K. Judit 2017 ápr. 20. - 16:31:17
(8621/9141)
Legalább annyit elárulhatnának, hogy mi köze a 16. századi és a napjainkban élõ hõsnõknek egymáshoz. Mert így lóg a levegõben mindkét történet, hiába játsszák ugyanazok a színészek a lényeges szerepeket.

Van egy 20 másodperces videó valamelyik Smpi oldalon, ami utal rá, hogy elõbb-utóbb elárulják. A földrengés nekem is eszembe jutott annak idején, úgy látszik, abból fognak kiindulni, vagy ki tudja ...
Cafee. 2017 ápr. 20. - 15:03:45
(8620/9141)
Igen, nekem is eszembe jutott mar, hogy ha egy sorozat egy masik, nagyon nepszeru sorozattal egyyidoben kerult bemutatasra, meltatlanul alulertekeltte valik.
Cafee. 2017 ápr. 20. - 14:07:02
(8619/9141)
Nagyon szép dolog tõle, hogy megmentette W gyerekeit. A munkásairól is gondoskodott. Festettek is együtt a hegyen. Akár vége is lehetne a SAimdang történetnek, de még valahogy eljutnak Toscanaba is vagy oda már csak egyedül megy LG?
A jelen történethez most már ideje visszatérni, eléggé elhanyagolták eddig.

Azért itt is felvetõdik a kérdés. Olyan fene fontos volt a korjói papir elõálliása, mert a kinaiak ahhoz ragaszkodnak. MC meghalt, gondolom, a papirgyárát már régen bezárta az állam, most meg SAimdang papirgyártó üzemét is lezárták. Ki fog jó minõségü korjói papirt gyártani ezek után?
Cafee. 2017 ápr. 20. - 13:52:47
(8618/9141)
Ja és baromi jól néz ki a pasi itt is.
Cafee. 2017 ápr. 20. - 13:21:08
(8617/9141)
A Biikjot faragja, most késziti el a másik felét. CSak most , hogy megvalósult az álmuk, együtt festettek fent a hegyen.
Cafee. 2017 ápr. 20. - 13:18:13
(8616/9141)
Ahelyett, hogy nyugton maradt volna a kis házban a családjával, nem birt magával. Megkapta, amit megérdemelt.
K. Judit 2017 ápr. 20. - 11:12:20
(8615/9141)
Nem tudom, azt már nagyon rég láttam.
Most hétvégén KHT megy, lassan kezdõdnek a komoly bonyodalmak ott is. Jang a múlt héten határozta el, hogy "mostantól gonosz lesz", bemártotta a királynét, akit nemsokára számûzni fognak ezért ...

Szoktunk csodálkozni, hogy miért nem védi magát soha az, akit igazságtalanul megvádolnak valamivel. Hát valamelyik epizódból kaptam rá választ, azt mondta egy magas rangú udvarhölgy - akivel biztos DY okoskodott - hogy azért nem akar kifogást hallani, mert a kifogás rosszabb, mint maga a bûn ... Ezt halál komolyan gondolta. (Így azért elég egyszerûnek tûnik a hatalmat megtartani, ha védekezésre se lehetõsége, se joga nincs soha senkinek.)
K. Judit 2017 ápr. 20. - 11:01:27
(8614/9141)
Persze, mindenki megérdemli. Nem lepõdnék meg, ha a fiatalkori LG is kapna díjat, aki a mai részben is sokat szerepel. Eléggé természetesen játszik.
A díjesõnek csak az lehet az akadálya, ha még idén levetítenek egy bombasztikus drámát, aminek csúcs-nézettsége lesz. (Volt erre példa nemrég, abban a katonai témájú filmben, aminek nem jut eszembe a címe, de nem is láttam.)

Biztos fogják vetíteni Kínában is, végül is a pénz HOngkongból származik, nem érdekük kizárni a "másik" Kína nézõit, ráadásul azzal a nézettséggel, amit ott fog produkálni, mindenki csak nyer.
Cafee. 2017 ápr. 20. - 10:56:14
(8613/9141)
Õ volt W embere.
Cafee. 2017 ápr. 20. - 10:54:01
(8612/9141)
Tulajdonképp õ is nagyon jól játszott, zárt szájjal faarccal beszélni nem könnyü.
Cafee. 2017 ápr. 20. - 10:52:14
(8611/9141)
Adnék a királynak is dijat, bár õ mindig a gonosz szerepét alakitja jól, kapna W is dijat, jól játszott, sõt, még a fiatalkori W-nek is járna sztem.
No és persze a két fõszereplõnek, de meg is fogják kapni.
Várjuk ki ezt a népszerüség kérdést, néhány Ázsiai országban most kezdik a sorozatot, nem tudjuk, Kinában vetitették-e és ha jól tudom, Japánban kiadják a DVD-t
Cafee. 2017 ápr. 20. - 10:46:48
(8610/9141)
De, GYémánt hegységnek is nevezik.
A Yisanban nem ezt festette meg Sohjon Kinában?
K. Judit 2017 ápr. 20. - 10:42:39
(8609/9141)
A király mindenkit csak kihasznált. A tekintetén is látszik, hogy nem százas, meg artikulátlanul ordibált is.
(Kíváncsi vagyok, milyen elismeréseket szednek majd össze év végén, a királynak is, MC-nek is kitalálnak majd valami hangzatos díjat. Nem sajnálom senkitõl, végül is elég nagy pofon nekik a nézettség hiánya ...)
K. Judit 2017 ápr. 20. - 10:36:42
(8608/9141)
Épp azt tárgyalják a Soompin, hogy ez a nagyon szép és romantikus kép valószínûleg kamu, végig még egy szellõ sincs, márpedig egy hegytetõn a szelet nem nagyon lehet elkerülni. Mindenesetre a felvételek nagyon gyönyörûek végig. Amikor Saimdang fest, akkor is. (Nem tudom, hogy ez a hegyvonulat nem a Gyémánt hegységhez tartozik-e, mert akkor a mai Észak-Korea területén kell, hogy legyen, és akkor érthetõ, hogy miért nem a helyszínen forgattak.)

A képégetésrõl átjött, hogy lezárja a múltat.
(Abból a szempontból viszonylag szerencsés korban élünk, hogy ma már akár három gyerekkel is lehet új életet kezdeni, õ szerencsétlen nem is álmodhatott errõl.)

A férj meg a szeretõje valószínûleg nem tudott mit kezdeni azzal a teljesen más stílusú festménnyel, amit megtaláltak Saimdang holmijai között. Ezért nem adták még el, szerintem nagyobb összegre számítottak, ahhoz pedig kapcsolatok kellenek és idõ ...
Cafee. 2017 ápr. 20. - 10:33:17
(8607/9141)
Ráadásul hazudik is, hiszen pont õ kérte meg LG-t, hogy figyelje az ellenségét, MC-t és próbálja meg leleplezni. Aztán pedig a király folyamatosan megbocsátott MC-nek hálából.
Cafee. 2017 ápr. 20. - 10:30:49
(8606/9141)
Ez a kép már sejteti, hogy a király agya megbomlott. Már eleve, éjszakai tógában láttatja magát az õrökkel és LG_vel, az arca meg néha pszichológiai tanulmány. Õrült.
Cafee. 2017 ápr. 20. - 10:16:46
(8605/9141)
Bár késõbb kiderült, hogy ott volt egy kolostor is, tehát legalább mosakodni tudott és papirt is onnan vehetett, mert több nagy képet is készitett. Pont az tetszett, amit akkor festett, amikor LG megérkezett.
Kár, hogy elégette.
Cafee. 2017 ápr. 20. - 10:15:29
(8604/9141)
Ezt a képet a táj szépsége miatt fényképeztem ki, de itt látni a zsákját, hát nem vett fel minden nap tisztát, az tuti:))
Cafee. 2017 ápr. 20. - 10:11:48
(8603/9141)
Konkrétan azt nem értettem, hogy mit keresett a festmény ott a földön. Az ágyas valami megjegyzést tett, amikor Saimdang elvitte, mintha valami mágikus erõt tulajdonitott volna a képnek.

A képégetés érthetõ volt anno, szükséges volt, ki tudja, mi mindent festett még le Saimdang, amibõl baj lehetett volna ill. azonositható lett volna a képek alapján, de itt ebben a sorozatban valamivel való szakitást, valami lezárását is jelenti, mint itt a hegyekben.
K. Judit 2017 ápr. 20. - 09:45:02
(8602/9141)
Szerintem kihasználták, hogy Saimdang bajban volt. Persze így még nagyobb aljasság volt a beköltözés.
Amikor Saimdang képeit mind eldugták a szülõk (vagy megsemmisítették), ezt az egy képet tudta Saimdang megmenteni. Valószínûleg magával vitte, amikor férjhez ment, utána pedig amikor Hanyangba költözött. Tehát az a festmény gondolom végig nála volt jól elrejtve. A többit gondolom eladták (amirõl nyilvánvaló volt, hogy Saimdang festette), ezzel nyilván nem tudtak mit kezdeni, vagy nagyobb falatnak hitték és azon tanakodtak, vajon mennyit érhet.

Saimdang se ment volna be hozzájuk, ha csak egy virágról, vagy egy tökrõl készült festményrõl lett volna szó. Ezért viszont bement, érthetõ módon.

Eléggé elcsodálkoztam, hogy abba a kis hátizsákba, amivel elindult a hegytetõre, mi minden elfért..... :)