K. Judit 2017 máj. 02. - 23:16:32
(8821/9141)
Ezt köszi, akkor majd csütörtökön keresem.

Volt ma este egy amerikai film Rain-nel. Kinyitottam a tévét és egyszer csak Rain ült egy íróasztal mögött és mosolygott. Mondjuk késõbb lelõtt 20-30 embert, elég kegyetlennek tûnt, aztán õt is leszedték. Nem láttam a film elejét, de bosszú történet volt az elõzetes szerint. A Film+ adta, biztos vetítik még, nagyon sok az ismétlés.
"A herceg" volt a film címe.
K. Judit 2017 máj. 02. - 23:09:07
(8820/9141)
Nem tudom megállapítani, van-e változás az arckifejezésében.
Megpróbáltam egymás mellé tenni a képeket, de a középsõ jóval kisebb, feladtam.

Semmiképp nem csodálkoznék ezen a királyon, ha minden jelenetben az ellenkezõjét tenné az elõzõnek. Akkor is az a véleményem, hogy nem nagyon értékelte a herceget, max. addig, amíg szórakoztatta, míg dicsekedhetett a tehetségével .... de amint jött az öreg volt ágyas, aztán MC, meg még ki tudja hányan suttogtak a fülébe LG ellen. Olyan sûrûn változott a véleménye, mint az áprilisi idõjárás. Szerintem beteg, parás, lehet, hogy bipoláris is, vagy csak egyszerûen néha sikerül lepleznie a félelmét, néha nem.
A halálba küldöm az unokaöcsémet, aztán meg örülök, hogy megszökött? Nem kellett volna elküldeni. Vagy meg kellett volna neki bocsátani, és enyhíteni a büntetését.
Azt még elfogadom, hogy örül, ha nincs a palotában, de ezt simán el lehetett volna érni cirkusz nélkül is. Biztos nem csak egy órát ült abban a cellában, a nyakán azzal a szörnyû fakerettel, gondolom jó sok idõ eltelik, mire a király méltóztatik dönteni egy elítélt sorsáról.
Pontosítom: ha csak el akarta távolítani LG-t, mert idegesítette, hogy a koronaherceg mennyire a befolyása alá került, megvolt rá a lehetõsége, felhúzták egymást, a herceg is meggondolatlanul, tiszteletlenül viselkedett vele menjen el egy távolabbi szigetre, aztán majd késõbb még bármi megtörténhet. Gondolkodjon, elmélkedjen egy kicsit, akár tartsa bizonytalanságban ... De megöletni?
Talán annyiban könnyebbülhetett meg, hogy neki innentõl már nem kell sem törõdnie vele, sem bosszankodnia miatta. Ugyanolyan nyugodtan sétált ki a király életébõl, mint amilyen nyugodtan feladta magát.
Cafee. 2017 máj. 02. - 19:21:16
(8819/9141)
3.
Cafee. 2017 máj. 02. - 19:20:19
(8818/9141)
2.
Cafee. 2017 máj. 02. - 19:19:33
(8817/9141)
HÁrom kép a király arcával és reakciójával, amikor megtudja, hogy LG eltünt.
Cafee. 2017 máj. 02. - 18:46:33
(8816/9141)
Azt irják a soompin, hogy az utolsó rész csütörtökön lesz.
Cafee. 2017 máj. 02. - 13:43:20
(8815/9141)
és még 1, tele volt a 27-es gyönyörü jelenetekkel:
Megrendülten áll.
Cafee. 2017 máj. 02. - 13:40:50
(8814/9141)
Még itt sem tudja hova tenni, mi történt vagy felfogta, hogy ezzel a testõrfõnök halálra itélte magát?
Cafee. 2017 máj. 02. - 13:35:22
(8813/9141)
Ez a jelenet is nagyon tetszett, nekem ugy jött le, hogy LG totál meg van döbbenve vagy hatódva vagy mindkettõ.
Egyszerüen nem érti vagy nem akarja elhinni, hogy mi történik vele.
K. Judit 2017 máj. 02. - 11:33:01
(8812/9141)
MC a Dong Yi-ban is a rossz oldalon áll, Oh miniszter unokaöccse, Jang (a trónörökös anyja) hátán másznak felfelé a ranglétrán, belõle akarnak minél többet kihozni.
Valójában mindig próbálja kicsit fékezni a nagybátyját, különösen Jang Hije, Jang bátyja zavarja, érzi, hogy sok bajt fog hozni rájuk.

A KHT-ben még nem olyan kegyetlen, mint amilyen most volt, szinte ok nélkül. Ezt nem is nagyon értettem a karakterében (lehet, hogy nem figyeltem eléggé), úgy emlékszem, nem volt különösebb konkrét oka bosszúra, egész egyszerûen csak minél elõbb meg akart gazdagodni. Pedig a k-drámákban mindig meg szokták indokolni, hogy valaki hogyan, miért lett gonosz, vagy bosszúálló, az elsõ bûn elkövetéséig sokat vívódnak, éjszakákat nem alszanak ... jó, fogjuk rá, annyira nem volt fontos szereplõ ...
K. Judit 2017 máj. 02. - 11:19:49
(8811/9141)
Abban különböznek, hogy a török szegfûnek egy vastag, merev száron ernyõs virágzata van, az, amit Saimdang festett, sokkal kevésbé merev, sokkal finomabb, kecsesebb. Nem tudtam, hogy kínai szegfûnek hívják, legalább tanultam valamit.
K. Judit 2017 máj. 02. - 11:15:14
(8810/9141)
Ezt a bojtos kalapot az utazó kereskedõk hordták.
Cafee. 2017 máj. 02. - 11:04:11
(8809/9141)
Ez pedig a törökszegfü
Cafee. 2017 máj. 02. - 10:49:31
(8808/9141)
Ja és ezt a részt csak a másik verzióban lehetett látni, mi csak azt láttuk, hogy a gyerek odaadja JY-nek a karkötõt ajándékba.
Cafee. 2017 máj. 02. - 10:48:27
(8807/9141)
és ez a kalap
Cafee. 2017 máj. 02. - 10:45:11 Előzmény K. Judit
(8806/9141)
A magyar forditó kinai szegfünek forditotta, nekem olyannak tünik, mint a nálunk törökszegfünek nevezett virág, aminek viszont más a latin neve.

Ja és azért huzavonáztak ezen a néven, mert amikor a kisfiu megvette JY-nek a karkötõt, a muzeumban a nagyapja elmagyarázta, hogy azért ez a neve /nem tudjuk mi a koreai neve/, mert hasonlit egy bizonyos férfikalapra, amirõl be is raktak képet, bojtok vannak rajta , mondjuk, szerintem nem hasonlit semmiféle kalapra és bojtjára, de õk tudják:)))

A nagypapa mondta, hogy ez a virág rendkivül életképes, megél a sziklás hegyeken is, gondolom, ez átvitt értelemben Saimdang jellemzõje.
Cafee. 2017 máj. 02. - 01:08:49
(8805/9141)
Tökéletes, a nyakában most nem látszik, a biikjo. Kicsit meglepett, mert én azt hittem, hogy a meglévõ pecsétet kell kiegésziteni, de ugy látszik, két pecsét van, külön-külön tudják használni.
Cafee. 2017 máj. 02. - 00:46:49
(8804/9141)
Kozben megneztem, PSH is kapott mar szerepet, az az eroszakolas ugy is eleg kerdeses volt, nagyon gyanus, hogy tonkre akartak tenni, ami azert kicsit sikerult is. Ahhoz kepest, hogy mekkora sztar volt, sehol sincs vagy csak nem tudunk rola.

Nekem ez az MC azert nem jott be. DongYiban sem, itt plane nem.
LG viszont nagyon kellemes meglepetes volt, tehetseges es lenyugozoen szep.
Oszinten szolva arra sem emlekszem a PEBol, hogy Lee Houng Ae ennyire jo szineszno.
K. Judit 2017 máj. 02. - 00:12:50
(8803/9141)
MC különben nem jutott el odáig, hogy megerõszakolja azt a színésznõt, de nagyon tiszteletlenül bánt vele piás állapotban.
Ha jól emlékszem PSH is erõszak miatt nem szerepel.

Szerintem nagyon kell vigyázni DK-ban a facér férfiaknak, olvastam egy blogírótól, hogy a nõk nagyon rájuk tudnak ragadni, nyomulni. Lee Jin-wook-ot (a 9-es pasit) is megvádolta egy nõ, hogy felcsípte, aztán a lakásán megerõszakolta, szerencsétlen azt sem tudta, hogy bizonyítsa be, hogy a nõ nagyon is benne volt a légyottban. A csajok így akarnak egy kis szenzációt és persze pénzt is. Mindenesetre nagyon óvatosnak kell lenniük, és idegenekkel jobb ha nem is találkoznak.
Lee Jin-wookra nagyon fáj a bulvár újságírók foga is, akkor is bujkálnia kellett, amikor a Winter Sonatás nõvel jártak (a nõ jóval idõsebb volt), akkor utolérték, de LJW gyorsan bevonult katonának, így tudták megúszni a botrányt.
Cafee. 2017 máj. 01. - 23:36:15
(8802/9141)
En is megneztem, mert mar elfelejtettem, mit muvelt, de ha rakeresel, en ugy latom, hogy csak egy eve maradt ki. '12-tol mar ujra forgatott. Ugyanakkor szegeny PSH teljesen eltunt