9/10
lotto 2013 febr. 05. - 19:39:48 9/10
(264/764)
Kevés jónak mondható filmet csinálnak mostanában, de ez egész jó volt, tippikus közkedvelt Tarantino stílus nem maradt el itt sem! Ha õ hozzányúl egy movie-hoz, abból túl rossz nem sülhet ki.
offtopic
Sz Peter 2013 febr. 05. - 13:43:29 Előzmény kitl92
(263/764)
Csak egy megfontolandó tanács:
Te ne nézz Tarantino filmeket. ;)
HoratioLXXVI 2013 febr. 04. - 22:12:43
(262/764)
Aki teheti, feliratosan nézze meg! Ég és föld a különbség.
6/10
kitl92 2013 febr. 03. - 19:56:00 6/10
(261/764)
Jobbra számítottam...sokkal jobbra! Ez a rengeteg felesleges vér ... + semmi realitás nincs az eseményeknek, valószínûtlen és unalmas. 10/6 (jóindulattal)
9/10
sly10 2013 febr. 03. - 15:44:29 9/10
(260/764)
Szerintem ez a film úgy volt jó ahogy volt. Bár én gyerek koromtól rajongok ezért a stílusért és már rég láttam minõségi Western filmet de ez az volt. A szereplõk is jól játszották a karaktereket . Jó volt és még humor is volt benne!
Rigor 2013 febr. 02. - 23:45:21
(259/764)
Elrontottam a linket - szóval ez: http://www.youtube.com/watch?v=3Vl9FniemlE
Rigor 2013 febr. 02. - 23:43:05
(258/764)
Egy dolog viszont vitathatalan: Christoph Waltz zseniális karaktert hoz, simán elviszi a vállán a filmet. A szinte bohózatba illõ kifinomultság vegyítve a hirtelen oktalannak tûnõ, de szintén hidegvérrel és elegánsan végrehajtott brutalitással, valamint a sokaknak talán unalmasnak tûnõ szópárbajok az igazán zseniálisak. Olyan szépen ki volt dolgozva a történet is, hogy végig azon rettegtem mikor lesz alkonyattól pirkadatig effektus, amikor is egy zseniálisan felépített történet hirtelen átcsap zombi videoklipbe, mintha az ember véletlenül átkapcsolna egy zs kategóriás vhs trash mozira. Azért persze a végére jutott egy kicsi belõle, de már sokkal visszafogottabban mint eddig, és sokat finomodott a stílus is. A japán jellegû vérfürdõbomba effekt sem lett úgy eltúlozva.
Rigor 2013 febr. 02. - 23:31:15 Előzmény Kovács kolléga
(257/764)
"A klasszikus westernekben például a fõhõs elõrántja a coltját, csípõbõl tüzel, a gonosz pedig azonnal holtan esik össze. Holott tudjuk, hogy a valóságban nagyon nehéz ilyen pontossággal lõni, és pláne nehéz egyetlen lövéssel leteríteni valakit."

- Annak aki nem gyakorolta magát toppra fast draw, ipsc versenyeken. Mert biza a valóságban akadnak olyan lövészek akik tényleg annyira gyorsak és pontosak, hogy az átlag nézõ számára is teljesen nézhetetlenné, illetve hiteltelenné tennék a filmet.
Csak egy példa: http://www.youtube.com/watch?v=prSSC89fPtw

Airsoft játékon simán volt hogy beszaladtam egy terembe, (klasszikus western kocsmaméretû) és hasonló hatékonysággal egymás után hátba/mellbe lõttem a bent elszórtan tartózkodó ellenfelet, még mielõtt bármelyik is célra tarthatott volna rám. - ugyanakkor sikerült már kb 3 méteren belül is teljesen körbelõni valakit:) - szóval van ilyen is, olyan is. A taktika és a meglepetés ereje sokat ér, a fõhõs a benti lövöldözésre beszaladó erõsítéssel szemben olyan elõnyben van, hogy õk nem tudják mi a helyzet, ki az ellenfél, hol van, és mire feleszmélnének, a felkészült ellenfél sorra kiszedi õket.
Nagyon nagy különbség van egy alapvetõen csak önvédelmi okokból fegyvert hordó amúgy békés marhapásztor, és egy minden nap rendszeresen gyakorló, és harcedzett katona vagy fejvadász között.

A való élet sokkal sarkosabb tud lenni mint azt a filmek láttatják. Van hogy valaki mázliból, taktikából stb gyakorlatilag serious sam-et megszégyenítõ hatékonyságot képes produkálni - mint Dipprasad Pun a híres Ghurka aki 2010-ben egymaga szembeszállt és lenyomott 30 AK-47-esekkel és RPG-vel felfegyverzett Tálibot akik ráadásul be is kerítették....

Másfelõl meg ott van annak az amerikai katonának a története akit szuperül kiképeztek, kitüntetéssel végzett, kiküldtek, megérkezett a bázisra, teljes nyugalomban teltek a napjai, lövést sem hallott, aztán egyik nap itta volna a reggeli kávéját, a szájához emelte a bögrét, a következõ pillanatban pedig egy kórházban termett, meglepettségében ki akart pattanni az ágyból,de a takarót se tudta felemelni, mert nem volt mivel. Aztán rájött hogy lerúgni se tudja....

Egy mp5 a 9mm-es lõszerével úgy lövi át egy hétköznapi páncélozatlan autót közelrõl hogy átmegy az ajtón,a vezetõn, az anyós ülésen ülõn, és távozik a túloldali ajtón. Szóval akit rendesen meglõnek mondjuk nyilván nem teljesen holtan esik össze de jó eséllyel elájulhat, még akkor is, ha egy golyóálló mellény megfogja a lövedéket. Persze olyan is van hogy a bespeedezett delikvensnek shotgunnal átlövik a szívét a hátán, az meg még a fennmaradó 10 másodpercében megböki a rendõrt.

Az persze irreális minden westernben, ha az ellenfél a tetõn célozza a fedezékedet, te pedig kiugrassz teljes testtel és csípõbõl lekaszálod:)

Nyilván a filmes élmény szempontjából a bravúros, és löttóötös szintû mázlikkal tarkított változatok a nyerõk:) - amúgy meg persze el kell ismerni igen, tarantinosan "irreálisra" túlzóra sikeredett - de az egész mû egy mondaszerû epikus mese amiben a hangsúlyozás vagy a mûvészi kompozíció sokkal fontosabb mint a realitás.
De egy tarantino filmtõl nem is realitást, hanem moralizálást vár az ember néhol sokkolóan eltúlzott kompozíciókkal, melyek célja a mondanivaló extrém kiemelése, vagy a nézõ kizökkentése.
7/10
DianaFromAgency 2013 febr. 02. - 22:54:56 7/10
(256/764)
Ma megnéztem én is. Kicsit csalódtam. Nyomába sem érhet a Ponyvaregénynek, vagy a Kutyaszorítóbannak. Néhol rendesen unatkoztam, de voltak benne jó jelenetek is. Sokszor dögunalom volt a szöveg. Nem hozta a Tarantinotól megszokott élményt. Páromnak is ez volt a véleménye. Nekem egyszer nézõs.

7/10
offtopic
Sz Peter 2013 febr. 01. - 13:50:33
(255/764)
"...ezek a fegyver bakik pont azért voltak benne, mert Tarantino ezeket a régi bakikat is bele akarta tenni"

De én pont azt mondtam, hogy végre korhû, elöltöltõs, fekete lõporos revolverek voltak benne! :)
Látszanak a csappantyúk a lõkúpokon.
(mondjuk nem füstöltek annyira mint kellett volna, persze lehet a vaktöltet miatt)
10/10
Bigpapa 2013 febr. 01. - 13:06:02 10/10
(254/764)
A nem korhû fegyverek feltûnése nem baki!

Rengeteg spagettiwesternben használtak olyan fegyvereket,amik az adott korban nem is léteztek. Pl. Az egy maréknyi dollárban, a Djangoban olyan automata jellegû géppuskát használtak, ami csak a polgárháború után jelent meg. Addig hajtókaros géppuskák voltak, de olyan nehezek voltak, hogy ágyútalpon szállították õket. Sok filmben, pl. Az egy marék dinamitban is olyan fegyver van, amit 1930 után találtak ki a németek, de a film 1911 körül játszódik.
A legtöbb filmben Gatlingekkel lövöldöznek, ezek a hajtókaros géppuskák. Ezeknek a nagy elõnye a tûzerõ volt, de szinte minden esetben túlhevültek (olyan precíz volt a szerkezet, mm-re pontos, hogy a nagy hõtágulástól beragadt) és beragadtak. Le kellett hûteni õket, hogy a fém újra visszazsugorodjon és mûködhessen. Ám minden spagettiwesternben hibátlanul mûködnek ezek a fegyverek és kaszálják az ellent :))))

Volt olyan film, amiben Franco Nero olyan 9mm-es pisztollyal lövöldözik, amit csak 1946 után fejlesztettek ki :)

Én szerintem ezek a fegyver bakik pont azért voltak benne, mert Tarantino ezeket a régi bakikat is bele akarta tenni, mint a többi zseniálisan átvett elemek a spagettiwesternekbõl.

A németek pont a precíz technikájuk miatt szoptak az orosz fronton, mert a tankok, a fegyverek olyan mm pontosan voltak összetéve, hogy egyszerûen befagytak, míg egy orosz tankban ki be járt a szél :DDD olyan hézagok voltak,na meg a fegyvereik is kotyogtak, nem tudtak beállni. Jó a precíz munka, de néha pont az ellenkezõjét érik el, szélsõséges körülmények között.
10/10
Sonic8 2013 febr. 01. - 12:16:12 10/10 Előzmény Sz Peter
(253/764)
:D
Amit írtál bakinak azon szakadtam egy nagyot.Teljesen igaz. :D
Ezt észre se vettem.Hát figyelj, azt is lehetne bakinak venni ,hogy össze-vissza fröcsög a vér egy magnum lövéstõl.Szóóval.... :D
10/10
Sonic8 2013 febr. 01. - 12:13:30 10/10
(252/764)
Na jól van.
Rendesen teljesít a film.Eddig csak a költségeket hozta vissza de most már alakul.
100-at költöttek hozott 259-et, ami 159 :D Ez azért kezd jó lenni.És még hátra van jó pár hétvége a film levevéséig.
offtopic
Meklód fia 2013 febr. 01. - 12:10:37 Előzmény Tehada
(251/764)
nem, mert csak ott vannak ilyen problémáim. Valami fosató anyagot tehetnek a kólába meg a popcornba
9/10
Ani77 2013 febr. 01. - 11:25:17 9/10 Előzmény Tehada
(250/764)
:) De az is lehet, hogy valami pavlovi reflex... a moziterem vagy a mozis szék érintése a kiváltó ok. :)
Tehada 2013 jan. 31. - 15:51:51
(249/764)
Úgy látom, neked vizelettartási problémáid vannak... :)
Sok 2-3 órás filmet megnéztem eddig moziban, s egyszer nem volt probléma.
offtopic
Meklód fia 2013 jan. 31. - 14:27:58
(248/764)
Én nem tudom hogy tudtok beülni moziba.? Nálam mindig ott jön rám a szarás, pisilés, stb... Otthon meg nem olyan élvezetes TV-ben filmezni.
Sz Peter 2013 jan. 31. - 12:02:50
(247/764)
Ez a film óriási!
Western rajongóknak kötelezõ. A helyszínek, a zenék, a szereplõk - Samuel L. Jackson (Stephen) karaktere, a maga "Rumli Bátya" stílusával volt a leghatalmasabb.
És ami meglepõ(!), hogy végre egy film amiben végre korhû, elöltöltõs revolvereket használnak!
Persze volt néhány oda nem illõ fegyver is (a kis Derringer, a Henry puska) de ez legyen a legnagyobb baj. :)

SPOILER
Még annyi bakit éreztem, hogy ugye Django és a felesége arcán is ott volt ugyanaz a betû (sebhely), de ez nem tûnt fel senkinek az egész házban?! Ezt jobb lett volna kihagyni.
9/10
Ani77 2013 jan. 31. - 09:21:11 9/10 Előzmény Keló Scofield
(246/764)
Egyetértek... Nagyon jó színész. Persze LdC Candie-alakítása alapján lehetséges, hogy õ is jó lett volna Landának, de egyértelmûen nem jobb, mint Waltz.
9/10
Ani77 2013 jan. 31. - 09:19:29 9/10 Előzmény Meklód fia
(245/764)
Moziban nem sok választásod van, oda készülni kell (kaja, pia, elõtte mosdó), de én van, hogy DVD-n is simán megnézek ilyen hosszú filmet... egyszerûen az a kérdés, hogy végig képes-e lekötni, vagy sem. Ez a film engem tutira lekötött, nem voltak unalmas pillanatai. Na majd kíváncsi leszek a véleményedre. :)