K. Judit 2015 jan. 28. - 21:05:50
(401/9141)
Én is most kezdem.
offtopic
dorombka 2015 jan. 28. - 20:44:32 Előzmény Tegu
(400/9141)
Ha már szólítottatok, próbáltam keresni valamit, bár nem vagyok képben, nem biztos, hogy ez volt a kérdés.

Szóval egy Buddha szobor megépítése és felavatása még nem jár azzal hogy az teljes értékûvé is válik ettõl.
Élõvé kell tenni, ezt a célt szolgálja az un. Szemnyitó szertartás v. ceremónia amikor is a szobor hasonlatossá lesz Buddhához, mintegy élõvé válik és ezáltal felnyílik a szeme http://www.sgilibrary.org/search_dict.php?id=600

Azt nem tudom kinek a hatásköre felnyitni a nagy Buddha szemeit, meg milyen ruhát illik viselni, de gondolom ennek is van rituáléja.

KÉPEK egy ilyen "eye opening ceremony"-ról
ahol az apát a ceremónia végén szent vízzel megérinti a harmadik szemet és az innentõl már teszi a dolgát
http://www.thailandamulets.com/information.php?id=98&page=5

Még néhány szó Buddha három szemérõl:
http://www.ezotextil.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=381

És egy kissé vontatott, de gondolom autentikus szertartás

점안식 "Eye Opening" Ceremony
So Shim Sa Zen Center "Eye Opening" & Buddha Hall Dedication Ceremony
https://www.youtube.com/watch?v=dBA0uJY5yEc

KÉP innen
Tegu 2015 jan. 28. - 20:31:10
(399/9141)
A marketinghez értenek:)

Csak most kezdem a Shine 4. részét.
K. Judit 2015 jan. 28. - 19:51:31
(398/9141)
Úgy látszik komolyan veszik a dark drámát ...
Állítólag sokat nevettek az elsõ forgatáson.
A középkorú nõ szürkében biztos a forgatókönyvíró :)
Itt a kép a vacsoráról, talán csak az összekovácsolódás miatt mennek el azonnal bulizni.
Tegu 2015 jan. 28. - 19:30:54 Előzmény K. Judit
(397/9141)
Mindenki feketében vagy szürkében, egy kivételével.
Rhubarb 2015 jan. 28. - 13:14:38
(396/9141)
Amit õk ketten Park Ki Wonnggal nyújtottak a Gaksitalban, azt kell mondanom, hogy beírták magukat a koreai dráma történelmébe.
Szegény Joo Won talán élete végig Gaksital marad, ha éppen nem Park Si On (Good doctor).
Rhubarb 2015 jan. 28. - 13:02:58
(395/9141)
Joo Wonnal kapcsolatban én nem foglak gyõzködni, attól még kiváló színész, hogy nem kedveled.
1 szerep miatt.
Joo Won karakterének leírásával sem értek egyet.
Onnantól kezdve, hogy 10 éves korától mindenki csak a cég örökösét látta benne.

Számomra a King of baking az egyik legunalmasabb sorozat volt, amit valaha láttam.
Az öregek nagyon okosak voltak benne, de valahogy szerintem mindent õk szúrtak el, mindamellett, hogy folyt belõlük a rengeteg bölcsesség.
K. Judit 2015 jan. 28. - 12:13:17
(394/9141)
Én is megyek, csak földobok még képet a kasszasiker ima szertartásról (nagy hit és egészség, és jó szerencse).
Ez a "kasszasiker ima" nagyon tetszik, a dicséret a fordítógépet illeti.
Tegu 2015 jan. 28. - 12:08:14
(393/9141)
Itt meg egy másik a "Harmadik szemrõl" ez is pötty, nem lehetett jól kivenni hova pöttyöztek.
http://www.buddha-heads.com/buddha-head-statues/third-eye-of-the-buddha
Az is lehet, hogy a harmadik szem már megvolt és õk rakták fel a másik kettõt.
Errõl is láttam valamit, de most nincs idõm ezzel szöszölni:)
Mennem kell.
K. Judit 2015 jan. 28. - 12:03:09
(392/9141)
az biztos. Örül, ha feladatot kap :)

Itt mindenesetre csak két pötty volt.
A harmadikat megspórolták, vagy arra egy másik szertartást szolgál.
(Mindenesetre WSR állati bunkón kiabált rá a királyra, hogy várja meg. Nem hiszem, hogy mégoly gazdag nemes létére is ezt megengedhette volna magának. Nyilván szándékos volt, hogy érzékeltessék, mennyire semmibe veszi a királyt.)

Eszembe jut, amikor a TTM-ben a herceg finoman, de nagyon határozottan kioktatta DH-t, hogy semmilyen körülmények között nem kiabálhat utána, hogy "várjon csak egy percre" ...
Tegu 2015 jan. 28. - 11:58:15
(391/9141)
Igen, ez a kémia kifejezés most divatos és valójában igaz is, de kéne rá egy másik szó, tul "tudományosan" száraz
Tegu 2015 jan. 28. - 11:56:33
(390/9141)
Találtam valamit:
"In the eye-opening ceremony for a Buddha statue, the three dots are made by the pen or brush. In all of the above the “three dots” are the “enlivening aspect” of the Dharma, that is our own meditation and training which we bring to the ceremony and to all aspects of daily life."

Ebbõl kb. azt tudom kiszürni, hogy ez egy Buddha-szobor felavatási szertartás, 3 pöttyöt tesznek rá, amelyek Dharma örökkévalóságának megjelenitése, ami áthatja hétköznapjainkat és hitünket. Khm. Legalább is igy értelmezem.

Dorombka biztosan talál jobb és részletesebb magyarázatot erre.
K. Judit 2015 jan. 28. - 11:42:56
(389/9141)
Az undort nem lehet palástolni.
"Nem volt köztük kémia", bár nem szeretem ezt a kifejezést.
A kémiáról egész más jut eszembe.

Ji Sungnak talán nem való kosztümös szerep. Lehet, hogy ez zavarta.
Ráadásul semmi titokzatosságot nem sugárzott. Úgy értem belülrõl ...
K. Judit 2015 jan. 28. - 11:38:32
(388/9141)
Számomra csak az derült ki, hogy hatalmas megtiszteltetés a királlyal együtt pöttyözni.
Azt vártam, hogy a homlokára teszik közösen azt az egyet - röhögtem, hogy alig érték fel ...
Majd talán lesz recap, és valaki elmagyarázza.

Megnéztem a listában, Gung-ye királynak 17 éve volt, hogy elterjessze a buddhizmust.
Nekem nagyon kevésnek tûnik, hacsak nem erõszakkal tette.
Tegu 2015 jan. 28. - 11:38:26
(387/9141)
Igen, Ji Sung nem találta magát ebben a szerepben, nem is adtak neki sok lehetõséget, a nõ viszont egyenesen szörnyü, ormótlan volt. Ráadásul, láttam egy forgatás közben készitett rövid jelenetet, ahol hát csókolózás jelenet után törölgették szinte undorral a szájukat. Ciki.
JJH viszont szuper jól játszott, mint szinte az összes többi szinész.
Tegu 2015 jan. 28. - 11:29:30
(386/9141)
A Shinehoz
A buddhizmust Gung Ye, Taejo elõdje terjesztette el Goryeoban.
Vajon milyen szertartás ez a Buddhista szobor pöttyözése ecsettel?
K. Judit 2015 jan. 28. - 11:25:35
(385/9141)
Sõt, emlékszem, hogy a 35-36-os részt összevonták, szóval még le is rövidítették, bár annak inkább az elnökválasztás volt az oka.
Nekem is tetszett, talán újra meg kéne nézni (?), de azt a rendezõnek is tudnia kellett volna, hogy izgalmas szerelmi szál nélkül nem fog mûködni. És valahogy a fababa nõ, meg Ji Sung nem passzoltak egymáshoz. Sõt, talán Ji Sung sem érezte magát komfortosan abban a szerepben.

Ennek a Go Soo-nak szánta a rendezõ a eredetileg, várt is rá hónapokat míg leszerel, de végül nem vállalta. Nem ismerem, de látatlanban azt mondom, kár.
Tegu 2015 jan. 28. - 11:14:09
(384/9141)
Pedig szerintem nagyon jó sorozat volt.
K. Judit 2015 jan. 28. - 11:08:35
(383/9141)
Furcsa, mégis talán így a legjobb.

A Great Seer-rel két évet várt a rendezõ, a leegyeztetett színészek szétszéledtek, újakat kellett szereznie, közben forgatási helyszínt keresett, baromi sok pénzt beleölt ... El is kezdték, de a végére valahogy kifulladt. Talán túl hosszú lett, elfogyott a lendület, vagy a nézettségi adatokat látva már elveszítette a lelkesedését.

(Pedig õk is biztos imádkoztak a malacfejhez, ez minden film elõtt így szokás :))
K. Judit 2015 jan. 28. - 10:52:35
(382/9141)
Ezt a "rejtett lágy szemet" egy cikkbõl idéztem, a Blood forgatásán jártak újságírók.
Nagyon hosszú, nem olvastam végig, mindig örülök, ha legalább pár szót vagy mondatot össze tudok kapcsolni a fordítógép munkája után. Talán még annyit, hogy éjjel kezdték a forgatást, JJH nagyon lelkes volt, jóval a többiek elõtt érkezett. Gondolom szokás szerint utána elmentek valahová enni, errõl van is kép.
Azt nem találom, de helyette a forgatás elõtti a malacfej etetés-itatás, kívánság elhelyezés, szerencséért fohászkodásról teszek föl egyet.