K. Judit 2015 jan. 31. - 11:20:39
(521/9141)
Igen, az a beszélgetés érdekes lesz, ami a védelmi miniszter és a lány apja között zajlott, talán megérjük belõle, hogy mégis miért nem tudta megakadályozni a tragédiát.

Eljutottam decemberig, innentõl sokáig a tûzrõl lesz szó, majd késõbb belekukkantok.
Tegu 2015 jan. 31. - 11:20:21
(520/9141)
Moo-Myeong
Az már sejthetõ, hogy a dinasztia ellen titkon szervezkedõk egyik alakja, de a származása még titok.
Nem csodálkoznék, ha az elõzõ, goryeoi dinasztia valamelyik leszármazottja lenne.
Illiona 2015 jan. 31. - 11:17:44
(519/9141)
igen, erre a fiúra gondoltam, jó hogy lesz késõbb szerepe, nagyon kellemes tekintete van.

én sem vagyok teljesen képben mindig, hogy akkor most melyik házban vagyunk és fõleg ahol személyzet van, a hátsó részeknél, hogy kinek kik is a szolgálói. De ez majd letisztul késõbb.
K. Judit 2015 jan. 31. - 11:17:12
(518/9141)
A cipõimádó szolgáló nagy ambíciókkal.
(Nem kellett szöveg ahhoz, hogy felismerjük a jellemét. A simlis fiúval kavar, õ utasította vissza a fiatal hentest.)
K. Judit 2015 jan. 31. - 11:13:43
(517/9141)
Õ a védelmi miniszter, a srác apja.

(Még keverem a két miniszter családját, a két feleséget is, de majd kialakul.)
K. Judit 2015 jan. 31. - 11:11:56
(516/9141)
Õ mentette meg a lány apját Taejo-tól, épp kivégzés elõtt.
Ilyen apróságokkal, hogy elkapta azt a kardot, amivel a lány apját akarták lefejezni, és csak egy kicsit sérült meg a keze,
nem is érdemes foglalkozni :))

Találhattak volna egy rokonszenvesebb srácot, mert õ azért próbált segíteni, és a lánnyal is õszinte volt ... aztán a papája vagy meggyõzte, vagy ráparancsolt.
K. Judit 2015 jan. 31. - 11:06:33
(515/9141)
A fiú a testvére (muszáj volt már az elsõ részben levetkõztetni :)
Nagyon simlis
Tegu 2015 jan. 31. - 11:06:25
(514/9141)
Vissza kell néznem egy beszélgetést, de arról van szó, hogy a lány apja, Kook Yoo /Szolvon/ be akar épülni a Joseon dinasztia ellen szervezkedõk közé, hogy aztán leleplezze õket, igy árulónak tünik.
Elõtte azonban ezt a tervét, hogy szükség esetén bizonyithassa, hogy nem áruló, elmondja Kim Chikwonnak, aki asszem hadügyminiszter, az õ fia Kim Eun Gi /aki nekem nagyon nagyon nem tetszik mint pasi/, a képen Kim Eun Gi.
Valószinüleg rosszul választott, mert letartóztatják árulóként.

Ugy tünik, mintha nagy fába vágtuk volna a fejszénket, de olvastam, hogy ez a sorozat nem az udvari intrikákkal foglalkozik majd fõként, hanem a társ. mélyén élõkkel, igazságtalanságokkal, stb, max. annyi lesz a történelem, amennyire az ezek életére kihat.
K. Judit 2015 jan. 31. - 11:04:34
(513/9141)
A védelmi miniszter lánya, olyan lesz, mint az anyja.
K. Judit 2015 jan. 31. - 11:03:19
(512/9141)
A gibang vezetõje.
Lehetett valami OJH és közte a múltban, most nagyon úgy tesz, mint aki csak az üzletre koncentrál.
K. Judit 2015 jan. 31. - 11:01:48
(511/9141)
Benéztem a Smpi fórumra, november óta fut a Maids (Slave Servants) oldal (még nem olvastam bele, de) van sok kép a szereplõkrõl, párat kiválasztottam:

A fõhõsnõ
K. Judit 2015 jan. 31. - 10:58:40
(510/9141)
Mindig elcsodálkozom, hogy egy-egy történelmi személyiséget egyes filmkészítõk mennyire más személyiségnek látnak.
Ez a többi filmre is érvényes.
Lásd pl. DY alakját a KHT-ben vagy a JOJ-ban, ugyanez Janggal kapcsolatban.
Vagy pl. Yi san-t mennyire másképp ábrázolják a legtöbb filmben, és Jeongjo-t is (Güm)
Akkor ott van Sukjong egyszer JJH, egyszer Yoo Ah-in arcával,
stb..

És most Taejo és Taejong, lehet, hogy még erõteljes bennem a TGS-beli szerepük, de egyelõre nehéz azonosítanom õket a szerepükkel...
K. Judit 2015 jan. 31. - 10:43:57
(509/9141)
És ha már képek:
itt van Oh Ji-ho, aki kettõs életet él.
Biztos ki fog derülni róla, hogy minimum herceg volt elõzõ életében :)
Tegu 2015 jan. 31. - 10:42:44
(508/9141)
Leirom az elõzményt tényleg röviden:

Yi Seunggye a Goryeo-korszak végén puccsal megszerezte a hatalmat és megalapitotta a Joseon Dinasztiát, s annak elsõ királyaként, Taejo néven került trónra.
5. fia, BangWon segitett neki a trónrakerülés idején, mikor a dinasztiaváltás ellenzõit és azok vezetõjét, Yeong Mong Ju-t, tudóst és államférfit meggyilkolta /láttuk ezt a TGS-ben, egy hidon verselgettek, majd mikor egyértelmüvé vált BangWon számára, hogy YMJ nem fogja támogatni egy uj dinasztia létrehozását, megölte YMJ-t/
Annak ellenére, hogy BAngwon egyértelmüen a legalkalmasabbnak bizonyult trónörökösként, apja, Taejo mégis nem õt, hanem 8. fiát jelölte koronahercegként. Hiba volt.
/ebben nagy szerepe volt a tudós és államférfi Yeong Do Jongnak is, aki másképp képzelte a király és nemesség szerepét az uj, Joseon dinasztiában, mint BAngwon, errõl láttunk sok vitát a TDR-ben/
Bangwon megtudva, hogy el akarják tenni az utból, legyilkolta apja tanácsadóját Yeong Do Jongot, a koronaherceget és annak testvérét.
Taejo elfáradva és elborzadva Bangwon mészárlásaitól visszavonult és kinevezte 2. fiát királlyá /Jeongjong/, õ viszont rövid idõn belül átadta a trónt BangWonnak, aki Taejong néven foglalja el a trónt.

Itt tartunk most.
Az öreg király, aki aranypalásban mászkál, elvonultan él, Taejong pedig követeket küldözget hozzá, gondolom elsõsorban azért, hogy megbocsásson neki a testvérgyilkosságokért.

De még mindig van egy tábor, feltételezhetõen még az udvarban is, akár a miniszterek között is, amelyik nem akarja elfogadni az uj dinasztiát, szervezkednek Taejong ellen.

A képen Taejo, a Joseon /CSoszon/ dinasztia alapitója
K. Judit 2015 jan. 31. - 10:42:07
(507/9141)
Erre a fiúra gondolsz?
Lesz szerepe, a fõszereplõk között van a képe.
Azt hiszem a cipõimádó szolgáló még meg fogja bánni, hogy kikosarazta ... de megérdemli.
Illiona 2015 jan. 31. - 10:25:37
(506/9141)
és még a Maids kapcsán:

van az szép magas hentesfiu a miniszter házában, az olyan csendesen, de jelentõsen van jelen!
szerintem neki is lesz késõbb komolyabb része a cselekményben, kizárt hogy csak statiszta legyen.
A hentesbárddal is olyan keményen bánt, csak feltételezem, hogy darabolt már simán embert is!
Õneki tetszik az a cselédlány aki már az úrfival...
róla még nincs képem sem, majd du.
Illiona 2015 jan. 31. - 10:20:14
(505/9141)
Maids 1-2 höz
Tényleg durvaq ez a kötéllel rángatás, és szerintem egy 50 kilós embert nem is tudom hogy lehet e igy vonszolni, biztosan trükköt alkalmaztak.

Én megértem OJH-t, ha nem ilyen kegyetlen, és nem ennyire kemény, és csak egy pillanatban próbál meg emberséges lenni bárkivel akkor el is bukik abban a pillanatban. Azt láttuk hogy ezekben a házakban rengeteg szolga van, és minden sarokra jut egy leskelõdni! Ha valakivel kivételt tenne, arról biztosan tudná a szolgasereg, és a háziak is 5 percen belül!
A szolgákban pedig nem lehet megbízni! a pletyka és ármánykodás, rosszindulat ugyanugy jelen van, szolidaritás nulla, mint gazdagéknál.
erre lesz a 3.-ban is durva példa.
K. Judit 2015 jan. 31. - 09:51:07
(504/9141)
Úgy látszik Taejo már teljesen elhülyült állapotban van itt. Én úgy tudtam (a TGS kapcsán), hogy annyira kikészítette õt idegileg a saját fiai testvérháborúja, hogy elvonult élete utolsó részében egy kolostorba. Persze elõtte még megkeseríthette egyesek, fõleg Bangwon (Taejong) és néhány más alattvalója életét.
Talán ez lesz majd a 3. részben, hogy az öreg meggondolta magát, erre tettek utalást korábban is, hogy nagyon rapszodikus. Bár egy idõre még a nyakán hagyta Szolvon fejét, késõbb mégis megvádolta. Vagy a "földalatti" mozgalom támogatása derült ki valahogy. A két minisztert még nem tudom hová tenni, talán az idõsebbik, a pénzügyminiszter, a võlegény apja megpróbál segíteni, de kérdés, hogy meddig tud elmenni. Belenéztem a harmadikba, azt hiszem végül még a fiát is sikerül rávennie, hogy visszakozzon. De elképzelhetõ, hogy Szolvon valamit nem volt hajlandó bevallani, vagy visszavonni, ami feltétele lehetett volna a segítségnek, vagy a vég elkerülésének. Nem is folytatom, mert a szöveg nélküli képekbõl is jól látszott, hogy mi lett az eredménye....

Viszont valaki mozgatja a szálakat, akit még nem láttunk, vagy akirõl nem gondolnánk, akinek pl. OJH is engedelmeskedik. Tehát az õ szerepe is valószínûleg egy terv része, talán összefüggésben van azzal az illegális politikai csoportosulással.

Már kezdik árnyalni a gazdagok kontra szegények képet mást nem is írok, elképesztõ gonoszságok következnek.
Tegu 2015 jan. 31. - 07:52:20 Előzmény K. Judit
(503/9141)
Igen, eddig két királyt láttunk, Taejot, az öreget, aki már visszavonult és Taejongot, a fiát, aki már trónon ül és követeket küldözget apjához.
Tegu 2015 jan. 31. - 07:42:52 Előzmény Illiona
(502/9141)
Maiden 1-2.
Megnéztem az elsõ két részt, az eszközei közül a kötél nagyon nem tetszik nekem, durva, mikor nyakukra hurkolt kötéllel huzza vissza a lányokat.