K. Judit 2015 febr. 10. - 12:51:44
(861/9141)
"Szerintem YW, miután a trónra ülteti Wookot" ... ez biztos?
Mert én úgy tudom, hogy a jelenlegi király után WangSo lesz a soros.
Rhubarb 2015 febr. 10. - 12:49:36
(860/9141)
Egy már elkészült mûvet nem hiszem, hogy nagy mértékben átírhatna a forgatókönyvíró.
Csak így értettem.

Mindegy, ez szubjektív dolog.
Én nagyon élvezem, hogy Jang Hyuk, koldus kardforgató, nõcsábász, herceg, az uralkodót támogatja, a banda vezére, a fiút szereti.
Eddig a legtöbbe csak belekaptunk, de a nõi nézõket ezzel a szerelmi szállal lehet bevonzani.
Nekem többet mutat, mint eddig.

http://storyball.daum.net/story/158
Itt csak 20 részes.
K. Judit 2015 febr. 10. - 12:46:12
(859/9141)
Még csak erre akarok reagálni, én is úgy látom, hogy "kimondatlanul elfogadtatják ezt a hierarchiát" ...

A Maids-ben is látszik, hogy egyesek csak akkor veszik észre az égbekiáltó igazságtalanságot, ha valami nemesebb származékról van éppen szó. Tehát ha valaki alacsony sorból született, elégedjen meg a sorsával és örüljön, ha enni kap. De ha valaki lecsúszik bármilyen okból, azt rettentõen sajnálni kell....

Biztos vagyok benne, hogy innen ered a mai hatalom-, pénz-, sikerorientáltság. Ezért akar mindenki sztár lenni, még akkor is, ha csak rövid ideig sikerül neki.
Tegu 2015 febr. 10. - 12:42:45
(858/9141)
Igen, s azt is mondta, hogy ne kapkodjon, nyomozzon ki mindent, s várja ki a megfelelõ idõt a bosszura.
Rhubarb 2015 febr. 10. - 12:42:19
(857/9141)
Én ezt így nem raktam össze, de biztos.
Nekem úgy tûnt, hogy csak bánkódnak, amiért a rendkívül tehetséget YW-t hozzá akarják adni a szerencsétlenhez.
Rhubarb 2015 febr. 10. - 12:40:24
(856/9141)
Elhangzott valami olyasmi YW-tól Wang Wooknak, Wang So ismeri WSR gyenge pontját és neki majd ezt kell kihasználnia.
Szerintem YW, miután a trónra ülteti Wookot, nem állna meg, WSR ellen menne.

Ezt az öröklési törvényt honnan vettétek?

Mert, hogy pont most a hercegek közötti harcmûvészeti párbaj, vagy mi pont azért került kitûzésre, hogy szerencsétlen mostani uralkodó utódját kiválasszák.
És nem a fiai, hanem a testvérei közül.
Elég megalázó...
Tegu 2015 febr. 10. - 12:40:22
(855/9141)
De, volt egy gyülés a trónteremben még az elején, ahol elmondták, milyen szerencsés csillagzat alatt született Yeon Woon, mert éppen arra akarták beprotezsálni, hogy WSR fiához menjen feleségül, mire a király TAejo közölte, hogy éppen ezért lesz WangSo felesége. Ezzel feljogosult arra, hogy a palotában maradjon.
Nem emlékszem pontosan a szavakra, de ez egyértelmüen nyilvánosság elõtt annak kinyilatkoztatása, hogy ezzel WangSo is elfogadhatóvá válik és nem kell visszaküldeni a palotán kivülre.
K. Judit 2015 febr. 10. - 12:35:41
(854/9141)
Úgy emlékszem, csak azt ígérte meg az apjának, hogy felkutatja és megöli a gyilkosait.
Nem volt szó trónról, bár Taejo azzal a bizonyos mondatával, amit korábban idemásoltam, bízik abban, hogy WamgSp lesz a király.
Rhubarb 2015 febr. 10. - 12:35:30
(853/9141)
Az átok megtörése már nem került a "nyilvánosság" elé.
Anyuka azt már nem hallotta.
Csak Thedzso és tanácsadó tudnak róla.
Gondolom, úgy tartották, majd idõvel hat.
Tegu 2015 febr. 10. - 12:34:26
(852/9141)
Mert?
Az természetes, hogy tul nagy hatalmat nem szeretne WSR-nek, látva, hogy eddig mit müvelt - kicsit itt a párhuzam az EK-val - de szüksége van rá. Azt tudjuk, hogy a törvények alapján a király testvérei már nem rughatnak labdába trónrakerülés szempontjából, csak a király gyerekei. Persze, ez nem zárja ki azt, hogy WSR is trónra készülne legszivesebben, de õ beérné egy galamblelkü királlyal, akit irányithatna. A parókás Wook-ról ezt képzeli.
K. Judit 2015 febr. 10. - 12:33:13
(851/9141)
Íróról beszéltem, az mindegy, hogy webnovellát, vagy forgatókönyvet ír.
Nem tudom, milyen egy webnovella, de egy filmhez biztos, hogy kell forgatókönyv, akármi volt is az alapja.
Tegu 2015 febr. 10. - 12:29:22
(850/9141)
Szerintem a testvérét, Jeongjong királyt akarja megvédeni, s nem készül a trónra.
K. Judit 2015 febr. 10. - 12:27:43
(849/9141)
Nem nyomorúságos. Csak pár szereplõt ismerünk meg szolgálóként, õket is azért, mert valami miatt le vannak fokozva, ill. olyanokat, akik fel akarnak emelkedni mindenáron.
Szóval nem kell attól félned, hogy az egész dráma az alagsorban játszódik :)
Kegyetlen világ, de a gazdáik élete is kegyetlen. Akik valaha összeházasodtak, nem szeretik egymást, csak a pénz és a hatalom köti össze õket, ugyanakkor vannak közöttük melegszívûek is, mint pl. a fõhõsnõ volt võlegénye, de õ meg - talán csak egyelõre - túl gyenge ahhoz, hogy ne engedelmeskedjen az apjának.
Még nem derült ki OJH igazi identitása, csak annyit tudunk, hogy egy titkos szervezetnek dolgozik.
De bõven lehet, hogy kiszáll, még mielõtt ...

Várom, hogy a Shine-ban Jang Hyuk mutasson már valamit, ami miatt érdemes tovább nézni ...
Tegu 2015 febr. 10. - 12:27:17
(848/9141)
Igen, harcol a lelkében az anya és a jóslattól félõ, dinasztia érdekét nézõ királyné.
Biztosan fájdalmas lehet anyja átkozódását hallgatnia WangSonak, de remélem, csak megjátssza az összetört fekete bárányt. Mellesleg, mintha elfelejtõdött volna, hogy a házasságával állitólag megtört az átok.
Rhubarb 2015 febr. 10. - 12:22:53
(847/9141)
Ja és Yeo Won szerintem WSR ellen is dolgozik.
Tegu 2015 febr. 10. - 12:21:33
(846/9141)
Igen, valószinüleg azért idõznek ezzel az álruhás cirkusszal annyit, mert vérszegény a történet, a rosszak meg akarják szerezni a trónt, a jók pedig ezt megakadályozzák, de mintha nem döntötték volna még el, hogy komoly trónviszályt vagy komikus álruhás szerelmi történetet akarnak-e a sorozatból csinálni. Na de nem koreai lenne a sorozat, ha nem lenne benne várhatólag valami csavar, bár sok meglepetés minket már nem érhet, kiderül a hasonlóság oka, WangSo pedig végiggyilkolja az összeesküvõket egyenként, a végén a WSR-t. Még tudok valamit Wang Wookról, de valószinüleg teljesen lényegtelen, igy nem is spoilerezek, nem olyan komoly ez a sorozat.

Igen, a másik jobb sorozatnak néz ki, csak szörnyü lassan készül el a forditás vagy mi voltunk elkényeztetve.
Lehet, hogy nincs igazam, de én ugy gondoltam, hogy a feliratok nem a csatornák megbizásából készülnek, hanem ugyanugy önkéntes ingyen feliratozók készitik, mint nálunk. Az elképzelhetõ, hogy van már olyan csatorna vagy produkciós iroda, amelyik néha fizeti a forditást vagy valami kapcsolatban van a viki-vel.

A Maidsben szerintem a társadalom alján létezõk ugyanazt tükrözik vissza, amit az udvari intrikák feljebb, talán kicsit jobban összetartanak, de ez a kasztrendszer gondoskodik arról, hogy minden gondolatuk a felemelkedés legyen, akármilyen áron és persze semmi nem elég. Nekem a dagadt szolga a legmegdöbbentõbb, ahogy rögtön lekezeli Inyeobot és ellene fordul, a legrohadtabb embertipus.
Tulajdonképp az összes sorozatban valahogy kimondatlanul elfogadtatják ezt a hierarchiát, a mai sorozatokban is, mintha azt üzennék, hogy azért az az igazi, ha valaki a felsõ tizezerhez tartozik.
Rhubarb 2015 febr. 10. - 12:14:28
(845/9141)
Egyébként nem tudom, mennyire "írják" a forgatókönyvet, ugyanis a sorozat egy tavaly megjelent webnovella alapján készült.
Rhubarb 2015 febr. 10. - 12:12:39
(844/9141)
Pont a tegnapi részben volt egy pillanat, mikor azt gondoltam, az anyja nem is gyûlöli talán annyira.

Nem vonz a Maids, annyira nyomorúságosnak tûnik.
Nem vagyok hangulatban.

Maradok ennél a szórakoztatóbb drámánál.
ugyanakkor biztos vagyok benne, ha ennyire komédiáznak az elején, a végén nagyon szomorúak leszünk.
Bevált recept, nálam hat.
Rhubarb 2015 febr. 10. - 12:09:51
(843/9141)
A váltóval, a vázákkal, a tükörrel.

Annyit mondott, hogy sikerült találkozni a titkos õrséggel, de azt üzenik, még nincs itt az ideje, hogy megjelenjenek a császár elõtt.

Nekem az a fura, hogy Thedzso egyértelmûen a trónra szánta Wang Sot, meg is mondta neki, de benne még nem látom, hogy megérett volna, nem tett ilyen kijelentést, hogy oké, trónra megy.
K. Judit 2015 febr. 10. - 12:02:09
(842/9141)
Shine:
Én már majdnem elhatároztam, hogy abbahagyom... max. egy epizód ...
Nekem bajom van a forgatókönyvvel, a színészekkel (az unalomig ismételt grimaszok, arcok, hanghordozás ... szóval semmi új, olyan, mintha nekik is elegük lenne, rutinból játszanak). Aztán a helyszínekkel, a frizurákkal, bocsánat ha valakinek nagyon tetszik. Nekem az jön le, hogy az író a jól bevált eszközökkel akar eladni egy sztorit, amit beleerõltetett a Wangok történetébe. Pl. a fiúnak öltözött okoska lány, a herceg, aki hülyének tetteti magát, hogy leleplezze az apja gyilkosait, a gonosz anya, aki - nem hogy nem szereti, de - GYÛLÖLI a fiát, ami megint csak nonszensz... Szóval arra megy ki az egész, hogy egyeseknek szurkoljuk, másokat nagyon utáljunk, mint a bábszínházban. Nem lehet túl drága a sorozat, alig van külsõ helyszín, gyakorlatilag szinte az egész mûtermekben zajlik. Ha a felét kihúznák, akár színdarabot is írhatnának belõle.

A Maids viszont elég jó. Izgalmas, mozgalmas, jók a szereplõk, még a másodvonalbeliek is (pl. a volt võlegény, és YO, a gonosz vetélytársnõ). Most is lehet izgulni, hogy vajon él-e még az öregasszony, aki a királyt várja ... Hogy eljut-e IY a királyhoz, vagy esetleg ki tudja-e hallgatni a király és az öreg néni beszélgetését, amibõl megtudhat ezt-azt...
Tetszett a jelenet, amikor a kiszeng hazakísérte a védelmi minisztert, és ha OJH nem akadályozza meg, be is megy. OJH mindenhol ott van, mindent hall, mindent lát, mindent tud. Nem csoda, hogy elirigyelte õt a pénzügyminiszter felesége :) Tulajdonképpen az is lehet, attól félt, ajándékképpen a pénzügyminiszter házába kerül, ezért ment volna bele, hogy Inyubbal összeházasodjon. Valami miatt feltétlenül a védelmi miniszter házában akar maradni. Talán a szolgálók fõnöke miatt ...

(Megdöbbentõ, ahogy a szolgálók privát életérõl nyilatkoznak a gazdáik, úgy tekintenek rájuk, mint a beszélõ barmokra, akik semmilyen befolyással nem lehetnek a saját életükre. Az még megdöbbentõbb, hogy milyen sok szolgáló van, aki hozza-viszi a híreket, nyalja a hátsójukat, feljelentgetik egymást, pedig õket ugyanúgy kutyába se veszik ...)