - 11:52:08
(593/9141)
Az elején ki van írva, hogy a Soompi fordította.
Legalábbis a dramanetes változaton, amit nézek.
(Nem zavar különösebben, lényeg, hogy megértsem, de néha feltûnik.)
Tegu 2015 febr. 04. - 11:50:09
(592/9141)
Egyelõre jobban bejön nekem a Shine, Wang So idétlenkedését picit tulzásba viszik és szokás szerint zavar, hogy folyton rugdossák õt a nõk, fõleg a nagyfülü.
Belenéztem a 6. részbe még felirat nélkül, ez a Wang Wook veszélyes figura, pszichopata sorozatgyilkosnak látszik ezzel az idétlen hajával.
Tegu 2015 febr. 04. - 11:42:42
(591/9141)
Ezt nem értem, milyen soompis forditó?
K. Judit 2015 febr. 04. - 10:57:09
(590/9141)
Shine 5.
Ez a Soompis fordító jópofa az OK-jaival meg a VIP-s kuncsaftjaival...
K. Judit 2015 febr. 03. - 22:51:10 Előzmény Illiona
(589/9141)
Erre a kérdésre tudok válaszolni, mert most tartok ott:
Amikor visszavitte a lányt OJH azt mondta, hogy a régi házukban talált rá, ahol korábban lakott. Így feltételezhetõ, hogy a kimentése után odavitte, begyújtott, megszárította a ruháit és csak ezután tért vissza a védelmi miniszter házába. Közben a többi szolgáló a büntetését töltötte, az udvaron térdepeltek és fagyoskodtak a hóesésben, amiért hagyták megszökni a lányt. (Szóval ez is hozzájárulhatott, hogy baromi ellenségesek voltak vele, szerintem mindenképpen kegyetlenség volt, de nem valószínû, hogy lett volna más eszközük az utálatuk kifejezésére...)
K. Judit 2015 febr. 03. - 22:29:47
(588/9141)
Most megnézem a Maids 4. részét, a Shine-nal kicsit el vagyok maradva, de így legalább már tuti lesz felirat.
Tegu 2015 febr. 03. - 18:59:38
(587/9141)
Shine 5
Aranyos kis epizód volt, nem sok történt, ill. WangSo megtudott néhány összeesküvõ nevet.
Tegu 2015 febr. 03. - 12:09:31
(586/9141)
Erre most meg én nem érek rá, max. 1 epizódra.
K. Judit 2015 febr. 03. - 09:14:44 Előzmény Illiona
(585/9141)
Igazad van, ilyen apróságokra nem szoktak adni, hogy ha valaki a hóban mezítláb szaladgál, aztán beugrik a jeges folyóba, majd a csuromvizes ruhájában hagyják napokig egy nedves pincében .... az minimum tüdõgyulladást szokott kapni.

A The Three Musketeers-ben meg az akasztott ki többünket is, hogy a D'Artagnan szerepét játszó fiú az alatt szedte fel a padlót, fejezett le egy ellenséget, majd bújt el a padló alatt, miközben rendben visszahelyezett alulról minden fadarabot, amíg ketten kopogtattak az ajtón.... :))
K. Judit 2015 febr. 03. - 09:08:52 Előzmény Illiona
(584/9141)
Mids 3.

- Yoon Ok azért dumálta rá az apját, hogy a lány büntetését változtassák meg, ne küldjék Jejura, hanem legyen az õ szolgálójuk, mert gondolta, így majd kicsit törleszt azért a megaláztatásért, hogy a Kim fiú az õ (Inyeob) võlegénye.

- A sötét középkorban ezek a kegyetlenségek mindennaposak voltak, szerintem ehhez mindenki hozzá volt szokva. És senki nem tudhatta, mikor kerül rá a sor. Szinte közönnyel nézték végig, hogy valakit széttépnek négy ökörrel, a férfi szolgálók körül páran már készültek is arra, hogy majd jól ellátják a kényeskedõ kisasszonyka baját. (Egyelõre úgy néz ki, hogy soha nem fogom megkedvelni ezt a Danji nevû lányt. Bár lehet, hogy a bosszú is hozzátartozott a mindennapokhoz, akár nagy, akár kis ügyekben, én mégis hüledeztem, hogy egy gyenge nõt képesek összeverni, összerugdosni stb., és attól könnyebb a lelkük.)

- A nemesek meg hajlamosak voltak a jólétben, a király bizalmát élvezve azt gondolni, hogy ez örökké így fog tartani. Inyeob is ilyen volt, õ sem vette emberszámba a szolgákat, csak egy kivétel volt a saját cselédje, akit szeretett.

- Egyelõre tényleg úgy néz ki, hogy OJH is felelõssé tehetõ a lány apjának megvádolásáért, de erre azért még ne vegyünk mérget, mert lehet, hogy õ is "kettõs ügynök", ide is, meg oda is dolgozik. Még mindig nem tudjuk, hogy ki is õ valójában, csak azt sejtjük, hogy nem születése óta szolga.

- Most még egy leckét feladtak, Taejong megbízta a védelmi minisztert, hogy derítse ki, ki és hol lehet az õ egykori cselédje, akivel valaha intim kapcsolatba került, akinek született tõle egy gyereke. Nem tudni fiú-e vagy lány. Ha már ismerjük, nem lehet más, csak a kiszeng, vagy OJH. Igaz OJH egy kicsit idõs hozzá, de ezek a Bangwon-félék (Taejong) elég korán kezdték, neki volt már vagy 35 gyereke, mire ebbe a korba ért. Ha igaz, ötven körül lehet.

- És még egy: érdekes ez a Taejong is, milyen érzékenységet mutat, közben kinyírta két testvérét, és a fél vezérkart stb., ráadásul kizárólag az apját teszi felelõssé ezért. Igaz, hogy Taejo hagyta magát befolyásolni a felesége és Jong Do-jong által, ezért másik gyereket tett meg koronaherceggé, mint aki erre jogosult lett volna, de én úgy emlékszem, hogy Bangwon csak az ötödik fia volt, õ csakis mészárlással tudta megszerezni a trónt ...
Illiona 2015 febr. 03. - 03:01:50
(583/9141)
Maids 4

azért jobb igy felirattal, minden világosabb.
De azért Moo Myung szerepe még nekem nem tiszta. Ha a tanácsos az õ csapatát akarta felszámolni, akkor miért segit a lánynak?
a másik kérdésem az az, hogy mi történt a vizbeesés után?
Miért nem mutatták? amikor beugrottak a vizbe az lehetett kb 5 C fokos. Amikor kihuzta a lányt, ujra kellett éleszteni, hisz annak már a vizben leállt a szive. A lányon annyi ruha volt, hogy azzal együtt kihuzni nagyon körülményes lehetett,
Azonkívül volt vagy -10 fok, a ruhát le kellett venni megszáritani, és ugy hazaindulni. Ezt vizes ruhában nem lehet fagypont alatt, és amikor visszaértek a házba nem fagyott ruha volt rajtuk, hanem száraz.

Összsségében a 3-4 rész nagyon jó volt, a történet, a jellemek, a feszültség, a képek vonatkozásában.
Kép: magányosan.
Illiona 2015 febr. 03. - 01:36:18
(582/9141)
Maids 3

-Yoon Ok, a Heo család kétszinû lánya már milyen unott arcot vágott az esküvõn, amikor berohantak a katonák, és az a nagy fennforgás volt. Valami rémület vagy érdeklõdés azért mutatkozhatott volna rajta
-Moo Myung (OJH) rejtette bele a személyjelölõ falapokat a parázshoz, amikor a Man Wol szervezõdés titkos táborát menekíteni kellett, vagyis az õ keze is benne van a tanácsos megvádolásában! Ha pedig õ is bünös, a 24. rész végén nem lehet az övé a lány! Emiatt lehetett volna lelkiismeretfurdalása a kivégzésnél.
-Ezek a szolgálók mind kegyetlenek? Tényleg nem emberek!
-az apa csupa vérzõ seb, de azért kiveszi az egyetlen ép fogát, amit még nem vertek ki, hogy meg tudja irni az áruló nevét!
-a cipõimádó szolgálólány eddig ugy tünt, hogy egy a sok közül, most meg mégis ugy szerepel, mintha õ lenne a lányok közt a fõnök. A falkavezér?