K. Judit 2017 ápr. 17. - 22:45:39
(8561/9141)
Szerintem átírták. Bukchon pedig Szöulban egy óvárosi negyed, ahol nagyon sok régi épületet, girbe-gurba kövezett utcácskákat lehet találni.
Nagyon hangulatos lehet ott sétálgatni.
K. Judit 2017 ápr. 17. - 22:30:52
(8560/9141)
A koronaherceg pedig a jelenkori részben Min professzor egyik tanítványa a kettõ közül, a szemüveges, akiket felkért (nyilván utasított), hogy kövessék JY-t ...
K. Judit 2017 ápr. 17. - 22:28:59
(8559/9141)
Ezt tudtam ...
Cafee. 2017 ápr. 17. - 21:47:39
(8558/9141)
Ja és ezek a képek vannak az aláhuzott szövegekre kattintva:
Pályaudvar, várja az anyósát, aki a végén megérkezik
Cafee. 2017 ápr. 17. - 20:13:23
(8557/9141)
SAimdang verse, amikor otthagyta a szülõi házat-és Hanyangba költözött.
Furcsa, hogy Seoul-t irnak
Cafee. 2017 ápr. 17. - 20:07:17
(8556/9141)
Kettõs szereposztás - felfedezések:)) Soompiról:
A király lánya és a jelenben az a nõ, aki a professzor lakására érkezett a prof feleségével az elsõ epizódban.
Cafee. 2017 ápr. 17. - 19:59:45
(8555/9141)
Ezen a képen LG tulajdonképp nem harcol a legyezõvel, hanem jelzi, hogy a királyi családhoz tartozik, ezért nem támadhatják meg.
Cafee. 2017 ápr. 17. - 19:56:54
(8554/9141)
Ja és egy képet találtam, ahol SAimdang és LG együtt festik a képet a hegytetõn:
Cafee. 2017 ápr. 17. - 19:52:33
(8553/9141)
Még egy kép Geumgangról
Cafee. 2017 ápr. 17. - 19:47:44
(8552/9141)
Közben az uj sorozatok
Ruler: Master of the Mask
http://asianwiki.com/Ruler:_Master_of_the_Mask
a sillás Chunchu a fõszereplõ, megnõtt na, azt hiszem, már leszerelt a katonaságnál.
Cafee. 2017 ápr. 17. - 14:00:22
(8551/9141)
Ja és ezen a képen hosszu JY haja, tehát eltelhetett egy kis idõ.
Cafee. 2017 ápr. 17. - 12:45:20
(8550/9141)
Akkor még1x érthetõbben
1. két változat létezik a SAimdangból: a nemzetközi, amit mi is nézünk és van egy SBS változat a sorozatból. Azt hiszem az SBS ázsiának szól. uaz, de másképp vágva, ha jól értem, sok lelkizéssel, eseményeket hosszabb lére eresztve. Mi errõl nem tudunk, mert mi nem látjuk. Elõfordul, hogy a nemzetközi epizód máshol tart, mint az SBS, ezért tudnak olyan eseményekrõl, amirõl mi még nem. EGyszerüen leforgatták az egész sorozatot és másképp vágták a nemzetközit és az SBS verziót. Elõfordul, hogy a nemzetközi verzióban már megtörtént valami, miközben az SBS verzió még nem tart ott, mert ott meg mondjuk a jelen eseményeivel mentek elõre.

2. Az aláhuzott szöveg leirja a történteket, de ha a szövegre kattintasz, van berakva videoclip is, angol felirat nélkül, talán maláj forditással. Ezeket irja le a szövegben liddi. Õ meg szinte csak az SBS verziót nézi.

3. RADE= Song Seung-Heon a jelenben, ill. a hamisitványokkal foglalkozó cég neve, a fotós, a multban LG.
K. Judit 2017 ápr. 17. - 10:07:22
(8549/9141)
Ja, és videoklipet nem találok. Csak az aláhúzott szöveget.
K. Judit 2017 ápr. 17. - 10:06:30
(8548/9141)
Ha az aláhúzott szövegre gondolsz (bátor vagy, hogy nekiugrottál, én lazán átléptem rajta) - amit persze még nem olvastam végig - nem állítom, hogy mindent kristálytisztán értek. Annyit viszont igen, hogy olyan jelenetekrõl van szó, amit mi még nem láttunk. Ezek szerint léteznek kiollózott részek, amik nem illenek sehova?
Az egyik napjainkban játszódó jelenet egy családi vacsora, aztán van egy a nõ kisfiáról a nagyapjával, meg egy pályaudvari jelenet az anyósával stb.? Nem minden nevet tudok dekódolni, pl. ki lehet az a RADE .... Erõsebb kávét kellett volna innom :)
Cafee. 2017 ápr. 17. - 09:12:01
(8547/9141)
NÉzd meg liddi - 64. soompi oldalon "reveal hidden content" alatt irottakat, ez lehet az SBS változat, ha a szövegre kattintasz, videoclipet is felrakott, többet is. ERre reagált Gerry a kalappal meg a virág képével.

Ezalatt a kép alatt:
K. Judit 2017 ápr. 16. - 22:35:03
(8546/9141)
Nem tudom, mit lehetne még megtudni Saimdangról ... Teljesen egyszerû életet élt, hétköznapi gondjai voltak, mint másoknak. Nem õ volt az egyetlen, akinek a szülei választottak férjet, neki is az volt a dolga, hogy tûrjön, meg az, hogy valahogy ellássa a családját. Ha már a férje erre képtelen volt. Amúgy meg volt egy jó adag bûntudata is a múltból, megpróbált úgy élni, hogy lehetõleg mindenben megfeleljen mindenkinek.

Errõl jut eszembe az a levél, amit a férje alsónemûihez csomagolt, és átadott a férje új szeretõjének. Lehet, hogy már ez is egy új (kissé hatásvadász) ötlet, hiszen észrevehetõ volt az elején, mennyire hûvös volt a férjével, sõt néha a gyerekeivel is. Megértettük, hogy nem lehet bele szerelmes, de mégis feltûnõ volt. El tudom képzelni, hogy a levél láttán sok koreai nõ elõkapta a zsebkendõjét, hogy lám milyen figyelmes volt a hûtlen és hálátlan férjével, aki bizony mennyire nem érdemelte meg. Talán tényleg a jóindulat vezérelte, de az a levél számomra nem volt több egy használati utasításnál. Arról szólt, hogy mit szeret enni, vagy mitõl lesz beteg. Mintha ezt is kötelességének érezte volna, nem bírt azzal a tudattal aludni, hogy a férje esetleg megbetegszik az õ házasságon túli gondoskodása nélkül. Mostanra különben Saimdang hûvös magatartása valahogy teljesen eltûnt, persze kicsit rá lehet fogni, hogy mióta elkezdett újra festeni, érzõbb lélek lett. (Vagy kiolvasták a hsz-ekbõl, hogy sokaknak nem tetszett.)

Azzal például egyet tudtam érteni, amikor a szakadék szélén nem hagyta lezuhanni W-t, még akkor sem, ha a halálos ellensége volt, mégis csak egy embertársa volt, nem lehet egyszerû elengedni valaki kezét, ha tudod, hogy a biztos halálba küldöd. De azon már egy kicsit tényleg megütköztem, ahogy W gyerekét pátyolgatta, arra tényleg nem gondolt, hogy az amúgy is halálosan irigy és féltékeny W mit fog érezni, ha még a kisfiát is elcsábítja?

Nem tudom, melyik Saimdang az igazi, vagy az eredeti, ezt mindenki eldönti magában. Kicsit zavar, hogy így kiderültek a dolgok a forgatásról, meg a nézettségi adatokról, lehet, hogy olyasmit is az alacsony ratingnek tulajdonítok, amit nem kéne.....
K. Judit 2017 ápr. 16. - 21:36:09
(8545/9141)
Még a festésnél is látszik a fontossági sorrend.
Elõször mindig a ruhát cifrázzák, napokig csak a ruhával foglalkoznak, a király feje és a fejdísz csak vázlatosan van körvonalazva.
Az arcot és az arckifejezést (ha van), mindig utoljára hagyják.

(Kész csoda, hogy képesek - voltak - egész nap ebben az összehajtogatott pózban, vagy térdelve dolgozni, nem csoda, ha egyáltalán nem is tudott enni Saimdang, üres gyomorral könnyebb lehetett ...)
Cafee. 2017 ápr. 16. - 20:50:45
(8544/9141)
Ez meg olyan, mint egy nagy szinezõ, nem tünik tul bonyolultnak, ahhoz képest, hogy éjjel nappal festik:)
Cafee. 2017 ápr. 16. - 20:49:07
(8543/9141)
Azt sem értem, hogy fényes nappal csak ugy kódorognak a japánok a városban?
Senkinek nem tünik fel?
Cafee. 2017 ápr. 16. - 20:48:12
(8542/9141)
Ugy tervezték, hogy népszerü lesz. Sztem azok, akik nem nézik most a SAimdangot, a PÉ-t sem néznék.
Tehát uannak a sorozatnak ma már nem lenne akkora nézettsége.
Akárhol is nézem, mindenhol sajnálják, s nem értik azok, akik nézik, hogy miért nem népszerü. De irtam, találtam olyan összefoglalót, ami csak abból áll, hogy a szerzõje azon pampog, hogy nem tudott meg semmi ujat Saimdangról. Szerintem el van tévedve, de nem tudom átérezni a koreai lelket, mi a fene zavarja õket ebben a sorozatban azon kivül, amit felsoroltam már minap.