Tegu 2015 jan. 31. - 17:38:27
(541/9141)
Maids
Belenéztem megint az elsõ két részbe, akkor most ez már azt hiszem a végleges azonositósdi

Kim család:
Kim Chi-Gwon, pénzügyminiszter. /hozzá tartoznak az adóügyek is, azért forditják néhol adóügyi miniszternek - mindjárt értjük, miért olyan gazdagok:)/
K. Judit 2015 jan. 31. - 13:28:35
(540/9141)
A felirat nélküli 3. részbõl valahogy úgy tûnt, segíteni akar Szolvonnak, de ahogy már korábban írtam, Szolvon vagy nem volt hajlandó valamit bevallani, vagy nem volt hajlandó valamit visszavonni, és Kim miniszter idõben - még mielõtt az õ feje is kockán forgott volna - visszavonult, és a fiát is kiparancsolta a segélyakcióból...

Az elsõ részekben egyik miniszterért sem tettem volna tûzbe a kezem, kíváncsi is voltam, mi lesz a szerepük. Az idõsebb, a Kim nevû látszott akkor is okosabbnak, de ez persze néha nem erény, hanem nagyon is rossz pont. Már ahogy megjegyezte a kiszengnek, hogy ne nagyon sóvárogjon OJH után, az is bizonyította, hogy pillantásokból is ért. (Legfeljebb a sóvárgás tárgyát nem találta el, vagy ez esetben a pénz és a pasi iránti vágy talán nem is választható el egymástól.)
K. Judit 2015 jan. 31. - 13:21:09
(539/9141)
Értem, hogy kirõl van szó, én is azért használok régi neveket (Szolvon, a másiknál Csilsuk), mert tudom, hogy így mindenki érti.

Az idõsebb miniszter Kim .. a pénzügy-, vagy adóügyi, az õ fia, mentette meg Szolvont, õ a fõhõsnõ võlegénye.
A fiatalabbik miniszter lánya a vetélytársnõ, a fia a simlis, aki a szolgálókkal kavar, és az õ felesége nézte ki a lányának a Kim-fiút.
Tegu 2015 jan. 31. - 13:12:36
(538/9141)
Volt egy jelenet, amikor Taejong kérdezgette, ki lesz a következõ követ apjához, Taejohoz, de nem versengtek a feladatért. Elõtte pedig elmondták, hogy eddig minden követet kivégzett Taejo, aki belépett hozzá. Igy gondolom, hogy már eleve ugy esett rá a választás, hogy õ a következõ, akit majd megöl esetleg Taejo.
Még nem ismerjük az udvari felállást, de az ellenségeskedésbõl arra következtetek, hogy a Heo család örült volna, ha megölik a lány apját, a Kim család is leirta õt.
Ugyanakkor a Kim miniszter Heo-hoz akarja beépiteni a kiszenglányt, hogy kémkedjen neki, tehát ez a Kim-adóügyi miniszter lesz a nagy mahinátor, gondolom.
És éppen neki mesélte el a terveit Inyeob apja, támogatásban reménykedve, ajjaj.
K. Judit 2015 jan. 31. - 13:05:26
(537/9141)
Ez számomra még kérdés, hogy ki küldte, nekem elég volt annyi, hogy a király rendelte magához. Szóval, gondoltam, nincs otthon.... De tényleg lehet, hogy már ez is egy ármány volt.

Tudták, hogy Taejo sûrûm változtatja a véleményét, így reménykedtek, hogy elõbb-utóbb csak sikerül egy lefejezési parancsot elérni. Ezért merték elterjeszteni a halálát.
K. Judit 2015 jan. 31. - 12:59:36
(536/9141)
A vetélytársnõ szülei vették igénybe egy házasságközvetítõ szolgáltatásait.
Talán egy kis irányítás is volt a dologban, hiszen már elterjesztették, hogy a fõhõsnõ apja már nem él.
(Azaz neki "game over", õ már nem számít. Nincs támogatója, önállóan értéktelen.)
A szereposztás hiányossága, hogy nem érezzük túl nagy veszteségnek a tévedést, azaz, hogy egy "már" võlegényt jelölt ki a számára a match-maker. Ez is jellemzõ, hogy még nem is ismeri, de már a saját tulajdonának érzi a vetélytársnõ, ezért is kezdi el gyûlölni az igazi menyasszonyt.
Tegu 2015 jan. 31. - 12:56:53
(535/9141)
Mondjuk, azt én sem szeretném, ha mások belebujnának a cipõmbe. De a cirkusz, amit utána rendeztek, kivagyisággal és rongyrázás-vetélkedõben minden képzeletet felülmult.

Arra gondoltm, hogy Inyeob apját már eleve azért küldték Taejohoz, hogy meghaljon, igy nem csoda, hogy a miniszter felesége már most halottnak nyilvánitotta õt, ami persze sokkolta Inyeobot.
Tegu 2015 jan. 31. - 12:52:45
(534/9141)
Még jó, hogy jöttek, nem tudom, mit akart vele csinálni az öreglány.
Tépkedte az övét::)
K. Judit 2015 jan. 31. - 12:50:56
(533/9141)
Ez jó duma, fõleg ha vissza akarunk utasítani valakit.
Tegu 2015 jan. 31. - 12:46:53
(532/9141)
Ennek a miniszternek a születésnapját ünnepelték. Azt irják hadügy- de lehet védelmi miniszternek is nevezni, Heo család. Õk rangosabbak, mint a Kim család, ahol az apa az adóügyi miniszter, pénzük viszont van elég, ezzel dicsekszik a feleség.
Szóval a rangosabb család /Heo/ lánya a kisebb hatalmu család /Kim/ fiát akarja férjül.

De majd képekkel, mert igy zavaros csak most mennem kell.
Tegu 2015 jan. 31. - 12:39:26
(531/9141)
Vetélytársnõ egyértelmüen. Lehet, hogy elõtte jóban voltak, de ez a võlegény miatti harc szembeforditotta õket.
Helyes lány, szerintem szebb, mint InYeob.
Tegu 2015 jan. 31. - 12:36:16
(530/9141)
Majd még kifényképezek néhány szereplõt, de ami a két fõszereplõt illeti:

Mindkettõ tesz elitélhetõ dolgokat, a lány, InYeob tulzásokba esik tekintélye megõrzése érdekében, MooMyeong pedig kegyetlen és fájóan beolvas a felette állóknak.
Birtam, mikor a Kim fiu anyját elutasitotta, amikor az magának akarta megkaparintani és hajtüt akart neki ajándékozni.
"A férfiak nem kapni szeretnek a nõktõl, hanem adni nekik, majd ha adni tudok, jelentkezem."
K. Judit 2015 jan. 31. - 12:32:10
(529/9141)
Itt viszont kiderül, hogy a két miniszter közül melyikük az apja.
K. Judit 2015 jan. 31. - 12:31:01
(528/9141)
Igen, észrevettem, írtam, hogy bocs.
Ezzel a lánnyal még nem tudok mit kezdeni.
Talán mert nem érzem akkora veszteségnek a srácot, aki az õ võlegénye is lehetett volna (de már közben a fõhõsnõé volt), vagy talán elõítéleteim vannak az anyja miatt.
Tegu 2015 jan. 31. - 12:21:31
(527/9141)
Vagy valamelyik megölt tudósnak a gyereke, találgatok.
Tegu 2015 jan. 31. - 12:20:25
(526/9141)
Ja és itt volt a 2. emeleten a produkciós iroda is.
Tegu 2015 jan. 31. - 11:47:31
(525/9141)
Várjál, ez a kiszeng, a miniszter lánya õ
Heo Yoon-Ok
K. Judit 2015 jan. 31. - 11:32:54
(524/9141)
Bocsánat, ez is a gibang "üzletasszony" vezetõje :)
K. Judit 2015 jan. 31. - 11:30:19
(523/9141)
Igen, lehetne mondjuk egy oldalági herceg fia.
Gongminnak nem volt hivatalosan gyereke, csak U király (ha egyáltalán az övé volt), de még gyerekkorában megölték.

Hiába is törnénk a fejünket, forradalmakat nem találnánk, csakis esetleg trónkövetelõ háborúkat.
Ez persze a forgatókönyvírót nem kell, hogy zavarja, bármit kitalálhat.
K. Judit 2015 jan. 31. - 11:23:48
(522/9141)
Látszik, milyen tákolmányok égnek.
Gondolom oda építettek ilyeneket, ahová felhúztak egy filmes palotát és/vagy falut.
Ezekben fagyoskodhatnak, öltözhetnek stb. a színészek.
Nem túl bizalomgerjesztõek ....