Illiona 2015 jan. 30. - 23:35:31
(501/9141)
Sziasztok!
Maids 3. rész!

Hû, nagyon. Megdöbbentõ, sokkoló, megdermesztõ!
Remélem holnap lesz felirat, egyáltalán nem bánom hogy elõre néztem felirat nélkül, mert ez kétszer nézve sem lesz sok.
Tegu 2015 jan. 30. - 15:06:48
(500/9141)
Ja, minden lehet, meglátjuk:)
K. Judit 2015 jan. 30. - 13:35:19
(499/9141)
Ki ne örülne annak, hogy egy herceg érdeklõdik a (akár nevelt) lányuk iránt :)

Yoolt nagyfülû mentette meg, ezt mi is láttuk, és mintha azt mondta volna Wang So-nak, hogy õk is nevelték fel, mindent nekik köszönhet.
Persze ha az élete felére nem emlékszik, akkor tök mindegy, hogy mit gondol, vagy mit mesél másoknak. Mindenesetre szelektív lehet a memóriája, mert viszont mint kereskedõnek elég éles esze van, több nyelven beszél ....

Nincs bajom ezzel az elmélettel, esetleg csak az kissé hihetetlen, hogy Csilsukék kétszer találták meg. Nem tudom, elhangzott-e, hogy együtt nevelkedtek a testvérekkel, mert ha nem, akkor lehet hogy csak valamilyen eseményen találkoztak, esetleg a lány egy meghatározott idõt töltött a palotában, amire késõbb valami miatt (baleset) nem emlékszik.
Tegu 2015 jan. 30. - 13:20:21 Előzmény K. Judit
(498/9141)
Nem, az ikerpár történet akkor jönne be, ha még csecsemõ korban vitték volna a két babát kétfelé, egyiket az anyjuk, másikat pedig mondjuk a bátyjuk a kisérettel, akik Goreyoba menekültek és ott befogadták õket, õt ismerték a Hwangbo klán tagjai, aztán meghalt vagy megölték mondjuk a jósnõ emberei, akik nem tudtak az ikertestvérrõl.

A másik esetben pedig õ Yool menekül meg, nevelõdik a Hwangbo klánnál, együtt nõ fel Wookkal, akinek tetszik is, de a jósnõ emberei megtalálják, meg akarják ölni, de életben marad, viszont elvesziti az emlékezetét, a nagyfülü nõ és Csilsuk pedig nem akarják megmondani neki az igazságot vagy nem is ismerték a Hwangbo klánt, csak ismét megmentették Yoolt.
Uis nagyon örömködtek, amikor egy herceg / Wook/ eljött látogatóba Yoolhoz.
K. Judit 2015 jan. 30. - 13:17:03 Előzmény Tegu
(497/9141)
Meg az õ testalkatukkal, szõrtelen ábrázatukkal és sokszor lányos vonásaikkal viszonylag könnyû dolguk van.
K. Judit 2015 jan. 30. - 13:13:20
(496/9141)
Azon állítólag már jóval túl voltak, amennyit az orvos jósolt.

Viszont akkor már felnõtt korában érhette baleset, és utána találkozhatott valahol a testvérpárral, amire nem emlékszik.
Akkor viszont az ikerpár-elmélet ki van lõve.
(Jobb is, mert azt kínjukban szokták bevetni a forgatókönyv, vagy például a krimiírók, amikor már semmi más megoldás nem jut eszükbe.)
Tegu 2015 jan. 30. - 13:10:00
(495/9141)
Már meséltem, hogy igy keveredtem a koreai sorozatok nézésébe, a Sillánál csak hallottam a hangokat és meg voltam döbbenve, hogy nem látják a többiek, hogy itt egy nõ beszél és nem ffi.
Ezért néha bementem a szobába megnézni, hogy hol tartanak, rájöttek-e már, hogy Tokmán nem ffi.
:))
Azóta már hány sorozatot láttunk, még mait is, ahol egyszerü ffiruhában elhiteti magáról, hogy ffi.
Hiába egy ilyen képmutató, külsõségekre adó társadalomban talán nem nehéz.
Rhubarb 2015 jan. 30. - 13:05:58
(494/9141)
Ahogy Tegu is írta, én is betegségre gyanakszom. Ezért alszik napokat.
Plusz megkérdezte mennyi idõt adott neki az orvos. ???
Nem emlékszem pontosan...
K. Judit 2015 jan. 30. - 13:05:09
(493/9141)
Ennek egyszerû az oka, az a cél, hogy a nézõ felismerje.
Így tudunk izgulni :)
K. Judit 2015 jan. 30. - 13:01:58
(492/9141)
Akkor tényleg nem látta.
Ez viszont egy okkal több, hogy a lányt ne értsem, miért duzzog.
Bár a végére megenyhült, ahogy meglátta a nyakában a lepkeszárnyat.
Tegu 2015 jan. 30. - 13:01:40
(491/9141)
Bizony a lovas jelenetnél látta, csak nem azonositotta a pirosfátyolos nõvel:)

Egyébként mindig megdöbbent, hogy ffiruhában, fátyol mögött, álarcban nem ismernek rá valakire, még az álarcot megértem, bár azért a hangról, szemrõl azért felismerhetõ a többség.
K. Judit 2015 jan. 30. - 12:59:38
(490/9141)
Világos :)
De azért fõszereplõkkel nem szoktak gyilkoltatni - még szolgálókat sem.
Ha katona lenne, az más ...
Lehet, hogy végül nem ölte meg, de már ahogy a kötéllel visszahúzta ....
Illiona 2015 jan. 30. - 12:54:45
(489/9141)
neki is bizonyitania kell, hogy hûséges szolgáló, különben nem tudna bizalmas belsõ körben lenni.
és azt nem mutatták hogy kinyirta a lányt, lehet hogy csak egy nyulat szúrt le, és a lány majd jó lesz késõbb, végül is csak a vért láttuk. Viszont eszközei voltak, mint egy hentesnek, nem elõször csinálta meg ezt.

az akkori értékrend szerint nem volt akkora értéke egy szolgának mint most a mi szemünkkel.
És ha nagy céljai vannak valakinek, akkor mi egy nõ élete?
Rhubarb 2015 jan. 30. - 12:54:31
(488/9141)
Sziasztok!
Nem látta egyáltalán.
A lovasnál megmentette, aztán ment is tovább. Lila fátyol.

Már közvetlenül az esküvõ elõtt gyõzködte, a piros fátyolos ruhában. Azt se vette le.

Sõt, úgy vált el tõle Wang So a 2. részben, hogy jobb, ha nem is látja az arcát.
Pedig a lány meg akarta mutatni.
K. Judit 2015 jan. 30. - 12:47:56
(487/9141)
Ezen én is törtem a fejem, hogy vajon Wang-so látta-e Yool-t, de rájöttem, igenis látta. Amikor megmentette valami lovas, vagy valami kocsi elõl, és amikor a lány rábeszélte, hogy játssza el a võlegényét. Akkor még - úgy emlékszem - nem volt rajta fátyol. Csakis az esküvõn, és utána, éjszaka.
K. Judit 2015 jan. 30. - 12:44:15
(486/9141)
Ajjaj, megvan, melyik király uralkodása alatt játszódik a Maids története.
Taejongról van szó, Taejo (YSG) fiáról, akit mi úgy ismerünk, hogy BAng-won.
Nagy természetû ember lehetett, össze se lehet számolni, hány gyereke volt (16 fiút számolok, köztük Sejong királyt is, plusz két örökbe fogadott fiút, és kb. 17 lányt).
Mindent a hivatalos feleségekkel és az ágyasokkal együtt 18 nõtõl. 7 ágyas nem szült neki gyereket.

Na nem fogunk unatkozni, ha ezt a drámát is körbejárjuk történelmileg. Remélem egyébként sem.
(Az imént OJH kinyírt egy terhes szolgálót, ezt azért majd meg kell magyarázniuk ... azt meg még senki nem is tudja, hogy az a lány is terhes, aki felvette Yn jeob cipõjét.)
Tegu 2015 jan. 30. - 12:31:01
(485/9141)
Yool bátyja sem ismerte fel WAngSo-t, WangSo pedig Yoolt nem látta, a bátyót sem igazán, a nevelõszülõkre meg nem emlékezett, sõt, a nagyfülü nõ mondta is, hogy alig látta õt WangSo.
K. Judit 2015 jan. 30. - 12:16:54
(484/9141)
Visszagondolva: az, hogy Yool levett egy terhet Wang So válláról, azt is jelentheti, hogy nem csak a születésekori átok határozhatja meg az életét, van, hogy õ ment meg másokat és van, aki igényli a segítségét, van, aki kedves hozzá.
Talán ezért volt jókedve.
K. Judit 2015 jan. 30. - 12:10:17
(483/9141)
Tényleg, a báty is ott volt ... õk hárman biztos nem változtak egyáltalán.

De most túl azon, hogy mi természetesen látjuk, hogy a lány lány, azért Wang-so-nak is gyanús volt Yool, például összehasonlítva a nindzsa lánnyal, valahogy pont a gibangban jött rá, hogy a lányok egyformán töltenek bort, fel is rémlett elõtte Yool kissé spicces töltögetése. Arról a félreérthetõ, féltékenykedõ viselkedésérõl nem is beszélve.

Azzal egyetértek, hogy a férfiak néha a legordítóbb dolgokat se veszik észre, de a forgatókönyvíró inkább csak össze akar keverni minket (például ezzel a sok Wanggal, Hwanggal, vagy hogy mindenkit horabonyinak szólítanak, még a néma szolgálót is ...), hogy szórakozzunk :))
Illiona 2015 jan. 30. - 11:58:43
(482/9141)
a nevelõszülõkön kívül a bátty is ott volt az álesküvõn, és azt is most felismerhetné, az olyan megjegyezhetõ, karakteres jelenség. A nevelõszülõk jobban elmennek sablonos külsejû embereknek.

De ha igaz lenne amit mondasz, hogy Wang So felismeri õket, és csak ugy tesz, mintha nem, akkor viszont nem õket vágja át, hanem a filmkészitõ minket, és ez a variáció nem tetszene.