10/10
Shiviatar 2013 márc. 19. - 23:19:41 10/10
(324/764)
Nem jó kontextusba helyezed a filmet.
A tocsógé vér az egyértelmû túlzás eszköze, hogy általa direkt hiteltelenné és komolytalanná váljon.
A filmes utalás pedig tisztelgés.
Nekem mindegyik bejött.

Értelmezéstõl függetlenül mindkettõ egyéni ízlés kérdése, bár más megvilágításba helyezve a filmet, akár ez meg is fordulhat.
10/10
Shiviatar 2013 márc. 19. - 23:00:10 10/10 Előzmény Eszti88
(323/764)
SPOILER-t tartalmazhat:

Többen írták hogy nem értették a végét, a töménytelen erõszakot, a megölt nõt, nem lehetett azonosulni a nem pozitív karakterrel, és csak úgy ellovagolnak az éjszakába....

Nos, tarantion szeret szembe úszni az árral. Gondoljunk csak a kill-bill-re. Elõbb van a tárgyalás, késõbb a bevezetés. A végsõ nagy harc pedig egy 5 pontos ütés.

Tarantino szeret szokatlant alkotni, felrúgni a szabályokat. Itt sem történ ez másként. Fogjátok fel pl. geg-nek.
Itt most úgy csinálta, hogy egész film alatt egyetlen lövést sem adott le, majd a végén elszabadul. És tényleg elszabadult, testileg szellemileg. A végén a katarzis és a vérontás. És hogy végképp összezavarodj, hogy most jó vagy rossz, amolyan fricskaként még a nõt is megölette Tarantino a karakterrel.

A zárás, a befejezetlen befejezés szerintem nagyon illett a filmhez. Elõrevetíthet egy következõ fejezetet is, illetve ha megfigyelitek ez is szimbolikus. A vörös bársony ruha, a stílus, és amit a végén mûvelt....ez egy nagy átalakulás a filmen keresztül a rabláncok levetésétõl a már-már DiCaprio-s ültetvényes báróig.

Visszatérve az elejére, tarantio szeret meghökkenteni, szemben úszni az árral, és kicsit szórakozni a nézõkkel. Szerintem ez ennyi. Én ezért is bírom ennyire, mert a filmjei mindenek, csak nem szokványos. És bizony, lassan száz év filmezés távlatából, mikor már mindent lefograttak, és szinte semmi újat nem tudnak sokan kitalálni, nagy szó.
10/10
hjoci1980 2013 márc. 19. - 20:57:55 10/10
(322/764)
Szóval amit te leírsz az az igazság? Ejha,van önbizalmad....rettenetesen fáj! :)
stewe22 2013 márc. 19. - 20:02:40 Előzmény Sz Peter
(321/764)
Én nagyon szeretném tudni, hogy a ló "táncoltatása" melyik filmre utal! Láttam már, azt tudom. De nem jut eszemben, hogy mikor...Köszi!
offtopic
Sz Peter 2013 márc. 18. - 14:58:22
(320/764)
Ja, tudnál mondani a közelmúltból olyan filmet ami tele van "egyedi ötletek"-kel, amibe ne tudnék belekötni, hogy:
"Ó, ezt már ebben meg ebben láttuk!"?
offtopic
Sz Peter 2013 márc. 18. - 14:53:11
(319/764)
Akkor ez a film nem neked készült. Ennyire egyszerû!

Ja, hogy ha neked valami nem tetszik, akkor az "retek"?
Elképzelem mikor elmész vásárolni valamit, hogy ott az eladók mit kaphatnak?! ;)
Sz Peter 2013 márc. 17. - 20:28:10
(318/764)
"Koppintás minden mozzanata majdnem"

A gáz az, hogy nem érted mi az, hogy filmes utalás! Bár gondolom szerinted Franco Nero-t is csak "odakoppintották" az eredeti filmbõl. ;)
A végén a ló "táncoltatása" mond valamit (melyik filmre utal)?
10/10
hjoci1980 2013 márc. 17. - 16:57:18 10/10
(317/764)
Ezek szerint szinte mindenki szégyenlje magát? Tiszteletben tartom a véleményed,de te is tiszteld a tieddel ellenkezõ véleményeket.
Eszti88 2013 márc. 12. - 19:42:37 Előzmény Gina424
(316/764)
Amennyire én emlékszem azt az R betût kizárólag a csaj arcába égették bele, ezzel alázták meg, és amikor eladták õket, Djangot csak simán nagyon olcsón adták, hogy tuti más helyre kerüljenek. De persze csak egyszer láttam a filmet...
10/10
Gina424 2013 márc. 11. - 14:45:42 10/10 Előzmény Sonic8
(315/764)
A fröcsögõ vér szerintem nem baki. Tarantino errõl híres, jól túlzásba visz minden ilyen jelenetet. De az R betû engem is baromira zavart. Azért annyi feszült üzletelés alatt ennek fel kellett volna tûnnie...
10/10
Gina424 2013 márc. 11. - 14:28:07 10/10
(314/764)
Tegnap néztük meg. Nagyon tetszett. Természetesen tocsogott a vértõl, ahogy az el is várható Tarantinótól. Jól szórakoztunk, tetszik Tarantino humora. A legjobban a Ku Klux Klános jelenet. Caprio nagyon jól játszik, King Schultz karaktere pedig csúcsszuper, ahogy mindenbõl kimagyarázza magát.
timcsi 2013 márc. 10. - 21:24:47
(313/764)
Nagyon tetszett a film, ajánlom mindenkinek. ++++
10/10
Gllin 2013 márc. 08. - 22:22:17 10/10
(312/764)
Én 3 részre bontanám a filmet,
1. egy remek akár önmagában is kiválló rövidfilm
2.Egy ömlengõs unalmas valami,amivel csak az idõt húzzak
3. Az eleje valahol a 2.,és 1. között,de a végére szintén remek lesz.
De még az unalmas nyálas szerelmi szálat is elnéztem,mert atöbbi kárpótolt. 10/10
Eszti88 2013 márc. 06. - 20:43:33 Előzmény Scarecrow
(311/764)
Szia!

Pár napja láttam a filmet, és totálisan egyetértek! Mindennel,a mit spoilerben írtál. Pedig egészen addig nagyon nagyon jó film volt. De a többi... nem tetszett. Amit még hozzátennék:

Spoiler
Jamie Foxx teljesen súlytalan lett a Dr. halála után, de egészen addig sem volt eléggé fõszereplõs, csak azért tûnik annak, mert a neve a címben van, ennyi. Nem hittem el, hogy nem ölték meg, csak felakasztották, és hagyták futni, aztán az a full naivitás a rabszolgahajcsárok részérõl, hogy fegyvert és dinamitot adnak neki, párhuzam akart lenni a kezdõ jelenettel, de nem jött be. És a nõt sem zárják be? Az elején szökésért a föld alatt aszalódott, most, hogy a pasija megölt mindenkit csak szobafogság? És a végén felveszi DiCaprio ruháit?? Miért? Ennek hol volt jelentõsége? És ellovagolnak az éjszakában, és semmi katarzis nincs!

Ami viszont tetszett, az Hans Landa "jótevõ" verziója, erre a Briganty-k óta kíváncsi voltam. Tetszett, hogy a gyapot virágára a rabszolgatartó gonosztevõ vére fröccsent rá, az jó kép volt. Tetszett az, hogy a van rajta kabát/nincs rajta kabát a rabszolgáknál a szabad/nem szabad jelzõjévé vált. És persze minden, amin nevetni lehetett, az intelligens, és a széleskörû humor. És persze, amikor QT gerjeszti a feszültséget a végén, amikor azt hiszed, hogy minden sima lesz, de tudod, hogy nem, mert ez egy Tarantino film, ott izgulsz, miközben Waltz újraéli a kutyás jelenetet, hogy csak el ne b****ák, a nõ ott hárvázik, te meg belül: csak el ne b****ák, mert érzed, hogy ott dõl el... Ez is nagyon jó volt, sajnálom ami utána jött...

Összességében egy 2,5 órás filmet láttam, amibõl nagyon tetszett 2 óra, a többi nem kellett volna/máshogy megoldva.

Kicsit hosszú lettem, sorry, ezek a benyomásaim, + Ctrl+C Ctrl+V minden, amit Scarecrow írt

"Örültem elõször a filmnek, amikor nekiültem. Szokatlan megközelítése a mûfajnak, ezért egyedi és ütõs...
Jó történetvezetés, jó karakterek. DiCaprio a kalapáccsal félelmetes abban a jelenetben.
Többször is megnéztem volna, ha kihagyják az utolsó fél órát.
SPOILER----
Mert amikor Waltz karaktere meghal, és elkezdik mindenféle ok nélkül lemészárolni egymást... Ebben hol a zsenialitás? Legyen, mert ha ez kell a népnek, de... Onnantól kezdve már sehogyan se volt életszagú. Se a történet, sem a karakterek, Djangot pedig megutáltam. Csak egy mészáros lett, semmi több. Amikor megölte a ladyt a végén, aki fegyvertelen volt, és semmit sem ártott neki... Ez lenne a hõs megmentõ? A film vége számomra értelmetlen, öncélúan erõszakos. Reméltem, hogy Tarantino egy kicsit kilép az árnyékából. De nem. Pedig mennyire szerettem volna ezt a filmet...
SPOILER vége---
1/10
Mester23 2013 márc. 06. - 12:39:32 1/10 Előzmény petimbo
(310/764)
Nem vesztettél túl sokat azzal ,hogy nem láttad Géza mester remekmûvét...
Szerintem is Djangonak kellet volna vinnie a szobrocskát.
petimbo 2013 márc. 05. - 20:18:12 Előzmény roszica
(309/764)
Neki sincs még szobrocskája, utánanéztem, és sok olyan színésznek nincsen, akik megérdemelnék.
petimbo 2013 márc. 05. - 20:14:58 Előzmény Scarecrow
(308/764)
Most néztem meg. Nagyon tetszett. Színész alakítás, rendezés, zene 10/10.
Ennek kellett volna kapnia idén a legjobb filmért járó Oscart, mondom ezt úgy, hogy nem láttam az Argo akciót.:)
9/10
lajoska09 2013 márc. 04. - 08:40:35 9/10
(307/764)
Tarantino mester megint nagyot alkotott! Nálam ugyan a Ponyvaregényt nem ûbereli de azért 9 pontot megérdemel!
Scarecrow 2013 márc. 03. - 20:30:19
(306/764)
Örültem elõször a filmnek, amikor nekiültem. Szokatlan megközelítése a mûfajnak, ezért egyedi és ütõs...
Jó történetvezetés, jó karakterek. DiCaprio a kalapáccsal félelmetes abban a jelenetben.
Többször is megnéztem volna, ha kihagyják az utolsó fél órát.
SPOILER----
Mert amikor Waltz karaktere meghal, és elkezdik mindenféle ok nélkül lemészárolni egymást... Ebben hol a zsenialitás? Legyen, mert ha ez kell a népnek, de... Onnantól kezdve már sehogyan se volt életszagú. Se a történet, sem a karakterek, Djangot pedig megutáltam. Csak egy mészáros lett, semmi több. Amikor megölte a ladyt a végén, aki fegyvertelen volt, és semmit sem ártott neki... Ez lenne a hõs megmentõ? A film vége számomra értelmetlen, öncélúan erõszakos. Reméltem, hogy Tarantino egy kicsit kilép az árnyékából. De nem. Pedig mennyire szerettem volna ezt a filmet...
SPOILER vége---
domo.robi 2013 márc. 02. - 20:20:04
(305/764)
Tarantino - a filmipari szakácsmûvész - azzal tisztelgett a spagettiwesternek elõtt, hogy õ is fõzött egy adag tésztát. Persze jó sok piros szószt rakott rá, mert a rajongók úgy szeretik. A fûszerezés viszont elég egyéni, sok ismert és sok egzotikus fûszer is rákerült az ételre. A nézõk meg kajálják, mert ezt szeretik. Akinek pedig nem ízlik, az nem kajálja - szíve joga.

Egy dologgal nem érdemes vádolni a séfet: azzal, hogy véletlenszerûen dobált bele mindent a lábasba. Ez egyáltalán nem így van. Tarantino eddigi filmélményei, a spagettiwesternes klisék, a brutális erõszak, az eredeti szereplõk, a humoros párbeszédek mind patikamérlegen lettek kimérve, és tudatosan vannak beállítva a film megfelelõ részeibe. És nem utolsósorban: a Brigantikhoz hasonlóan itt is az viszi a cselekményt, hogy a karakterek részletesen ki vannak dolgozva, és miután belekerülnek a szituációkba, azt csinálják, amilyenek - és nem egy forgatókönyvet játszanak végig.