K. Judit 2015 febr. 07. - 23:46:07
(781/9141)
Azt hiszem a DY-ban volt, az egyik egy csõre tekert szöveg volt, és csak bizonyos egy vonalba került szavakat olvastak össze.
De volt egy másik titkos szöveg is, ami talán valami kottafélével lett érthetõ.
És még beugrott egy dolog egy madzsong-os játékterembõl is ...
Tegu 2015 febr. 07. - 23:45:57
(780/9141)
Nincs is rajta mit szeretni.
A szeretetet nem lehet parancsokkal és hatalommal megszerezni.
Illiona 2015 febr. 07. - 23:45:03
(779/9141)
Yoon Oknak hiába van meg mindene, az apja pénze és hatalma, egyetlen dolgot nem tud csak megszerezni, hogy akit kinézett fiút, az szeresse õt.
vagy egyáltalán valaki szeresse.

Hiába veteti el magát, a fiú lelke soha nem lesz az övé!
és õ tényleg minden elõkelõség és tartás nélkül dühöng majd.
Tegu 2015 febr. 07. - 23:44:09
(778/9141)
Van egy olyan érzésem, hogy mire a király odaér a nõhöz, aki a levelet irta, a nõt már elteszik láb alól.
Ne legyen igazam, de amikor valakit egyedül hagynak fontos vallomások elõtt, az mindig igy jár.
K. Judit 2015 febr. 07. - 23:40:31
(777/9141)
Nem láttam a 6-ost, most hirtelen azt sem tudom, ki a tanácsos.
Most már azt hiszem érdemes megvárni a szöveget.
K. Judit 2015 febr. 07. - 23:38:13
(776/9141)
Fogadok, nem lesz elég neki, hogy sikerült megszereznie IY võlegényét, meglátta õket kettesben OJH-val, most majd õrá is rá akarja majd tenni a kezét.

Az EK-ban a békát jobban megértettem, mert az apja egy hihetetlen hatalmú hadvezér volt, nyilván arra nevelte, hogy mindent megkaphat az élettõl. Vagy azért, mert eleve kiváltságosnak született, vagy azért, mert erõszakkal mindent meg tud szerezni.
Szerencsétlen erre kapott egy férjet, aki édes volt ugyan, de a nap 24 órájában egy másik nõért sóhajtozott ...

De ez a lány "csak" szimplán irigy, gonosz mindenért, amit nem õ birtokolhat, és állati féltékeny. Még a totálisan kisemmizett volt barátnõjére is.
Illiona 2015 febr. 07. - 23:36:27
(775/9141)
szerintem csak a tanácsos szolgáját akarták megölni, csak mert IY odament, emiatt akarták õt is.
Vagyis a Pénzügyminiszter aktivan részt vesz a titkos csoportban is, és a király felé is hüséget mutat.

a csoportba titovalójában, ezért kellett a börtönt is túlélõ szolgát megölni.

viszont igy két besúgó is van a védelmi miniszter házában? OJH, és a szolgák nõi fõnöke?
még a fátyolos nõ bárki is san beépülõkrõl (hiszen Szolvon elmondta a PM-nek, hogy mit csinálnak titokban) nem tudhatták, mennyit tudtak meg lehet szerintem

(Jobb klikk, másolás, és igy ha elvész amit irok, lehet ismételni :)))
K. Judit 2015 febr. 07. - 23:33:06
(774/9141)
Ilyenkor másold ki Word-be, késõbb el tudod küldeni.
Direkt ilyenekért vezetek én is egy jegyzeteknek való file-t, mert tudom, hogy néha félbe kell hagyni a mondanivalómat egy telefon vagy valami más miatt, így nem foglalom addig is a helyet.
Egyébként a GE után másodszori elküldésnél már szokott mûködni.
Illiona 2015 febr. 07. - 23:25:58
(773/9141)
Yoon OK lesz még rosszabb is a 6. részben,

az egyetlen visszavágás, ami ebben a 2 részben eszembe jutott, hogy milyen jó lenne a IY lenne a király titkos gyermeke, és a tanácsos, Szolvon csak felnevelte volna.
Tudom hogy ez már tényleg csak fantázia, de ekkor mindenki meglakolna: a pénzügyminiszter elszalasztott egy esküvõt, ami a királyi családba röpitené, a szolgák mind felségsértés miatt börtönbe mehetnének,
OJH összevonhatná a szemöldökét (az jól megy neki)
Yoon Ok pedig hajbókólhatna neki élete végéig!
Illiona 2015 febr. 07. - 23:20:08
(772/9141)
Nem hiszem el!

már kétszer megfogalmaztam amit mondani akartam de nem megy át, GE, feladom, majd reggel.
Tegu 2015 febr. 07. - 23:18:30
(771/9141)
Ez a Yoon Ok viszont rászolgált egy jó nagy verésre, uolyan kegyetlen gonosz irigy perszóna, mint Béka volt az EK-ban.
Nem fogom megsajnálni soha
Tegu 2015 febr. 07. - 23:06:27
(770/9141)
Szerintem a fiu a nyillal és a fátyolos nõ a titkos szervezet tagjai, elõbbi ugy tünik, hogy valami fõnökféle vagy annak a képviselõje.
De hogy miért akarták megölni a szolgát és Inyeobot is, tulajdonképp nem egészen érthetõ. Utasitásra? Mit nem lett volna szabad megtudnia Inyeobnak? Hogy mit üzen az apja?

Na az egy másik irritáló és ismétlõdõ talány, hogy valaki az utolsó pillanatában miért nem fogalmaz egyértelmüen, miért kell virágnyelven meg titkos kódokkal üzenni?
Már nem is tudom melyik sorozatban volt egy uilyen levél, amihez két epizód kellett, mire megfejtették.
K. Judit 2015 febr. 07. - 23:00:01
(769/9141)
Köszi, erre jó ideig nem jöttem volna rá :)
Tegu 2015 febr. 07. - 22:38:57
(768/9141)
Moon-ban:)
Én meg láttam a KIng of Baking-ben és a Hwang Jin Yi-ben, mindkettõben szerencsétlen lecsuszott anyát játszott.
Jó szinésznõ.
K. Judit 2015 febr. 07. - 21:34:49
(767/9141)
Errõl beszéltünk már ezen a topikon, egyetértettünk, hogy ha most érzelmeket, vagy szenvedélyt mutatna, azonnal lebukna.
Neki most pont az a dolga, hogy higgadtnak tûnjön, csak semmi feltûnés. Persze fel szeretnénk kicsit gyorsítani az eseményeket (mint pl. a Shine-nál), de ez van. Meg kell várnunk, míg a forgatókönyvíró és a rendezõ alkalmasnak látják a pillanatot :)
Különben én nem szoktam letölteni, online nézem (és azt hiszem Tegu is).
K. Judit 2015 febr. 07. - 21:27:34
(766/9141)
Én is láttam már valamiben, ott sámán volt, vagy valami boszorkaféle.
K. Judit 2015 febr. 07. - 21:26:19
(765/9141)
Pedig van rá esély, hogy még holnap sem lesz felirat.
Azt hiszem, a fordító bevárja mindig a következõ részt is, kettesével könnyebb neki.
(Sajnos kifogtuk ..., nem emlékszem, hogy mikor lett végül is felirata az elõzõ részeknek. Valamelyik éjjel vettük észre.)

Nehéz szöveg nélkül tippelni, hogy mirõl lehet szó, belenéztem az ötösbe, de csak két jelenetben vagyok biztos. A vetélytárs lány - miközben a lábát IY-bal mosatta - elárulta neki, hogy sikerült elvennie a volt võlegényét. Ezt abból gondolom, hogy IY gratulált neki, de nem látszott nagyon meglepettnek. Aztán ugyanezt a fiúnak is megtette. Neki is gratulált, de a srác nagyon ki volt borulva, gondolom mentegetõzött, hogy nem õ akarta, kényszerítették. Kicsit ki is kelt magából, talán erõszakosnak is volt mondható, aztán úgy emlékszem OJH közbelépett. A lány mindenesetre belátta, hogy nem tudnak harcolni az erõsebbek ellen és még a gyûrûjét is visszaadta. (Nem volt nagyon megrendülve, nem hiszem, hogy különösebben szerelmes lett volna a pü. miniszter fiába.)

Ami az epizód elején történt, arra nem emlékszem pontosan, bár van egy sejtésem, mintha a fiút, aki elárulta IY apját, megölte volna az íjász egy gyilkos nyílvesszõvel. Nekem a többihez szöveg kell, az új szereplõket (fiú az íjjal, meg a fátyolos nõ) sehogy sem tudom belehelyezni a történetbe.
Illiona 2015 febr. 07. - 18:20:22
(764/9141)
Yoon Ok Anyja, a védelmi miniszter felesége:
ezt a szinésznõt láttam már az East of Eden c soriban, ott olyan semmilyen szerepe illetve karakter nélküli karaktere volt, mindegy volt, hogy van e a képernyõn vagy sem, egyszerûen csak több szereplõ volt miatta.
Bár a készitõk ott talán pozitivnak akarták az õ személyét, de ez nem jött össze, azért az itteni értékrend más.

Na itt a Maidsban legalább van karaktere, igaz hogy negatív, a sznob, magát kelletõ kiéhezett középkorú nõ.
Illiona 2015 febr. 07. - 18:07:10
(763/9141)
Maids 6:

spoilermentesen:
hát nagyon kell a szöveg, elég sokat beszélnek benne!
Vannak nagyon jó szituációk, bár az 5. rész latrinás jelenetét semmi nem übereli!

továbbra is nincs semmi utalás, ki a fátyolos nõ! Van viszont egy magas rangú vendég, aki titokban jön!

nekem továbbra is a fiatalúr a kedvencem, OJH csak a 2. helyen áll a semmilyenségével. Talán majd belendül, de eddig semmi. 6 részen keresztül oké, hogy beépülve szerepet játszik, de ha õ a fõszereplõ akkor már mutathatna valamit. Valami érzelmet, szenvedélyt.
Illiona 2015 febr. 07. - 16:11:16
(762/9141)
Maids 6

már le is jött, de angol még az 5-nek sincs.
csak remélem hogy nem hétfõn v kedden lesz!