K. Judit 2015 jan. 30. - 11:52:58
(481/9141)
Ezzel egyetértek, hogy van szerepe, véletlenül nem tesznek bele ilyen mondatokat.
Az ilyesmire felfigyel az ember, én is emlékszem rá.
Ha a lepke egyben volt, és csak a felét adta oda Yool Wang-Sonak, akkor nincs gond.
Akkor lett volna gond, ha a nyakából leemeli és úgy adja oda neki.
Mert akkor valahol van egy másik fél.
De így ketten osztoznak a pillangón, nyilván azt jelképezi, hogy összetartoznak akár volt hivatalos esküvõ, akár nem.

Azért egy hiba becsúszott, mert az "ál" esküvõn ott voltak a nevelõszülõk is (ugye Csilsuk meg a ... neje), elég érdekes, hogy öt év után Wang So nem ismerte fel õket - ha igaz.
Bár lehet az is, hogy Wang So felismert mindenkit, tehát Yool-t is, csak szórakozik velünk ... mert neki is volt egy fura megjegyzése Yool-lal kapcsolatban, valami olyasmi, hogy levett egy terhet a válláról. Ja, amikor a szolgálója kérdezi, hogy mitõl olyan jókedvû ... Ez még az esküvõ után volt, tehát még Taejo halála elõtt.
Tegu 2015 jan. 30. - 11:40:59
(480/9141)
Javitás:)
Yool nem féltestvére Wang Sonak.
:)
Tegu 2015 jan. 30. - 11:35:53
(479/9141)
Ugy gondolom, hogy már a következõ generációt fogadták be, tehát Yool korosztályát, esetleg a bátyjával együtt, aki most még ugy tudjuk, hogy meghalt. Szeritnem él.

Tehát Yool nem féltestvére Yoolnak.

Na majd kiderül, mit találtak ki:)
De valami szerepe lehet ennek a hasonlóságnak.
Tegu 2015 jan. 30. - 11:34:02
(478/9141)
Na de mindkét fél nála volt, mielõtt odaadta volna WAngSo-nak.
K. Judit 2015 jan. 30. - 11:14:14
(477/9141)
Akkor az a viccelõdés Wookkal nagyon is igaz volt. Amikor azt mondta, hogy a "sógorok vagyunk, nem testvérek".
Ezek szerint a balhae-i uralkodó család maradékát annyira befogadta a király, hogy pl. Yoon anyját mindjárt az ágyába is invitálta.

És akkor mindenki testvér, vagy féltestvér.
Wangsonak nemcsak felesége a pastás lány, hanem testvére is. És Wook sógor is, meg báty is.
Sõt, Yoon is a féltestvére, az apjuk pedig Taejo.

(Most vagy valami egész más titokról van szó, vagy viccelõdik velünk a forgatókönyvíró. Nem elõször :))
K. Judit 2015 jan. 30. - 11:02:49
(476/9141)
Erre nem emlékszem.
Csak arra, hogy az egyik felét odaadta Wangsonak. A nyakából adta oda.
Kezdem úgy érezni, mintha az elsõ tíz részig rejtvényeket fejtenénk.
Mondjuk nem bánom, csak mindig rájövök, hogy míg a feliratot olvasom, addig valami fontos dolgot elmulasztok.
Tegu 2015 jan. 30. - 11:02:08
(475/9141)
A király alatt itt Taejo-t értettem természetesen.
Tegu 2015 jan. 30. - 11:01:24
(474/9141)
Mondjuk, WangSo jelenlegi felesége is az egyik féltestvére. Mindkettõ apja a király, csak az anya más, Yeowon anyja a Hwaango klánból származik.
Igy Wook is WangSo féltestvére.
Azért irtam, itt mindenki Wang :)

De ez a lány, Yool, Balhae-i leszármazott. A balhaei királyi család maradékát befogadta Goryeo. Már ha követik a tényeket, bár irták, hogy nem mindenben.
Tegu 2015 jan. 30. - 10:55:16
(473/9141)
Ja és beugrott még valami, miért volt a kétfelé választható pillangós medál mindkét része a lánynál?
K. Judit 2015 jan. 30. - 10:52:29
(472/9141)
Én is csak találgatok :)
K. Judit 2015 jan. 30. - 10:51:06
(471/9141)
Akkor ezek szerint Csilsukék kétszer találják meg? Mert hogy most is együtt vannak ...
Tényleg egyszerûbb az ikerpár :)
Ha egyáltalán az egyszerûség a cél.

Vagy: mondjuk egy befolyásos nemesember az apja (aki ágyasokat tarthat, vagy özvegy, és másvalakitõl születik egy másik lánya), és azért hasonlíthat a lány egy másik asszonytól származó leány-féltestvérére ... a lányok az apjukra hasonlítanak legtöbbször.

A király nem lehet az apa, mert akkor testvérek/féltestvérek lennének Wangsoval.
Tegu 2015 jan. 30. - 10:40:05
(470/9141)
Feltételezés, találgatás, fantázia:
A Csilsuk házaspár Goryo-ba menekülve odaadja a megmenekült utolsó herceg kiséretének a gyerek Yoolt, aki pl. a Hwangbo családnál nevelkedik, együtt nõnek fel Wookkal, majd megtalálják õket a jósnõ emberei és meg akarják ölni, rágyujtják a házat vagy lekaszabolják, de megmarad, viszont az emlékezetét részben vagy teljesen elvesziti. Wookék ugy tudják, hogy meghalt, õ meg nem emlékszik rájuk.
Hm
Az ikertestvéres elképzelés egyszerübb lenne.
K. Judit 2015 jan. 30. - 10:28:26
(469/9141)
Valami összetákolt épület, ahol gondolom a jelmezeket tartják, melegszenek, sminkelnek, írnak, tanulnak, kávéznak.
Elvileg kb. hetvenen lettek volna, ha nagy részük nem megy ebédelni. Tizenvalahányan még kijutottak, annak az egy nõnek a másodikon (?) nem sikerült.
K. Judit 2015 jan. 30. - 10:25:23
(468/9141)
Ezek szerint hasonlíthat az apjára (az anyját megölték), a bátyjára, vagy lehet egy ikertestvére, akirõl nem tud.
Õ maga azért nem lehet, mert csecsemõként dobták a vízbe, onnantól kezdve meg már Csilsuk nevelte az elálló fülû nénivel.
offtopic
dorombka 2015 jan. 30. - 10:20:55
(467/9141)
Igen, már többször beszéltünk róla, hogy nem kényeztetik el a szereplõket.
Nálunk még statisztának is csak elvetemültebbek mennének el ilyen körülmények közé.
offtopic
dorombka 2015 jan. 30. - 10:18:54
(466/9141)
Azt hittem díszlet .
Tegu 2015 jan. 30. - 10:17:56
(465/9141)
Valami ilyesmi lehet, az egyik ikerlányt valaki más menthette meg a bátyjával együtt, mert még õ is felbukkanhat. /Goryeo-ba menekült a leigázott Balhae utolsó hercege./

Vagy nagyon vad elképzelés lenne, hogy õ maga volt, csak nem emlékszik semmire? VAgy emlékszik, de eljátszották a halálát, hogy békén hagyják a jóslat miatt?
K. Judit 2015 jan. 30. - 10:15:57
(464/9141)
Már a cipõs sztori elõtt is azt gondoltam, hogy rá fog férni egy kis megleckéztetés. Már felhúzott a hordszékek válogatásával. Az elsõ jelenet OJH-val is azt mutatta, hogy valószínûleg megérdemelte a sorsát. Mielõtt leugrott volna a szikláról. (Tudjuk, hogy aki vízbe esik mindig feltámad, most az elõzményeket látjuk.)

De egyáltalán, micsoda hely az, ahol azonnal megalázzák azt, aki bajba került?
Jó, tudjuk, hogy micsoda hely, bár nekem ez is egy kicsit túl egyszerû ...
K. Judit 2015 jan. 30. - 10:06:00
(463/9141)
Ikertestvér?
Akkor miért csak egy gyereket próbáltak megszöktetni?
Vagy miért nem "bújtak ki" az átok, ill. prófécia alól azzal, hogy két gyerek lett?
Vagy megint az van, hogy az egyiket rábízták valakire, hogy titokban nevelje fel, a másikkal meg az anya megpróbált elszökni?
(Ha a forgatókönyvíró ikertestvérekhez nyúl, az már nekem gyanús, ill. túl egyszerû ..)
Tegu 2015 jan. 30. - 09:59:56
(462/9141)
Szerintem volt, de ahogy nézem, ez is valami összegányolt épület lehetett, lásd Pokoli torony, nem sokat ért
Pár sorozatban láttuk, hogy a sztárokat kivéve, elég mostoha körülmények között forgatnak