Charli Firpo 2013 jan. 25. - 10:37:20
(204/764)
... és Caprio. Én sem szeretem, de a színész alakításai kíválóak. Emiatt még jobban nem szeretem, hogy rohadjon meg, nem lehet belekötni, nem tudok olyan filmet amiben ne játszott volna tökéletesen. És A Part miatt is megmenekült iszonytató haragom elõl :) Ganéj
Charli Firpo 2013 jan. 25. - 10:34:36
(203/764)
Sziasztok
egyéni véleményem, hogy ez a film érdekes. Nem igazán tetszett, de mégis lebilincselt. Igen értem, attól Tarantino, hogy... olyan Howard Stern-ös Akik szeretik, azért nézik mert kiváncsiak, hogy mit fog csinálni, akik utálják azért nézik, mert kiváncsiak mit fog csinálni. Valami effélét éreztem most én is. A film egészében nem nagy durranás, de.. És itt jön a de. Ugyanaz a végkifejlet, de máshogy ér oda. Az apró részletek amik eltérnek a sablontól. Ti hányszor éreztétek a film nézése közben, hogy na most az meg az fog következni... de nem, és nem is az ellenkezõje, hanem valami teljesen más. Asztal jelenet, ujj a ravaszon: számítottam arra, hogy lõ, hogy a Mr Waltz észreveszi és fejbillentéssel jelez, hogy ne, de nem. Ez nem élet szerü, és sablon is lenne. Na ezek az apró vonások amik megkülönböztetik Tarantinot. Ki a tököm látott már ekkora dinamit gyújtózsinórt? A négerek tényleg buták, hiába kapnak kulcsot az elején, mégis láncraverve mennek agyoncsapni a rabszolgakereskedõt. Hogy a film hosszú, és hamarabb befejezhette volna?! Igen de azért se, és ezt õ is tudja, és hogy érezzük, ez a mellékszerepének a lényege. Megjelenik, mellékszereplõként megváltoztatja a sztorit, aztán felrobban. Na az mekkora. Mindenkit lelõnek, de õ felrobban. Meg egy kicsit tényleg olyan, mintha a rendezõ bejönne a film közepén és kicsit átrendezi a dolgokat, mert érzi, hogy a nézõk úgy gondolják, hogy na ne már, ennyi?! Ja persze a csucspont elmaradt, máris javítom! Tényleg zseniális. Úgy játszik végig a filmel ahogy akar, ha akarja, akkor régi feliratot használ, beleír a szereplõ felsorolásba, be dobja Don Jonsont (semmi keresnivalója a filmben), mehet a rap zene, meg Morricone , napszemüveg, szétlõtt pipázó, pöcsös hóember, fehér torta (fehér ember, fehér tortát eszik), táncoló ló, és az erõszak. Az erõszak is más. Amit látunk az fröcsög, loccsan, de már vicces és nem undorodunk, de amit nem látunk végig, attól a hideg is kiráz. A korbácsolás, a kutyák, a Mandingo harc, az aszaló. Egyiket se mutatja részletesen, rábizza a képzelõerõnkre és attól még ocsmányabb. Ügyes, mondhatom nagyon ügyes. És ha neki úgy tetszik, csinál egy western mûvészfilmet. Csinált már valaki ilyet? Senki? Köszönöm. Szükség volt rá? ...
10/10
ak47s 2013 jan. 24. - 22:57:29 10/10
(202/764)
10/10 többször megnéztem nagyon bejött,szeretem a westerneket,és végre valaki beújított:itt nem csak a hasához kap az áldozat a lövésnél és színpadiasan összeesik,hanem fröcsög a vér ahogy kell :D a szereplõk kitûnõek,fõleg Christoph Waltz mesteri,és el kell ismerni,hogy Di Caprio is egyre csúnyább :),és egyre Jobb!!
LunaRob kérdése nagyon jó,én is gondolkodtam rajta.....
LunaRob 2013 jan. 24. - 22:41:35
(201/764)
Eddig háromszor néztem meg hozzáteszem feliratosan csak. Arra az egyre nem kaptam választ, hogy a Candylandet örzõ srácok között miért van egy nõ, és a végén amit néz dia képet azon miért van egy fekete, és egy fehér fiú?

Tudja valaki a választ?
10/10
erdling 2013 jan. 24. - 20:14:54 10/10
(200/764)
Nagyon tetszett, igazi Tarantinos önkény, lehetett volna hosszabb is. ;)
Nekem semmi bajom nem volt a magyar szinkronnal, de eredeti nyelven a legtöbb film jobb (csak egy példa, ahol ez nem így van: Peter Sellers-szel a Rózsaszín párduc jóval gyengébb angol vagy német nyelven).
Superalonso 2013 jan. 24. - 16:17:52
(199/764)
nagyon faszA film, soha rosszabbat ne lássak....nem mûvészi mégis tele van komoly mondanivalóval, akciodús és legfõképpen kiváló szórakozás...csillagos 1O-es....kicsit lehetett volna rövidebb talán
10/10
makaaly 2013 jan. 24. - 14:31:29 10/10
(198/764)
Tegnap megnéztem a MOM Parkban eredeti nyelven. Hát azt kell, hogy mondjam, évek óta nem láttam ilyen jó filmet. Minden téren 10/10. (És végre idõrendben voltak a történések)

De nem tudom elképzelni szinkronosan. Felháborító, hogy ilyen filmeket szinkronizálnak. A 19 századi USA déli akcentusa, a néger szleng, ezek ki is vannak hangsúlyozva, helyenként figurázva a filmben, ebbõl a szinkron semmit sem tud átadni.

Úgyhogy csakis eredeti nyelven szabad megnézni!!!
9/10
brajenkutya 2013 jan. 24. - 12:11:26 9/10
(197/764)
Nekem nagyon bejött a film. Csak ajánlani tudom.
offtopic
Sz Peter 2013 jan. 24. - 12:04:22
(196/764)
És mégis mitõl? :)
(ha gondolod, írd meg annak a topikjában)
AnswerManitou 2013 jan. 24. - 11:17:21
(195/764)
off: Azért az kicsit erõs, hogy a Grindhouse nézhetetlen...

Szerintem is jó a film, az eredeti hanggal érdemes megnézni, akármilyen jó a szinkron, pl. Christoph Waltz, Samuel L. Jackson egyedi hangját, stílusát nem lehet utánozni, és ezek nagyon szerves részei a filmnek.
fferlen 2013 jan. 24. - 10:09:38
(194/764)
Nem vagyok Tarantino rajongó, de nekem ez a filmje nagyon bejött. A sztori végtelenül egyszerû, és nincs a film végén, az ember teljes lényét átjáró megvilágosodás (ettõl függetlenül a film nem csak a lövöldözésrõl szól, van tartalmi mélysége is), de a minõség, a színészi alakítások, a párbeszédek, stílus teljesen meggyõzött. Nekem személy szerint tetszett, végig elhittem, hogy az adott korban és helyszínen vagyok. Talán a film lehetne egy kicsit rövidebb, a 165 perc nekem egy kicsit soknak tûnt.
230e 2013 jan. 24. - 09:03:25
(193/764)
Úgy jöttem ki tegnap a filmrõl, hogy végre, ez az megcsinálta.
Szeretném megnézni angolul is, mert a Becstelen Brigantykon ez szintén nagyon dobott.
Van ahol a szemem is becsuktam, van ahol az egész nézõtér dõlt a röhögéstõl. A feliratok, a külsõ képek néma tisztelgés a 70-es évek westernjei elõtt. (a rabszolgák haja 70-es évek afrójára vágatva :-)
A történet összeállt, szürreális, de nincsen benne annyi üresjárat mint pár korábbi filmben. A szereplõk?
A fõszereplõkön túl az hogy Franco Nero (a Django fõszereplõje) beugrik egy laza pár perces szerepre nagyon ott van.
Véres, politikailag inkorrekt :-), és mégsem egy fehér az, aki a legrasszistább.
Nálam ott a 3 legjobb Tarantino között. A nézhetetlen Grindhouse után féltem hogy ennyi volt, de a Becstelen és ez után, remélem hogy marad ez a színvonal.
6/10
gusztavka 2013 jan. 24. - 07:22:30 6/10
(192/764)
Túlértékelt film.
godzsy 2013 jan. 24. - 00:30:43 Előzmény bulletproof90
(191/764)
Ennél unalmasabb sztorit ki sem találhattál volna. Még jó, hogy Tarantino írta a forgatókönyvet! :D
(Méghogy miért nem lovagol oda egymaga és veszi meg a négerlányt? Mert azt kb. 5 oldalba le lehet rendezni, míg ez volt vagy 245 oldal.)
1/10
antimason 2013 jan. 23. - 23:28:51 1/10
(190/764)
Az.
10/10
Gaba-baba 2013 jan. 23. - 21:11:59 10/10
(189/764)
Szerintem ez Tarantino legjobb filmje! Minden ismertetõ jele bele van szõve! Ha teszteltek volna,hogy tippeljem meg a rendezõt,már az 5. perc után rávágtam volna a nevét :-))) Igazi egyéniség,utánozhatatlan.Õ egy külön kategória,akit senkihez nem lehet hasonlítani!!!! Õ Tarantino!!! 10/10
offtopic
Sz Peter 2013 jan. 23. - 21:10:34 Előzmény antimason
(188/764)
A BB propaganda film?!
XD
Csonger 2013 jan. 23. - 21:01:19
(187/764)
Ja, és még két gondolat:

1. A magyar szinkron elõtt le a kalappal!
2. Kíváncsi vagyok, mi lehetett a nézõtéren bármelyik amerikai moziban, ahol a nézõk fele fekete, másik fele fehér. Vajon milyen bekiabálások mehettek bizonyos jelenetek alatt?
Csonger 2013 jan. 23. - 20:56:31
(186/764)
Hú, nagyon jó ez a film!! :)

Eddig még nem láttam
- Don Johnsont arcszõrzettel
- Samuelt ennyire öregnek
- Quentint ennyire meghízva
- havat westernfilmben
- olyan filmet, amelynek találomra bármely néger nõszereplõjét bárhol, bármikor, gondolkodás nélkül. Még azt a terebélyeset is!

Rendkívül szórakoztató film. Három részre osztanám:
1. eleje, a könnyed, vicces, szellemes
2. közepe, a hosszan, tarantínósan beszélgetõs, feszültségkeltõs
3. vége, a hentelés

Remek film, ajánlom mindenkinek.
1/10
antimason 2013 jan. 23. - 19:40:46 1/10 Előzmény Herzl Tivi
(185/764)
Amilyeneket Te is említettél.