Fecni007 2013 márc. 02. - 15:02:12 Előzmény zottyo534
(304/764)
Gondolom õ Leoncio karakterére gondolt, aki a feketékkel szemétkedett.
offtopic
zottyo534 2013 febr. 28. - 11:39:19 Előzmény Knapp
(303/764)
Emlékeim szerint Isaura nem is volt gonosz.
Knapp 2013 febr. 28. - 09:14:51
(302/764)
Leoncio DiCaprio.

Az Isaura óta nem láttam ilyen gonosz embert a vásznon!
(ráadásul akkor sem vásznon láttam)
roszica 2013 febr. 28. - 00:51:06
(301/764)
Tényleg nagyon jó a film rendezése, a szereposztás stb. Többször meg lehet nézni. Egyetértek, Leonardo DiCaprio tényleg megérdemelt volna egy Oscart. Ahogy a Véres gyémántért is.
10/10
leander1 2013 febr. 26. - 23:03:29 10/10
(300/764)
Nagyon jó a film, hiába Tarantinó hozza amit kell. Laonardo DiCapriónak Oscar járt volna.
8/10
zsegon 2013 febr. 26. - 20:42:38 8/10
(299/764)
Szerintem elkészült a 21. század eddigi legjobb westernje, s bár igaz, hogy a Tarantino filmekre jellemzõ ütõs párbeszédek háttérbe szorultak és a valós elemek is hibáznak egy-két helyen, kárpótlást kapok mindenért. Rendkívül erõs karakterek jelennek meg a vásznon és ez nagyon jól tükrözi azt a fajta vadnyugati jó-rossz ellentétet, melyre a westernek többsége épül. A színészi játék lenyûgözõ, s bár sokan kifogásolták Django meglepõdöttségét, én úgy érzem ez egy fajta folyamat mely során a fõhõs tényleg elszabadul és ez a pont SPOILER Cristoph Waltz karakterének halála SPOILER, ám Django jellemének gyengeségét az elsõ részben kompenzálja a fogorvos-bérgyilkos King Shultz, aki egyszerre vicces, kegyetlen és egyfajta arisztokratikus határozottsággal rendelkezik. DiCaprio (bár nem a kedvencem), szerintem élete legjobbját alakította és nagyon jól megformálta az igazi gonosz, de néha forrófejû nagybirtokost. Samuel L. Jackson pedig egyszerûen csak fantasztikus. Jamie Foxx is jót alakított bár nem sok ütõs, dramaturgiát ígénylõ párbeszéd jutott neki, ennek ellenére rendkívül jól teljesített a harci jelenetekben.
Tarantino igényessége a zenére mindig lenyûgözött és ez most sincs másképp (Morricone, Idézetek az eredeti filmbõl..). Természetesen a film nem kezelhetõ forrásként, hisz nem adja át a dél valódi körülményeit, de ez nem egy olyan kívánság melyet egy westerntõl, egy Tarantino filmtõl elvárnánk.
Rendkívül szórakoztató, az Oscar-jait igazán megérdemlõ alkotás.
Sz Peter 2013 febr. 25. - 18:29:17 Előzmény Sadenal
(298/764)
A túlzó képi megoldások szándékosak ebben az esetben. :)
Pont úgy mint anno a Grindhouse-nál.
10/10
Sadenal 2013 febr. 25. - 15:56:29 10/10
(297/764)
Tökéletes film. Mindenki tudta a dolgát. Robert Richardson képei varázsaltosan voltak megkomponálva és az a jó kis zene meg a remekül összeválogatott színészek nagyon ott voltak. Ilyen remek castingot. Viszont volt 2 dolog ami elég érdekesen hatott pl:

SPOILER

1. Mikor lelövi DiCaprio testvérét milyen hülye szögben száll már el a csaj. :)
2. Mikor felrobban a kúria attól a pár rúd dinamittól az is elég kamu, mert 3 méterre áll a robbanástón Foxx és ilyentõl simán meg kellett volna sérülnie mert a pofájába robbannak a dolgok. :)

SPOILER OFF

10/10
10/10
Edmond Dantes 2013 febr. 24. - 11:53:35 10/10 Előzmény shoc
(296/764)
Tegnap láttam a Djangót, komment ez alatt. Ezt a filmet sztem csak szinkronizálva szabad megnézni, így különleges plusz zamatot kap az egész. Szinkron nélkül valszeg annak ajánlanám, aki anyanyelvi szinten beszéli és 160 percig bírja követni a XIX.szd.-i USA-déli ültetvényes fehér és rabszolga néger angolt, akkori szlengben.
10/10
Edmond Dantes 2013 febr. 24. - 11:39:22 10/10
(295/764)
Efelõl kétségem sincs :o) Én viszont tegnap megnéztem a Djangót...komment feb.23. 21:55
10/10
Edmond Dantes 2013 febr. 23. - 21:55:39 10/10
(294/764)
Tökéletes paródiája az eddigi, maguk módján szintén tökéletes Tarantino-filmeknek. Minden és mindenki a helyén van, az elsõtõl az utolsó kockáig, meg még azután is. Aki még nem látott tõle mást, -van olyan?- ne ezzel a filmjével kezdje!A forgatókönyv-Oscart papírforma szerint csak neki járhat. A legjobb film kategóriában ugyanez a helyzet, de félek, kitörne a 2.polgárháború,ha ez kapná és nem a Lincoln :o) ...föltéve, hogy nem egy nevetõ harmadik kapja. Holnap(után)ra kiderül. Én szurkolok. 10/10
Fecni007 2013 febr. 23. - 13:27:25 Előzmény Noron
(293/764)
"Elõször féltem, hogy nagyon arra lesz kihegyezve, hogy vannak a jó és ártatlan feketék és a gonosz, alávaló fehérek, de pozitívan csalódtam, mert nem sulykolták túlzottan ezt a nézetet." Ne viccelj! Mást sem tesz a film, mint ezt sulykolja. A fehérek a doktor kivételével mást sem tesznek, csak a feketéket gyûlölik minden megnyilvánulásukban, más dolguk nincs is, csak erre koncentrálnak. Totál egyoldalú ez a beállítás. A feketéké már valóban árnyaltabb, lásd Steven karaktere, de az összkép azért rendesen a jó fekete / gonosz fehér, ahogy írod.
9/10
kiss.anett 2013 febr. 22. - 10:05:57 9/10
(292/764)
Tegnap megnéztem és tényleg nagyon jó film :)
Sajnos az arénában voltam, amit most már megbántam, mert a vászon a 22. teremben el van szakadva pont középen.
Az illetékeseknek szóltam, amire az volt a válasz, hogy tudják, a vezetõség is tudja. Ezek után nem értem, hogy ha tudják, akkor miért nem csinálnak vmit.. pl. másik teremben vetítik. Nagyon zavaró volt.
Álmos97 2013 febr. 21. - 19:47:42
(291/764)
nekem nagyon tetszett ez a film
ezért a végén befigyel az ördög jobb és bal keze zenéje :D
http://www.youtube.com/watch?v=6OM7zjEt1Q4
1/10
Mester23 2013 febr. 21. - 13:24:58 1/10
(290/764)
Trópusi vihar fless a végén( Pöcsömet Django, kinyírtad a rendezõt!)
shirley 2013 febr. 19. - 22:09:08
(289/764)
Egész idõ alatt egyetlen szó járt a fejemben: badass! Tökéletes Tarantino, hozta amit vártam. :)
10/10
hjoci1980 2013 febr. 18. - 19:09:21 10/10
(288/764)
Nagyon tetszett! Tarantíno ismét csúf halált halt a saját alkotásában! :) Nagyon nagy volt, köszönöm az élményt! :)
10/10
A piszmogó 2013 febr. 18. - 16:25:17 10/10
(287/764)
A westernnek korát még talán sosem láttuk ilyen kendõzetlen bemutatva.

A mindenségedet, Tarantino mester, melyik bolygóról jöttél közénk, mondd?
A rendezõi székbe ülepét helyezõ egyén nagyon tud - ezt meg tudom állapítani. Valamit nagyon. A pali egy zseni - ezt is meg tudom állapítani, és nem kell hozzá túl sok sütnivalóval rendelkeznem. Egy igazi mûvész, akinél kevesek megosztóbbak: ugyanis QT munkásságát, jellemét, a fazon egészét lehet szeretni vagy utálni, de elmenni mellette, nem hiszem, el lehet. Filmográfiájában vannak megkerülhetetlen mûvek: elég a Ponyvaregényt említeni, mi - mondjuk így: - mûfajt teremtett. Minden munkájából világít ránk - és majd' kiégeti retinánk ennek egyértelmûsége - a filmek iránti szeretete, a filmek iránti fanatizmusa és precizitása. Gondoljunk csak a Becstelen brigantykra, mi tíz évig érlelõdött, míg nem a nagyközönség elé került...
Jelen filmjérõl már 2007-ben megpedzette, tervezi elkészíteni. Ej, de késõn ért ide, Mester... Azonban - és ezt kéretik komolyan venni! -, ha ilyen kiforrott és szórakoztatásban hiányt maga után nem hagyó mestermûveket tesz le azon bizonyos asztalra, azt mondom, akár 15 évet is tudunk várni újabb mûveinek megtekintésével.
Na de hát: Django Unchained.
Ugyebár, volt egy bizonyos Franco Nero által egyazon nevet viselõ karakternek eljátszása még az õsidõkben... (Ha van rá lehetõséged, nézd meg; remek darab!!) Nagyjából a két film közötti egyezés pont ki is merül a fõszereplõ nevének azonosságában - na meg a theme songban és egyes betétdalokban. De a franc bánja, ha a "remake" ilyen fasza.
A Django Elszabadul esetében egy piszok jó westernrõl vagyon ugyanis szó! A movie 2 órát és 45 percet ölel fel, de az idõ úgy repül, akár Usain Bolt szárnyak nélkül. A film minden egyes mozzanata, jelenete zseniálisan megkomponált és zseniálisan zseniális karakterformálásokban tobzódó. Köszönhetõ ez a tökéletesen megválogatott szereplõgárdának.
És itt meg is állnék: Christoph Waltz, Jamie Foxx, Leo DiCaprio, Samuel L. Jackson meg még Don Johnson, Jonah Hill és Kerry Washington, Zoe Bell - QT kedvenc kaszkadõrhölgye - is feltûnik két jelenet erejéig. Micsoda nevek, vazzeg'. QT-nél, mondjuk, mindig is alap volt a casting fontossága és remekül történõ levezénylése.
Christoph Waltz Hans Landa után kapott egy teljességgel más jellemû karaktert Dr. King Schiltz személyében; és hogy játszotta el...: nem egy alkalommal a YouTube segítségével visszanéztem jeleneteit, mert a hideg kiráz a fazon színészi tehetségétõl. Kedvenc momentumom tõle, mikor Beethoven szól éppen, arcára közelít a kamera, és látjuk, amint éppen elég kellemetlen lelkiállapotba kerül D'Artagnan halálesetére visszagondolván... Minden az arcán, és erre csak a legnagyobbak képesek. A másik meg - amit, ha kihagynék, lelövetném magam -, mikor annyit mond: "Nos, ha így szokás..." Ezt a szcénát hányszor néztem meg......
Waltz zseniális, de most nem viszi el a showt: hiszen van itt egy, korosztályában egyik legjobb, DiCapriónk, akinek alakítása ugyancsak Oscar-jelölést érõ - LENNE -(és a színészet iránti elkötelezettségét és elhivatottságát jelezendõ: az egyik jelenetben rávág az asztalra, és valami elvágja tenyerét, de olyannyira, hogy az felnyílik, akár egy könyv, ám õ szerepébõl nem kiesve folytatja tovább a jelenetet...); aztán egy, a szerepében feketén tündöklõ Samuel L. Jacksonunk: õ sem akármilyen performansszal ajándékozza meg a nagyérdemût. Jamie Foxx ugyan egy cseppet háttérbe szorul, de színészi kvalitásait õ is megcsillogtathatja egy-egy jelenetben.
A másik alap QT-nél: a dialógusok. Azé' megint csak sikerült egy pazar dialógusokkal teli forgatókönyvet írni: a párbeszédek nagy részében a feszültség szinte tapintható már, oly magas színvonalon van megírva. Waltz cikornyás mondatai... Idõrõl idõre megemlítem a fazont, de nem tudok mit csinálni: az osztrák fickó színészóriássá nõtte ki magát.
És a soundtrack... Öregem, ez megint telitalálat. Olyan feelinget, atmoszférát teremt, hogy az valami füleket és más érzékeket is gyönyörködtetõ. Van itt Johnny Cash, az eredeti Django-nóta, 2Pac-féle rap - egy westernben, baszod!!! -, és még sok más jól összeválogatott zenemû, miket nap nap után meghallgatok. Sokak írják YouTube-on, szívesen megkaparintanák Tarantino iPodját... Érthetõ. Ehhez - és még rengeteg máshoz - nagyon van érzéke.
A vérrel a Django esetében sem spórolt: ha nem hektoliternyi a mérték, megeszem a cowboykalapom. De a kivitelezés és ennek felhasználása mûvészi, azt meg kell hagyni.
2012 egyik, ha nem a legjobb alkotása tehát azonnal a szívemhez nõtt, és csak szuperlatívuszokban tudok róla beszél, írni. Abban reménykedem, két díjat - forgatókönyv, legjobb mellékszereplõ - legalább elvisz, ezzel is növelve népszerûségét és felejthetetlenségét. Waltz...... Ez a csávó...

Egyedül azt sajnálom, a jegyfoglalásunk haverommal már nem volt érvényes késõi érkezésünk okán, így az elsõ sorba kényszerültünk ülni, a nyakam pedig ennek köszönhetõen úgy fájt két napig, mint annak a rendje.
Szóval...megnézésre ajánlott! Még akkor is, ha az elsõ sorba kell ülnöd, hiszen - nekem elhiheted - a mestermû fantasztikussága kompenzálja fájdalmad.
10/10
Edmond Dantes 2013 febr. 14. - 09:00:10 10/10
(286/764)
Mint látom, két hónap alatt több mint ezer hozzászólás, na az már valami! Azokhoz képest a Háború és béke biztosan egy se füle, se farka történet. Én ugyan az ellenkezõjét állítom, de elõbb el kellene olvasnom a te ezer hozzászólásodat, hogy összehasonlíthassam a Háború és békével. Nem ígérem..
Vagabundusz 2013 febr. 13. - 18:51:55
(285/764)
Nem! Azt várom el, hogy ne egyfajta figurát hozzon jól! A hozzászólásodból az derül ki, hogy nem láttad régi filmjeiben, ez felül az intelligens és behizelgõ modorú jó/rossz - megjegyezném tök mindegy - karakteren kívül nem nagyon láttad másfajta szerepben. Én sem! Nekem csak ennyi a bajom!
Szerintem meg nézek Tarantinot. Amelyik jó. Persze csak azután tudom miután megnéztem;)
Jó a profilod:)